Vores 4 skønne piger i haven - august 2016.

I er altid velkommen til at skrive i vores gæstebog.

N-kuldet født 06.07.2018

Onsdag den 6. juli 2018 fødte Inez hendes første kuld hvalpe.


Billedet af N-kuldet er fra i dag den 11.07.2018.

Den trefarvede, som ligger øverst, er den første fødte han.
Den tofarvede, som ligger nederst, er tæven født som nr. 2.
Den trefarvede, som ligger i midten, er han nr. 2 og sidst født.

Inez klarede fødslen på under to timer fra selve fødslen gik i gang til den sidste var født. Hun var rigtig dygtig.

Hvalpe forventes i juli 2018

2 kuld forventes født primo/medium juli 2018.

2 litters are expected born in early / medium July 2018.

Første kuld forventes født i begyndelsen af juli 2018. Det er vores egen Inez (Piccobello Isdera's Iris Of B&D), som skal have sit første kuld hvalpe. Far til kuldet er vores han Helix (Helix), som er importeret fra Sverige.

First litter is expected to be born in early July 2018. It is our own Inez (Piccobello Isdera's Iris Of B & D), who will have his first litter of puppies. Father to the litter is our Helix (Helix), our import from Sweden.


Vores andet kuld forventes født i midten af juli 2018. Det er vores egen Cissie (Piccobello Cadillac's Cissie B&T) som er parret med vores egen Karo / Isac (Piccobello Isdera's Izac Of B&D).

Our second litter is expected to be born mid July 2018. It is our own Cissie (Piccobello Cadillac's Cissie B & T) that is mated with our own Karo/Isac (Piccobello Isdera's Izac Of B & D).


I afsnittet neden under "Hjemmesiden er delvis inaktiv fra 02.07.2017" er der beskrevet hvordan interesserede hvalpekøbere kan komme i kontakt med mig. Årsagen til, at jeg ikke anvender hjemmesiden mere er, at jeg skal have designet en hel ny hjemmeside. Hvornår den bliver færdig, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt.

In the section below "Hjemmesiden er delvis inaktiv fra 02.07.2017" describes how interested buyers of our current puppies can get in touch with me. The reason I don't use this website anymore is that I have to have designed an entire new website. When it will be done, I don't know at this time.

Hjemmesiden er delvis inaktiv fra 02.07.2017

02.07.2017:

Alt vedrørende:
- planlagte hvalpe
- fødte hvalpe
- afsatte hvalpe
samt billeder og video'er af hvalpenes første opvækst, 
samt billeder af forældrene til hvalpene samt vores andre hunde, er at finde på Facebook.
 
Kontakt muligheder via:
Facebook/Messenger, skriv en Personlig Besked til mig "Gitte Møller Piccobello". 

 
"Send besked" til mig her. Jeg vil derefter tage kontakt til dig, når jeg får din besked i en mail.

Skriv en besked i min Gæstebog længere nede.  Jeg vil derefter tage kontakt til dig, når jeg får din besked i en mail.


02.07.2017:

Information about:

- planned puppies

- born puppies

- sold puppies

- photos/videos of the puppies first weeks by us

- photos of the father and mother dogs and our other dogs

to be found on Facebook in my profile “Gitte Møller Piccobello".

Contact options via:

Facebook/Messenger, write a personal message to me: "Gitte Møller Piccobello".

"Send besked" on this website, write a message to me there. I will then contact you as I receive your message in an email.

The Guestbook on this website, write a message to me there. I will then contact you as I receive your message in an email.

Må vi præsentere Inez - 19.10.2015

Som jeg allerede har skrevet i nedenstående opslag, så har vi beholdt en hvalp fra Beckie's kuld.


Det er Inez .

Hun er tofarvet rød/hvid og med lang hale.

Planen var ikke, at vi skulle beholde en, men se på hende - hun er da ikke til at stå for.

Når hun så samtidig er "godt skåret" og med en fantastisk personlighed med selvtilliden i top, så var hun "svær at komme uden om". 
 
I begyndelsen af november, start hun starter på hvalpetræning. Så skal jeg igen afsted til træning i den kolde tid. Men det tager vi med, bare hun er lige så godt "klædt på", som jeg vil være. For en lille hvalp må absolut ikke fryse, og det skal jeg nok sørge for, at hun ikke kommer til.

Hun har været på den første hundeudstilling den 4.10. Det kan I læse om under hendes profil. Næste udstilling bliver årets sidste udstilling i Dansk/svensk Gårdhunde Klub, som forhåbentlig også bliver en dejlig oplevelse for hende. For når de er så små, så handler det om leg. Det kan tidligt nok blive alvor for sådan nogle små størrelser.

Nu vil hun i fremtiden indgå i mine planer om udstilling, og forhåbentlig også i mine avlsplaner.

Jeg har oprettet hendes egen profil her på hjemmesiden. Her kan I følge hende i takt med, at jeg får skrevet noget under hendes profil.

Hvalpene er flyttet hjemmefra - 19.10.2015

Sommeren er slut, og efteråret er over os. Men det har været en helt forrygende sommer, selvom vi knap har set noget til solen i år.


Vi har haft 2 forrygende dejlige kuld hvalpe, hvor det igen i år var mor og datter, Beckie og DeeDee, som skænkede os 9 hvalpe til sammen.

De fleste er rejst hjemmefra for længst. Men nye EU-regler, som nogle lande har valgt at følge betyder, at vi har måtte beholde hvalpe indtil de må flytte hjemmefra iflg. disse regler, som betyder, at hvalpene først må flytte når de er næsten 16 uger gamle.

Det er selvfølgelig dejligt, at de allesammen ikke flytter på én gang. Men tænker man på hvalpens udvikling, så er det ikke godt for den, at den skal blive så længe. Men det har disse lande valgt, og vi har 2 valg. Ikke at sælge til disse lande, eller beholde hvalpene længere. Der er blot flere forpligtelser overfor hvalpen, for det er jo ikke dens skyld, at vi har valgt at sælge til et af disse lande.

Vi har selv valgt at beholde Inez fra Beckie's kuld. Det er første gang, at jeg får en to-farvet tæve i min flok. Hun er et livsstykke, og jeg opretter hendes eget afsnit her på hjemmesiden.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, som igen har vist interesse for vores hvalpe. Vi er helt sikre på, at de hvalpekøbere, som denne gang er blevet udvalgt, er de helt rigtige. Vi har bl.a via besøg, imens hvalpene var små, fået et rigtig godt kendskab til hinanden. Nu hvor de er flyttet, er vi så heldige at få en hilsen i ny og næ, og det sætter vi stor pris på. 

Beckie er nu blevet mor til vores I-kuld - 01.07.2015

Vores egen Beckie (Nydningen's Karoline Alias Becke) har i dag født sit andet kuld hvalpe. Der er 3 piger og 2 drenge. 


Far er Oråsgården Dackie ejet af Karin og Bengt Hansson fra Ystad, Sverige

Jeg har oprettet et punkt under Beckie's profil, som hedder Beckie's I-kuld 2015. Her vil der løbende komme billeder og opdateringer om de skønne hvalpe.

Beckie er inden for 2 døgn blevet mormor og mor. Vi glæder os til at se dem vokse op hos os, indtil de forhåbentlig flytter til nye familier.

DeeDee er blevet mor til vores H-kuld - 29.06.2015

Vores egen DeeDee (Piccobello Daimler's Djeanie Of C&B) har i dag født sit første kuld hvalpe. Der er 3 piger og 2 drenge. Desværre er den sidstfødte og mindste tæve sovet ind den 3. juli. Hun er nu begravet ved Baloo's grav i haven.


Far er Tarzan (My Monja's Saint Pierre) ejet af Katja Luther Andersen.

Jeg har oprettet et punkt under DeeDee's profil, som hedder DeeDee's H-kuld 2015. Her vil der løbende komme billeder og opdateringer om de skønne hvalpe.

Antal hvalpe oplyses i morgen, da hun nok ikke helt er færdig med at føde i skrivende stund.

Den "kvikke læser" vil se, at Tarzan også er far til Bianca's C-kuld, hvor vi har Cissie, som nu har fået halv lillesøskende.

Vi glæder os til at se dem vokse op hos os, indtil de forhåbentlig flytter til nye familier.

Beckie er blevet mormor en uges tid før hun selv skal føde sit 2. kuld


Fenton fra F-kuldet blev WDS Winner 2015

Cissie's søn Fenton, som til daglig bor i Sverige har deltaget i Verdenshundeudstillingen i Milano i Italien den 7./8.6.2015.


Læs hvor fantastisk godt det gik for ham. Han var bare lige fyldt 15 måneder.

Tusind tak til hans ejer Tina Strandberg, og hans handler Jessika Junehall for, at I har delt denne fantastiske oplevelse med mig.

Under Cissie profil findes punktet "Fenton - WDS 2015". Her finder I billeder fra de to udstillinger.

Baloo er sovet stille ind - 06.05.2015

Vi har desværre måtte tage afsked med vores elskede Baloo. Han er min første Dansk/svensk Gårdhund, og han betyder alt for mig.


Hans profil er flyttet ned under afsnittet "Gemt i vores hjerter". Han vil altid være med mig, og bliver aldrig glemt.

Beckie skal parres i begyndelsen af maj - 21.04.2015

Beckie skal parres med en super skøn han fra Ystad i Sverige. Vi ser meget frem til denne parring, da det har været planlagt i lang tid.


Det bliver hendes 2. kuld, og igen bliver det en stumphalet han, der skal være far til hendes kommende kuld.

Læs mere om det senere.

DeeDee fra D-kuldet skal parres inden for en uge - 21.04.2015

Vores yngste skud på stammen, DeeDee, datter af Beckie, er gået i sin 3. løbetid, og skal parres så snart hun er klar til det.


Forventet fødsel i slutningen af juni, og fraflytning i midten af august 2015.

Vi glæder os rigtig meget, og jeg har fundet en super dejlig han til  hende.

Følg med her på hjemmesiden, hvor jeg jævnligt vil opdatere hvad der sker fra parring og til fraflytning.

Billedet af DeeDee er fra juli 2014, hvor hun blev Bedste Unghund på den Svenske Raceklubs årlige udstilling med rigtig mange deltagere. Dommer var Ole Staunskjær fra Danmark, og som også har været med til at lave en eksteriørbeskrivelse på hende og indstillet hende til avl. Det bliver forhåbentlig i nær fremtid, og jeg er meget stolt af min lille "gavtyv".

Cissie - min første Dansk Champion - 21.04.2015

I august 2014 fik Cissie sit 3. certifikat, og blev dermed Dansk Champion.

Stort tillykke til min dejlige Cissie, som jeg selv har opdrættet. Det er stort, når det er lykkes at vælge den rette han, og få nogle skønne hvalpe, og det så ender med, at en af dem bliver Dansk Champion.

Cissie's første kuld på 5 drenge født den 01.03.2014 blev desværre kun til 4 levende hvalpe. Den 5. havde en fejl på lillehjernen, og måtte aflives knap 3 uger gammel. Det var et stort tab, men sådan er livet ind imellem.

Men jeg skal love for, at de 4 drenge virkelig er blevet 4 dejlige og fine hanner. En blev solgt til Østrig, og er siden hen blevet Østrigsk Junior Champion. Han bliver helt sikkert Østrisk Eksteriør Champion, når han bliver 2 år.
En anden er solgt til Sverige, og han er lige blevet Estisk Junior Champion, og har fået sit første Svenske Certifikat. Jeg tror på, at han bliver Svensk Eksteriør Champion når han får sit sidste certifikat som 2 årig.

De sidste to er også rigtig, rigtig fine, og jeg kan ikke være mere stolt af dem alle sammen.


Jeg undskylder for den lange pause - 21.04.2015

Der er desværre gået lidt over et år siden, at jeg sidst har opdateret min hjemmeside. Der er heldigvis sket en masse gode ting i den periode.

Men desværre har jeg også været inde i en svær periode, som har trukket alle ressourcer ud af mig. Men nu er jeg ved at være kommet godt ud på den anden side. Der skete det, at jeg i april sidste år fik konstateret sclerose. Det kom ikke som et chok, for det er desværre en "familiesygdom". Men ved siden af det, var jeg sygemeldt og i arbejdsprøvning frem til slutningen af november 2014. Indimellem var jeg 14 dage på Sclerosehospital for at lære mere om min sygdom. Heldigvis er det sådan, at man må gøre alt det man kan. Men får man det dårligt, f.eks. ved at løbe 5 km, så er det nok noget andet, man kan prøve i stedet for. For det er meget vigtig at holde sig i gang, med denne sygdom. Jeg fik i december bevilget fleksjob af kommunen. Heldigvis har jeg fået fleksjob der hvor jeg var i arbejdsprøvning 2 dage om ugen. Det er hvad jeg kan holde til. Jeg går nemlig til behandlinger et par gange om ugen. For en måneds tid siden begyndte jeg til ridning et sted, hvor folk med specielle behov pga sygdom kan komme og ride samtidig med at man laver øvelser. Det er en stor oplevelse for mig, og jeg har genvundet troen på, at jeg nok skal få holdt sygdommen nede. For det gør motion heldigvis. Men der er dage hvor trætheden overmander mig, og dage hvor jeg har været for hård ved mig. 
Derfor har der været travlt omkring min situation, og jeg har brugt meget tid på at lære mig selv at kende igen. Men nu går det bedre, og jeg har en bedre hverdag.
Nu vil jeg ikke bruge mere tid på at skrive om det som har fyldt alt for meget i det forgangne år.

Tillykke til A-kuldet med de 5 år - 15.03.2014

Tillykke til A-kuldet, som bliver 5 år i dag. Farmand til kuldet er Kitenga na Canon.

Tillykke til
Asmus i Roskilde, Artur i Ølstykke, Aslaq i Måløv, Aslan i Sverige og Argos i Åbo i Finland.

På billedet ses Biancas søn, Artur, som til daglig hedder Knold.
Det er lige før man skulle tro, at det var Bianca, der er på billedet. Så meget ligner han sin mor i hovedet. Den anden, som ikke hedder sit stambogsnavn til daglig er Asmus, han hedder Emil. Ellers hedder resten deres stambogsnavn. Det synes jeg er flot.

Hav det godt alle sammen. Jeg er så stolt af Bianca's første kuld, hvor Aslan forrige år gjorde Bianca til Mormor.

Tillykke med de 8 år dejlige Bianca - 11.03.2014

Tillykke med fødselsdagen kæreste Bianca. 8 år, hvor er tiden blevet af. Lige nu er det ikke til at tro, at du nu kan smykke dig med titlen Veteran, når jeg ser på de 6 dejlige hvalpe, der ligger sammen med dig. Det er dit 5. og sidste kuld.
Samtidig er du blevet mormor til dit 4. kuld, hvor det ene kuld ligger i hvalpekassen ved siden af dig, sammen med Cissie, nu både datter og mor. For hun er jo din skønne og fine datter.

På din fødselsdag fødte din dejlige datter Billie, fra dit kuld med skønne Lucas, 5 dejlige hvalpe. Hun bor i Sverige og far til kuldet er dansk fødte Atlas, som bor sammen med Billie. Tillykke med endnu et kuld børnebørn.
 
Vi har haft et fantastisk liv sammen. For med dig, har jeg oplevet så mange dejlige oplevelser. Det håber jeg selvfølgelig fortsætter. Nu er der jo tid til dig, fordi du ikke det halve af året er optaget pga. hvalpe.

Bianca har født i nat - Bianca has given birth - 08.03.2014

Bianca har i nat født sit 5. og sidste kuld. Efter lidt kick start ved dyrlægen kl. halv 4 i morges, fødte hun 4 tæver og 2 hanner, som alle har det godt. Desværre fødte hun også en lille fin tæve, som desværre var dødfødt.
Men hun har trods alt klaret det hele godt, og passer godt på dem.
De er alle, så vidt vi kan se, trefarvet.
De er fraflytningsklar den sidste weekend i april.
Billeder bliver lagt på inden for de nærmeste par dage.

----------------------------------------------------------------------------------------

Bianca has given birth to her fifth and final litter of puppies. Everything went well after she was at the vet at half past 3 this morning. At six o'clock 4 bitches and 2 males were born. Unfortunately, a fine bitch were still born. I have never tried that before.
Now she is nursing them very well and we are looking forward to get to know them better.
They are all fine and are all tricolor.
At the last weekend in April they are ready to leave home.
Photos will follow soon.

Cissie's første kuld hvalpe - Cissie has given birth - 01.03.2014

Cissie har i dag født 5 hanner i pæne størrelser og spændende farver.

Salgsklare 26.04.2014.

Jeg har tidligere skrevet 4 hanner og 1 tæve. Men jeg tog fejl. Ved et ekstra check, kunne jeg se, at de alle er hanner. Det er alle sunde og raske. Det er det vigtigste.

----------------------------------------------------------------------------------------

Cissie has today given birth to 5 males. They are fine and with good sizes and interesting colours.

Ready to leave home April 26th, 2014.

I have earlier today reported that she has given birth to 4 males and 1 bitch. But after checking once more I could see that I haven't seen that they all are males. But they are all healthy and wonderful. This is most important.

Vi venter hvalpe - Bianca's sidste kuld - 16.02.2014

Vores dejlig tæve, Bianca, venter nu sit 5. og sidste kuld, G-kuldet, og vores 7. kuld. Bianca hedder i stambogen Nydningen's Bianca Uden Bernhard.
 
Far er Kitenga Mystify Matrix. Han er opdrættet af Kennel Kitenga i Sverige. Her kan I læse mere om ham på www.kitenga.se. Matrix har vundet mange titler i både Sverige og i udlandet.

Det kunne være specielt, om hun føder dem på sin 8 års fødselsdag den 11.03.2014. På billedet er der vist ingen tvivl. Forventet fødsels primo marts 2014.

Er du/I interesseret i at købe en hvalp fra kuldet, skriv en besked i Gæstebogen med angivelse af e-mailadresse, så vil jeg skrive tilbage.

Hvalpene forventes klar til at flytte 8 uger efter fødselsdato.
Følg med her på hjemmesiden, hvor jeg løbende vil opdatere med nyt om kuldet.

(Håber at næste indlæg bliver med min vante farve på min hjemmeside - brun).

Vi venter hvalpe - Cissie's første kuld - 16.02.2014

Vores dejlig tæve, Cissie, Bianca's datter, venter sit 1. kuld, F-kuldet, og vores 6. kuld. Cissie hedder i stambogen Piccobello Cadillac's Cissie B & T.
 
Far er Kitenga Don Dooley. Han er opdrættet af Kennel Kitenga i Sverige. Dooley bor nu i USA, hos en amerikansk opdrætter. Da han kun er far til 1 kuld hvalpe foruden Cissie's, vil der ikke komme flere kuld efter denne spændende han i Europa. Han er søn af den mest vindende tæve i Sverige de seneste år. Her kan I læse mere om kennel Kitenga på www.kitenga.se.

På billedet er der vist ingen tvivl. Hun er drægtig med forventet fødsel i starten af marts. Tror ikke der kommer mere end max. 4 hvalpe. Dette kuld bliver særlig spændende, da Cissie, som er eget opdræt, skal have hvalpe med Dooley.

Er du/I interesseret i at købe en hvalp fra kuldet, skriv en besked i Gæstebogen med angivelse af e-mailadresse, så vil jeg skrive tilbage.

Hvalpene forventes klar til at flytte 8 uger efter fødselsdato.
Følg med her på hjemmesiden, hvor jeg løbende vil opdatere med nyt om kuldet.

(Det er ikke bevidst, at jeg pludselig skifter til sort skrift. Desværre er der nogle begrænsninger i formatering af skrifttyper og farver, som udbyderen af hjemmesiden ikke kan løse).

Udstationeringsfamilie søges til Cashmir - 16.02.2014

Her er Cashmir, vores dejlige hanhund, som vi har hentet i Sverige. Han er nu 7 mdr. gammel. Det er meningen, at han på sigt skal indgå i avl i vores kennel.

Vi søger en fodervært, da vi ikke kan have en hanhund i flokken med 4 tæver, som alle kan få hvalpe. Derfor ønsker vi os, at han kan bo ved en dejlig familie, allerhelst på Sjælland, da vi gerne vil have tæt kontakt med hans nye familie.

Hvad er en Udstationeringsfamilie eller Fodervært, som det også kaldes? Det er en familie, som rigtig gerne vil have en dejlig hanhund, som en del af deres familie. Alle hunde er jo familiehunde. Men indimellem er der nogen, som gerne skulle indgå i avlen, for at sikre racens bestående. Cashmir har en fin stamtavle, og er efter helsvenske linier. Vi har brug for nyt blod, ikke mindst i min egen kennel, men også gerne hos andre opdrættere i Danmark, hvis de synes, at han passer til deres tæver. Derfor skal han stå til rådighed for avl og indimellem også til udstillinger. Forinden han skal indgå i avlen, skal han have en eksteriørbedømmelse af 2 dommere, så jeg kan se hvor, han har sine stærke sider, når han en dag skal i avl, omkring de 2 år. For så kan jeg også bedre se, hvilke af vores tæver, han matcher bedst.

Er I en familie, som ikke har lyst til at starte med en helt lille hvalp, og som godt kunne tænke sig en dejlig familiehund, så er I meget velkomne til at kontakte mig. Skriv en besked i Gæstebogen med angivelse af e-mailadresse, så tager jeg kontakt til jer. Hvis I gerne vil vide noget om, hvad en udstationeringsaftale går ud på, kan I læse mere om det på Dansk Kennel Klub's hjemmeside, via dette link http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2735
Udstationeringsaftalen er en standardaftale, som kan tilrettes, med de ønsker, som begge parter eventuelt måtte have til sådan en aftale. Så fortvivl ikke, hvis aftalen ikke er lige, som I ønsker den skal se ud. Vi skal nok finde ud af noget.

Vi håber på, at Cashmir får en rigtig dejlig familie, rigtig gerne ude på landet, for han elsker at opleve spændende ting ude i naturen. Cashmir kender til katte, selvom vi ikke selv har kat. Så katte og en anden hanhund, uanset race, og andre kæledyr/ husdyr er ingen hindring.

Håber, at vi har vakt nogens interesse, og ser frem til at høre fra jer.

Tillykke Beckie - Årets Tæve 2013 - december 2013

Tillykke min kære Beckie (Nydningen's Karoline Alias Beckie), som gentager succes'en fra sidste år og igen blevet kåret til Årets Bedste Udstillingstæve i Dansk/svensk Gårdhundeklub 2013.

Samtidig blev du i 2013 også Svensk Champion på udstillingen i Varberg. Hvor er jeg rigtig glad for, hvor godt du har gjort det i udstillingsringene rundt om i Danmark og Sverige.

At du sammen med dine halvsøskende og kusine vandt Opdrætsklassen på årets udstilling i Tollarp er også et rigtig fantastisk resultat.

Jeg er så utrolig stolt af dig, for du har også haft et utrolig dejligt kuld hvalpe i starten af 2013.

Nu har du opnået så fine resultater, at det nok ikke bliver til så mange udstillinger i år. Nu må vi se. Der er jo også andre rigtig fine tæver, som du var i hård kamp med, som trænger sig på til Årets Tæve 2014.

 

Velkommen til en ny i flokken - okt 2013

I juli måned var jeg i Sverige for at aflevere en hvalp fra E-kuldet til en hvalpekøber. En rigtig dygtig opdrætter, som jeg kender rigtig godt, skulle have hvalpen.

Vi havde aftalt, at jeg skulle blive et par dage, for så ville vi tage rundt og se på svenske avlshanner, som kunne bruges til mine tæver. Et sted vi var, havde de hvalpe, og de var af helsvensk afstamning. Her så jeg denne lille fyr, som bare var helt perfekt til mine tæver.

Så i oktober fik jeg ham hjem. Han er nu en stor og dejlig han på 7 mdr., og han lyder navnet Cashmir. Ser meget frem til hvad fremtiden bringer. Tak til kennel Adidac for at jeg måtte få denne skønne hvalp.

Farvel til vores elskede Belvedere - okt 2013

Vores aller kæreste Belvedere måtte i oktober 2013 desværre takke af. Hans bagpart kunne ikke mere.

De sidste 3 år af hans liv boede han hos Izabella i Ringkøbing, hvor han havde de bedste år i sit liv.

Vi har fulgt ham i de 3 år, og var hele tiden opdateret med, hvordan han havde det. Derfor kom det ikke som et chok den dag, da Izabella ringede og sagde, at nu var det slut.

Han sov stille og roligt ind 10 år og ca. 10 måneder gammel, efter det bedste liv, man kunne tænke sig.

Tak, Izabella fordi du blev han livsledsager i 3 år.

Tillykke med de 2 år Cissie og resten af Biancas C-kuld

Tillykke Cissie og resten af C-kuldet med jeres 2 års fødselsdag den 20.09.2013.
Cissie, du er ikke din mors datter for ingenting. Du kan lide at udfordre din mor på alle områder. Du elsker at udfordre hende, når I kæmper om den samme bold, og du vinder oftere og oftere. Samtidig elsker I sammen at holde hinanden pæne og fine. For ofte ser vi jer ligge sammen i sofaen, hvor der bliver vasket øjne og ører. Det er herligt at se, hvor meget I holder af hinanden. Respekt fra begge sider, og så går det fint med at have mor og datter sammen. Men der er også meget far Tarzan i dig. Spillopper og leg det elsker du. Heldigvis er du ved at være over din dille, at du skal grave huller i haven. Det har kostet os mange dyrlægeregninger, fordi dine øjne ikke havde det så godt. Heldigvis fandt vi ud af, at det er jord du får i øjnene. Nu ved du godt, at du bliver vasket hver gang du har gravet i haven. Så helt dum er du heller ikke. Det er nok derfor du er stoppet med det, nu hvor du er ved at være en stor pige.
En fin udstillingskarriere har du haft indtil nu. Det kulminerede i november 2012, hvor du blev Bedste Junior Tæve på DKKs Internationale Udstilling i Herning. Dertil fik du titlen Nordisk Junior Vinder. Der var mange i klassen, og du var vist nok den yngste. Men dommeren kunne bedst lide dig. Du har også allerede fået 2 certifikater, og så håber vi, at det 3. certifikat kommer i hus, nu hvor du er fyldt 2 år. For så går du i din mor, moster og "onkel Baloo's" fodspor og bliver Dansk Champion. Men lad os nu se hvor lang tid der går.
Håber du kommer i løbetid i starten af det nye år, for så venter der en dejlig han i Sverige på dig. Vi glæder os rigtig meget til, at du får dit første kuld hvalpe. For du fik jo en meget fin avlsgodkendelse i starten af juni i år. Det er jeg rigtig glad og stolt over. For Tarzan er helt sikker den bedste far, du kunne få.
Håber på rigtig mange dejlige år sammen, og med alle de undersøgelser du har været igennem, ved jeg, at du er sund og rask. Det er jo herligt.
På billedet er Cissie 3 ca 3 måneder og på sin første udstilling.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Congratulations and happy birthday to Biancas C-litter being 2 years old today, September 20th, 2013. I am so proud of you all and I know that you all have the most wonderful families that I could ever wish for. I hope that you have had a wonderful day being celebrated and hugged a lot today.

Hjemmeside for Bianca's e-kuld lukket - 27.08.2013

Jeg har i dag lukket hjemmesiden med Bianca's E-kuld. De er alle for længst rejst til nye familie, og derfor er det ikke relevant at opretholde hjemmesiden.

De er alle kommet godt i vej, og er spredt lidt rundt. Ellie i Sverige, Easie i Tyskland og resten her i Danmark. Det har været en fornøjelse at have kontakt til så mange interesserede hvalpekøbere samt vælge de rette ud. Nogle har jeg måttet sige nej til, men der er nogen der gerne venter til næste kuld.

Hvalpeplaner vil jeg skrive om lidt senere, da jeg lige skal have det hele på plads. Men jeg kan allerede nu sige, at der kommer hvalpe igen i starten af 2014.

Beckie BIG3 på DKK udstilling i Varde - 24.08.2013

På DKKs Nationale Udstilling i Varde lørdag den 24.08.2013 deltog jeg med Beckie. Hun blev Bedste Tæve og derefter BIR (Bedst i Racen). Det betød, at hun havde kvalificeret sig til Store Ring. Her skulle vi konkurrere imod andre hunde fra Gr. 2, om at blive imellem de 4, som bliver placeret i gruppefinalen.

Gr. 2 består af racer bl.a. Sennen, Schnauzer, Pinscher, Molosser, Mastiff og Gårdhunde, eksempelvis kan nævnes Berner Sennen, New Foundland, Schnauzer, Pinschere, Grand Danois, Beagle, Engelsk Bulldog osv. Forgiv mig hvis jeg har glemt nogen, der er mange racer.

Her blev Beckie sørme valgt ud til den endelige finale. Det er meget sjældent, at en DSG’er bliver valgt ud, da Gr. 2 består af rigtig mange racer.

Slutresultatet blev, at Beckie blev en flot nr. 3.

Tillykke Beckie min skønne pige. Du er en fantastisk pige, og du er blevet rigtig sej til at udstille.

 

@ Copyright på billedet er Ligita Sake, Letland, dommer i Gr. 2 finalen og dommer for Dansk/svensk Gårdhunde.

 

 

Cissie er blevet avlsgodkendt med topkarakterer i dag - 02.06.2013

Min 20 mdr. gamle tæve Cissie af eget opdræt er i dag blevet avlsgodkendt på Dansk/svensk Gårdhundeklubs avlsgodkendelsesarrangement med dagens højeste karakter. Cissie hedder i stambogen Piccobello Cadillac's Cissie Of B&T og er datter af My Monja's Saint Pierre (Tarzan) og Nydningen's Bianca Uden Bernhard. Min egen Bianca, som lige nu har sit 4. kuld, se mere nedenfor.
Dagens 2 dommere havde ikke rigtig nogen kritikpunkter ved gennemgangen af Cissie. Hun er bare en rigtig racetypisk Dansk/svensk Gårdhund. Da det er første gang jeg stillede et eget opdrættet afkom, var jeg rigtig spændt på, hvad de syntes om mit opdræt.
Jeg har endnu ikke bestemt mig for, hvem hun skal parres med, når hun går i løbetid. Men håber jeg har god tid til at finde en rigtig racetypisk han til hende.

Bianca har født - Bianca has given birth to 7 puppies - 23.05.2013

Torsdag morgen den 23.05.2013 gik Bianca i fødsel. Den første hvalp blev født omkring 11.30 og 3 min. efter kom den næste. Sidste hvalp blev født omkring kl. 16, efter en pause på lidt over 2 timer. I alt kom der 5 tæver og 2 hanner. En meget nem og veloverstået fødsel. Jeg er så lykkelig for, at hun er i så god kondition, at hun som 7 årig har fået sådan et stort kuld.

Tilykke kennel Moustgaard ejer af far til kuldet Moustgaard Foxtrot's Fister.

Følg med på Bianca's E-kuld's egen hjemmeside
Biancas E kuld .
Her er der billeder af hvalpene.Thursday 23rd of May Bianca gave birth to 5 bitches and 2 male puppies. It was an easy birth for her. I'm so happy that Bianca is in such a good condition being 7 years old giving birth to quite a big litter of puppies. They are alle doing fine.

Congratulations to kennel Moustgaard breeder and owner of the father to the puppies Moustgaard Foxtrot's Fister.

Follow the litter of puppies on their own website
Biancas E kuld .
Here you can see photos of the puppies while they are living with us until the hopefully will move to their new families.

Fin udstillingsweekend i Roskilde - 4. og 5.5.2013

årets første rigtige lune dage afholdt Dansk Kennel Klub årets første dobbeltudstillinger i Roskilde.

DeeDee og mor Beckie deltog igen.

DeeDee stillede begge dage i Baby klassen for sidste gang, da hun den 13.5 bliver 6 mdr. Beckie stillede i Champion klassen.

Begge dage blev DeeDee Bedste Baby og fik begge gange en fin lyserød roset, som nu hænger ved siden af den flotte roset hun fik i Varberg, hvor hun jo fik Hæderspris i Baby klassen.

Som vinder af Baby klassen var hun kvalificeret til at deltage i Store Ring, hvor de 4 bedste Baby'er skulle kåres imellem alle de fremmødte racer. Det var desværre en rigtig dårlig oplevelse om lørdagen. Der var alt for trangt i forbedømmelsesringen, der blev spillet meget højt musik fra Store Ring, hvor finalen i Junior handling blev afholdt, og derfor blev vi et kvarter forsinket. Det var en stor mundfuld for sådan en lille Baby. Stik imod mine principper valgte jeg at springe over om søndagen. Det skulle jo gerne være sjovt for sådan en lille størrelse at udstille, og hun var så træt efter 2 lange og varme dage.

Begge dage blev Beckie 2. Bedste Tæve. En god weekend for dem begge to. Det er jo ikke den samme dommer der dømmer begge dage. Så jeg må sige, at dommerne godt kunne lide mine piger. For jeg tror vi var de eneste, der opnåede så fine placeringer begge dage.

Nu gælder det hvalpe klassen for DeeDee. Det bliver spændende at se hvordan det går.

Tillykke mine fine piger. I er så dygtige begge to. Og så har DeeDee aldrig gået til ringtræning ;-).

Billeder kommer senere.

Den er god nok - Bianca er drægtig - 28.04.2013

Den er god nok. Bianca er drægtig. Følg med på hendes egen hjemmeside, som kommer til at handle om hendes kommende E-kuld. Klik på nedenstående link.Bianca is pregnant. She is now 5 weeks pregnant. Follow her pregnancy and the litter of puppies at her own website. Click on the link below.Beckie BIM på DSGK udstilling i Årslev - 13.04.2013

På Dansk/svensk Gårdhundeklubs udstilling i Årslev v/Odense deltog DeeDee og mor Beckie.

DeeDee fik en flot SL og blev nr. 2 i Baby Klassen.

Mor Beckie blev Bedste Tæve og BIM. Sammen med Nydningen's fine hunde, Noller, Pelle og Nanna vandt Beckie opdrætsklassen med Ærespræmie og Hæderspris.

Det var en rigtig dejlig dag. Tillykke til alle der deltog på udstillingen med jeres fine hunde.

Billede kommer senere.

Beckie - nu også Svensk Champion - 07.04.2013

Søndag den 7.4.2013 deltog Beckie og datter DeeDee på SVGK's udstilling i Varberg, Sverige.

DeeDee lagde godt ud, og blev Bedste Baby med Hæderspris HP.

Beckie blev 2. Bedste Tæve, og da vinderen, Drømvindens Sue-Ellen, var Svensk Champion gik Certifikatet til Beckie. Det betød, at hun nu foruden titlen Dansk Champion, nu også er Svensk Champion.

Kæmpe tillykke Beckie pigen. Du er endnu ikke fyldt 3 år, og går i storesøster Bianca's fodspor.

Læs Sidste Nyt på Bianca's hjemmeside - Read Latest News at Bianca's website - 29.03.2013

Klik her for at komme til Bianca's egen hjemmeside.

Click at the link below to go to Bianca's own website.

Biancas E kuld

Bianca's kommende E-kuld - 10.03.2013

Bianca's kommende kuld kan følges på hendes egen hjemmeside:

Bianca's-E-kuld

Klik på linket, og Bianca's hjemmeside åbnes.


You can follow Bianca's next litter of puppies on her own website.
 
Click on the link above and you will see her website.

Bianca er kommet i løbetid 10.03.2013 - Bianca has come in maturity

Bianca er i dag kommet i løbetid. Det har længe været planlagt, at hun skal parres med

Moustgaard Foxtrot's Fister


Forventet parring omkring den 24.-26.03.2013.

Forventet nedkomst den 27.05.2013.

Hvalpene kan flytte hjemmefra omkring den 29.07.2013, som er i uge 31.

Hvis du er interesseret i en hvalp efter denne spændende kombination, skriv gerne en besked til mig via "Kontakt" eller i min Gæstebog. Jeg vil herefter kontakte dig.Bianca has now come into her maturity period . It has been scheduled for a long time that she will be mated with

Moustgaard Foxtrot 's Fister


Expected mating time between March 24th to 26th, 2013 .

Expected day of birth May 27th, 2013 .

Puppies can leave home from July 29th, 2013 , which is week 31st.

If you are interested in a puppy from this exciting combination please write a me a message  via the " Contact " folder or in my Guestbook , and I will contact you.

Farvel til D-kuldet - 05.03.2013

Lige siden Beckie's første kuld blev planlagt, og jagten på en egnet han gik ind, har det været med stor spænding. Det har det, fordi hendes halvsøster, Bianca, allerede har fået 3 kuld. Kunne jeg være så heldig at finde den perfekte han til Beckie i første forsøg.

Da jeg fandt Cosmos, som jeg kendte i forvejen, og havde fået en aftale i stand, var jeg helt sikker på, at han var det rette valg. Selvom jeg måtte gå på kompromis med mine "regler", så måtte jeg se bort fra, at Cosmos er stumphalet, som gårdhunde gerne må være. En parring blev det til, da det var første gang, og jeg kendte ikke helt til Beckie's cyklus.

5 guldklumper blev født den 13.11.2013. 3 trefarvede piger og 2 drenge. 1 med lang hale og 4 med stumphale af forskellige længder. Dharma, Dixie, Djeanie, Dalton og Dijaco.

At jeg måtte erfare, at det er lidt svært at sælge hvalpe omkring juletid, så må jeg nu efterrationalisere og sige, at det er gået fint nok.

2. juledag kom Dharma's, nu Karma, nye ejere på besøg. Det skulle være en tæve med lang hale, og så skulle hun være den frækkeste. Dharma ramte et pletskud i deres hjerter, og så var hun solgt. Desværre var dagen for hendes afhentning ikke optimal, da Bianca, som blev passet hos en udenfor Ringsted, var løbet bort. Det var svært at samle sig sammen og koncentrere mig ordentligt. Men jeg kan huske, at de havde hendes nye kurv med. Den hoppede hun glad op i, og efter hende fulgte Dalton. Han synes også han ville prøve hendes nye kurv. Den blev godkendt, og jeg fik billeder af dem, hvor hun sov i sin nye kurv derhjemme. Hun bor nu i Holte med sin nye familie, blandt andet 2 søde teenagepiger. Er helt sikker på, at hun lever et liv, som prinsesse der. (Bianca blev i øvrigt fundet efter en time i god behold).

En tragisk hændelse blev startskuddet til Dixie's, nu Lisbeth, nye liv. Jeg kendte Dixie's ejer (jeg bliver ved med at kalde hende Dixie her) i forvejen. Vores veje har bl.a. krydset hinanden til agility og hundesvømning. Hun havde en skøn lille Bertil, en omplaceringshund, som hun brugte megen tid til at få et godt liv, i forhold til hvad han var vant til. Desværre fik han kort før jul, tror jeg det var, en skade i ryggen. Os der kendte Bertil fulgte med i håbet om, at han overlevede. Desværre endte ikke godt, og han blev aflivet efter nytår. Alle vennerne opfordrede ejeren til, at denne gang skulle det være en hvalp. Hun skulle prøve at have en 8 ugers hvalp. De lokkede også med mine hvalpe, og vi aftalte til svømning, at de skulle komme og se dem. I første omgang var det på tale, at det skulle være Dijaco. Men de var begge mest til tæver. Det skulle være en udpræget alfa tæve med det liv hun ville komme til at leve, med campingture, skovture mm.Ud fra det var det Dixie, der skulle flytte med hjem, når hun var gammel nok.

Angående Djeanie, stod det mig tidligt ret klart, at hun var en rigtig fin, feminin og racetypisk lille pige. Hun ville sikkert blive en kommende udstillings- og avlstæve. Jeg havde besøg af en svensk opdrætter, som også var enig med mig i, at det ville hun blive. Men desværre passede tidspunktet ikke ind i hendes familieliv, så hun måtte desværre takke nej. Det var på det tidspunkt, at jeg besluttede mig for at beholde hende. Hun hedder DeeDee i dag.

Dijaco, blev købt pr. "langdistance" over sundet til Sverige. Billeder af ham diverse steder og på FB, og så var hans nye ejer solgt. Da ejeren også er opdrætter, og på det tidspunkt havde et kuld hvalpe, aftalte vi, at jeg skulle beholde ham til omkring de 16 uger. Det nåede han så ikke, for i søndags den 3. marts blev han hentet hjem. Selvom han bor i Sverige, vil jeg få ham at se på tonsvis af billeder, samt på de udstillinger i Sverige, hvor vi begge deltager. Dijaco nåede lige at blive udstillet på et skue i DKK Kreds 2 sammen med søster DeeDee den 24.2. Dommeren er autoriseret i racen, og du milde hvor var hun vild med ham. Han blev BIS 4 baby ud af ca. 20 baby hvalpe i alle racer. Da jeg fortalte, at han skulle til Sverige sagde hun, at det kunne jeg da ikke mene. Jo, for der var ingen herhjemme der havde set potentialet i ham, og jeg kunne ikke selv beholde ham. Heldigvis indbefatter salget en aftale om at kommer han i avl, så har jeg ret til 3 parringer. Den ene parring er, om alt går vel, reserveret til Cissie, når han bliver gammel nok.

Mit hjertebarn Dalton var der flere henvendelser på, men ingen gav pote. Men det skulle vise sig, at være hans held. En dag ringede ejeren til Beckie og Bianca's halvbror Ditlev, og fortalte om en familie i Havnsø, som gerne ville have en gårdhund. De havde først lagt billet ind på en omplaceringshund, men der kom en anden familie først. Vi aftalte et besøg, og så gik der vist nok under 10 min., så var de solgt. Så den 24. februar blev han hentet hjem, og jeg ved allerede, at han er faldet godt til. Ture ved stranden giver en naturlig træthed, og en gårdhund elsker udfordringer og ture ved strand og skov. Det kunne ikke passe bedre.

Jeg er utrolig glad for alle hvalpekøberne. Det kunne ikke være bedre. Jeg er også stolt af Beckie og Cosmos, som har skænket mig så dejligt et kuld hvalpe. Det har været en fornøjelse. Jeg må ikke glemme at tilføje, at Beckie har været den perfekte mor indtil de blev 7- 8 uger. Derefter tog moster Bianca over. Det var nu hende der vaskede, nussede, legede og sov med dem i sofaen.

Tak til Lene og Bent for lån af Cosmos. Det har været en sand fornøjelse.

(Jeg undskylder hvis der er stavefejl, men jeg havde så meget på hjertet at fortælle).

Dijaco er flyttet til Sverige - 03.03.2013

Dijaco rejste til Sverige søndag aften. Han har længe været reserveret. Men ejeren, som er opdrætter, havde selv et kuld, der skulle flytte hjemmefra.

Han skal få det rigtig godt, sammen med 2 andre hunde fra Danmark, som kommer fra kenneler jeg kender ganske godt.

Jeg kommer til at se til ham, både i form af billeder og "live".

-------------------------------------------------------------------------------------------

Djaco has now left home. He is now living among other Danish/Swedish Farmdog. I will be seing a lot to him, both at pictures and live.

Dalton har fået ny familie - 21.02.013

Dalton er nu solgt til en dejlig familie. Han flytter hjemmefra på søndag.

Now Dalton is sold. He is leaving to his new family on Sunday.

Dalton wurde nun verkauft. Er verlässt unser Haus am Sonntag.

Denne søde fine fyr er til salg - Puppy for sale - 10.02.2013

Hjem før pris.

Sødeste Dalton er nu blevet 12 uger, og ønsker sig allermest en ny familie, der vil elske ham. For han er elskelig, sød, kærlig, nysgerrig og fuld af liv. Er næsten renlig, og har lært at gå til døren, når han vil ud. Eller selv gå ud i den anden hundegård via 2 udgange med hundelem. Det har han gjort siden han var 6 uger. Det må siges at være flot af så lille en hvalp.
Han er sund og rask, og er færdigvaccineret. Det vil sige, at han først skal vaccineres, når han bliver et år. 1 års vaccinen vil så gælde i 3 år. Samtidig er han rabiesvaccineret, og kan rejse til Sverige, Norge, Tyskland og til andre lande, hvor rabiesvaccine er det eneste krav for import.
Der følger stamtavle fra Dansk Kennel Klub, EU-pas, en hvalpepakke og legetøj med.
Skriv gerne til mig på 26mp7@post3.tele.dk, eller ring på +4540148086. Håber snart at høre fra jer. I vil aldrig fortryde at blive Dalton's nye familie.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dalton - New family before Price.
Our sweetest Dalton has now become 12 weeks old. His biggest wish is to have a new family who will love and cherish him for the rest of his life. He is sweet, lovable, curious, not afraid of rain, snow and cold weather and most of all he is full of life. He has been "potty trained" and is used to get out when he has to go to the "toilet". It is very seldom that he does it in our house.
He is healthy and has been going through a puppy vaccination program. He has also been vaccinated against rabies. This means that he can go to Sweden, Norway, Germany and other countries where rabies vaccination is the only requirement to get into the country.
Together with Dalton you will get his Pedigree from the Danish Kennel Club, an EU-pass, food for some time and toys.
In sweet Dalton's case a new home is more i mportant than the price to pay for him.
Please either write me an e-mail on 26mp7@post3.tele.dk or phone me on +4540148086.
I hope to be hearing from you soon. You will never regret being his new family for life.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dalton - mir ist seine neue Familie wichtiger als der Preis für ihn!!!

Unser süßer Dalton ist inzwischen 12 Wochen alt.

Sein größter Wunsch ist es, eine neue Familie zu finden, die ihn sein ganzes Leben lang lieben und schätzen wird und alles für ihn tut.

Er ist süß, liebenswert, neugierig, hat keine Angst vor Regen, Schnee und Kälte und vor allem ist er voller Lebensfreude.

Er hat es gelernt auf eine Hundetoilette zu gehen (dies macht er aber sehr selten) und ebenso draussen sein Geschäft zu verrichten. Er ist also stubenrein!

Er ist gesund und hat alle notwendigen Impfungen bekommen, die er als Welpe benötigt. Ebenso Tollwut! Somit kann er auch in Schweden, Norwegen, Deutschland und anderen Ländern sein zu Hause finden, in denen die Tollwut Impfung die einzige Voraussetzung ist, um in das Land zu kommen.

Zusammen mit Dalton erhalten Sie seine Registrierung aus dem dänischen Kennel Club, einen EU-Pass und ein Startpaket mit Futter und Spielzeug für die erste Zeit!

Im Fall von Dalton ist mir sein neues Zuhause wichtiger, als der Preis, den Sie für ihn bezahlen!!!

Bitte schreiben Sie mir eine E-Mail an 26mp7@post3.tele.dk oder rufen Sie mich an unter 004540148086. Ich spreche auch ein wenig deutsch und sehr gut englisch - keine Scheu!

Ich hoffe, bald von Ihnen zu hören und Dalton freut sich auf Sie!

Hvalp til salg - Puppy for sale - 18.01.2013

Sødeste Dalton har endnu ikke fået et nyt hjem. Sammen med sine 4 søskende blev han født den 13.11.2012. Han er en sund og rask hanhvalp, som har et super temperament. Han er initiativrig, nysgerrig, legesyg, opfindsom og utrolig kærlig. Han er også fin og racetypisk. Læs hans mere om ham her på siden, og se flere billeder af ham.
Er I interesseret, skriv en mail på 26mp7@post3.tele.dk, og så kontakter jeg jer. I kan også ringe på +4540148086. Svarer jeg ikke, skriv en sms til mig, og jeg vender tilbage. Alle interesserede i at blive Dalton's nye familie, er meget velkomne til et hvalpekig, hvor vi taler om Dalton's fremtid hos jer.

----------------------------------------------------------------------------------

This fine male puppy is for sale. He was born on November 13th, 2012 and is out of a litter of 5 puppies. He is curious, taking initiatives, playfull, clever and very lovable. He is healthy and with fine and promising exterior qualities. He is registered in the Danish Kennel Klub with an interesting pedigree.You can see more of him on my website.
If You are interested in being his new familiy please contact me on mail
26mp7@post3.tele.dk or call/text me on +4540148086.
Am I not answering the phone then please text me and I will
either call or text you.
Interested Buyers are very welcome to drop by seeing him and let's talk about his future with You.

D-kuldet flytter hjemmefra - 17.01.2013

Hvalpene er nu for længst blevet 8 uger, og 2 er allerede flyttet til deres nye familier.

Fredag den 11. januar blev Dixie hentet af sin nye familie. Charlotte og Kim i Bagsværd. Jeg kendte Charlotte lidt i forvejen. De havde lige været ude for en tragisk afsked med deres elskede Bertil. Han blev desværre blev syg, og kunne ikke leve mere. Da de besluttede sig for, at det skulle være en Dansk/svensk Gårdhund med Stamtavle, så blev det Dixie, som skal være deres nye midtpunkt. Hun kommer til at gå lange ture, træne lidt lydighed og senere agility, prøve udstillingsverdenen og være med på campingture. Jeg kan kun sige, at jeg er så stolt over, at Dixie nu bor hos jer. Dixie bliver mandsopdækket, som Charlotte kaldte det, så hun ikke er alene hjemme i den periode på dagen, hvor de begge er på arbejde. Det er helt perfekt, for det står på ferie i slutningen af januar.

Dagen efter blev Dharma hentet af en familie i Holte. 2 teenagepiger og deres far havde ventet med længsel på, at Dharma var gammel nok til at flytte hjemmefra. Men hvad gør man, når man får en hvalp i huset, når man ikke selv har ferie. Jamen, der er "ansat" en hundepasser, som er der, når der ikke er nogen hjemme. Det er luksus, og jeg er helt sikker på, at hun er kommet i sit es. Det gør mig så glad, når de nye familier virkelig har planlagt, hvordan man tager imod en lille ny i familien.

Jeg glæder mig til at se dem begge to. Dixie får jeg nok at se til onsdagssvømning med Bianca. Men helt sikkert ser jeg Dixie, når hun og søster Djeanie, nu DeeDee, deltager i deres første udstilling, et skue i februar.

Dijaco, som bliver kaldt Djacco, rejser til Sverige til februar. Han skal bo i en kennel, hvor jeg har mødt ejeren flere gange på udstillinger i Sverige. Han nye ejer har en han fra en anden dansk kennel. Så Djacco får en ny storebror, når han flytter hjemmefra.

DeeDee, beholder vi her hos os. Hun tegner eksteriørmæssigt rigtig flot. Så jeg vil gerne følge hende, og se hvordan hun udvikler sig. Hun skal gå til hvalpetræning og skal lære at svømme i en tidlig alder.

Lige nu er det kun Dalton, som ikke har fået en ny familie endnu. Jeg håber da, at der inden længe kommer en familie, som må eje ham. Han er en skøn hvalp. Han er nysgerrig, og prøver alting først. Han har helt selv lært at gå ud af 2 hundelemme for at komme ud i hundehaven. Det er helt fantastisk. Han er racetypisk rigtig god, og jeg har også store forventninger til ham. Men det er ikke et krav, at han skal udstilles. For hvis han skal være familiehund, som de andre selvfølgelig også er, så vil han bringe så megen glæde og sjov ind i den nye families liv.

Godt Nytår - 01.01.2013

Jan og jeg ønsker alle et rigtig godt og lykkebringende 2013. Håber I alle har haft et godt 2012 med fremgang og lykke.

Vi har 3 hvalpe til salg, 2 hanner og en tæve, som bliver 8 uger den 8. januar. De kan flytte hjemmefra fra den 11. januar.

Flere hvalpekøbere har været usikre på hvor vi bor. Det vil jeg da gerne råde bod på. Vi bor i en lille by ca. midt imellem Roskilde og Holbæk, tæt på Holbækmotorvejens afkørsel 16.

Hvis I er interesseret i en hvalp send en  mail på 26mp7@post3.tele.dk, og jeg vender tilbage til jer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan and I wish all of You Happiness and Prosperity in 2013. We hope You all have had a Wonderful and Happy 2012.

Still we have 3 puppies for sale , 2 males and one bitch. They turn 8 week s on January 8th. They are ready to move to new families from January 11th.

Some interested Buyers have asked me where we live
a s they find it difficult to find any indication of this on my website. Sorry, I will of course update You on this. We live in a small village between Roskilde and Holbaek on Sealand only one kilometer from the Holbaek Freeway Exit number 16.

If You are interested in one of our lovely puppies please send me an e-mail on 26mp7@post3.tele.dk and I will contact You.

Beckie's hvalp Dharma er reserveret - 26.12.2012

Vi har haft besøg af en rar familie fra Holte, som er vældig interesseret i Dharma, fordi hun har lang hale.

Da de kom ind i stuen, satte de sig på gulvet. Så blev der kigget på alle hvalpene. De små kravlede rundt, og besøgte vist dem alle sammen, hvor de fik nuser og krammer. Der var også nogle, der lagde sig til at sove i deres arme. Det var et dejligt besøg, og de fik taget mange billeder af Dharma.

Derfor er hun nu reserveret. Jeg venter spændt på hvad Dharma's nye navn bliver. For det skulle familiens 2 piger finde ud af. Når jeg ved det, så skal jeg kalde hende det nye navn.

På billedet er Dharma næsten lige blevet født. Hun har siden daforandret sig til en rigtig dejlig og racetypisk gårdhund. Hun er en kvik, sjov og kærlig pige med et fantastisk gårdhundesind. Jeg vil glæde mig rigtig meget til at overdrage Dharma til familien, når den tid kommer.Nye billeder af Beckie's hvalpe - 20.12.2012

Der er nye billeder af D-kuldet, som nu er 5 uger gamle.
Læs nedenstående indlæg omkring salg af hvalpene. Vi håber at nogen vil vie deres liv til vores guldklumper, som er klar til at flytte hjemmefra den 12.-13.01.2013.

Se de nye billeder under Beckie her på hjemmesiden og Beckies D-kuld.

Hvalpe til salg - 20.12.2012

Vi har 4 dejlige hvalpe til salg. 2 hanner og 2 tæver. De er fra vores Beckie's første kuld, født den 13.11.2012, og klar til at flytte hjemmefra i weekenden den 12.-13.1.2013.

Kig under Beckie, og Beckies D-kuld, her er dejlige billeder af dem.


Er du/I blevet interesseret, så kan I komme i kontakt med os sådan:
Via mail
: 26mp7@post3.tele .dk
Via telefon:
+4540148086 .
Læg
gerne enten en besked på telefonsvareren eller send mig en SMS, og jeg vender tilbage.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 puppies for sale, 2 males and 2 bitches. Their mother is our Beckie, and they are born on November 13th, 2012.

Photos can be found under Beckie's website here look under Beckies D-kuld. Here You will find wonderful photos of the puppies.

If interested in one of our wonderful puppies you can contact us:
By mail: 26mp7@post3.tele.dk
By
phone +4540148086.
If the phone is not answered then text me and I will
either call or text back to you.

D-kuldet snart 3 uger gamle - 02.12.2012

D-kuldet er på vej til de 3 uger på tirsdag. Disse billeder er fra den 2.12, og det er bare et bevis på at hvalpe nyder tilværelsen så meget som muligt.

Beckie's 5 skønne hvalpe under deres eget punkt her på hjemmesiden. Kig efter Beckie's D-kuld under Beckie.

Nye billeder af Beckie's hvalpe - 26.11.2012

Se nye billeder af Beckie's 5 skønne hvalpe under deres eget punkt her på hjemmesiden. Kig efter Beckie's D-kuld.

Show of Winners - 2013

I sin egenskab af Årets Tæve 2012 deltager Beckie for første gang i Show of Winners til februar 2013. Hun deltager i Cup Winners konkurrencen.

Bianca har 4 gange deltaget i Cup Winners konkurrencen. Denne gang deltager hun i Champion Cup konkurrencen, fordi hun er Nordisk Champion.

Det bliver helt fantastisk at begge mine piger, som er halvsøskende, deltager i dette show, som man skal kvalificere sig til.

Læs mere om dette storslået show på www.showofwinners.dk

Årets Tæve 2012 - 24.11.2012

Det har været et helt fantastisk udstillingsår på resultatsiden for mine 3 piger.

På årets sidste udstillingen skulle pokaler og rosetter uddeles til vinderne af de forskellige konkurrencer. Becke og Bianca deltog i Årets Tæve konkurrencen, hvor det handler om på 5 udstillinger at have placeret sig bedst. Et point system afgør hvem der løber med sejren. Der er pokal til nr. 1 og rosetter til placeringerne 1-4.

Som I kan se på billedet var Beckie hjemme med sine hvalpe. Men det afholdte hende ikke fra at løbe med sejren og blev for første gang kåret til Årets Tæve nr. 1. Hun overtog titlen efter halvstoresøster Bianca, som er blevet Årets Tæve 4 gange i alt, senest i 2011. Nu skal jeg så forklare gravøren, at de ikke skal skrive det samme navn som forrige år, som de har været vant til.

Bianca, som kun har deltaget i halvdelen af udstillingsåret på grund af en parring, som desværre ikke resulterede i hvalpe, blev en flot nr. 3. Hun satte en slutspurt ind, og jeg er stolt af begge mine piger.

Cissie er næsten lige begyndt i juniorklassen, og titlen som Årets Junior deltager hun i for 2013, da hun kan blive ved indtil hun bliver 18 mdr. i juniorklassen. Den konkurrence fører hun indtil nu ret overbevisende. Lad os håbe det holder ved i 2013.

Jeg kan slet ikke været utilfreds med noget. Samtidig er jeg så stolt over, at når den ene ikke kan udstilles, så tager den anden over. Men med tæver i avl, så er det kun halvdelen af året de kan være med. Derfor er det også sådan, at det kun er 5 udstillinger der tæller. Fair nok. Beckie har vundet med 2 gange Bedst i Racen og 3 gange Bedst i Modsat Køn., flot min pige.

Årets sidste udstilling - 24.11.2012

Sikke en udstillingsdag det har været, på årets sidste udstilling i Raceklubben. Over 70 hunde var tilmeldt, og rigtig mange af vores svenske udstillingsvenner havde taget turen over Øresund og har for første gang deltaget i vores juleudstilling. Tak til jer alle, og tak fordi vi også havde det vældig trevligt til julefrokosten bagefter. Men inden da, lå der en lang dag forude. Alle deltagere får sp onsorgaver, som både vores hovedsponsor Royal Canin og udstillere, opdrættere og dem der havde lyst til at give en gave havde sponsoreret.
 

Cissie og mor Bianca var med, for Beckie har jo travlt med sine hvalpe. I juniorklasse fik Cissie Excellent, og det fik 2 andre. Men det er svært at være oppe imod 2 tæver der snart falder for aldersgrænsen. Så hun blev nr. 3 uden CK, for hun mangler fylde i forhold til de 2 andre.

Bianca vandt Championklassen og var oppe mod nogle fine konkurrenter.

Det endte med at (halvlillebror) Nydningen's Ditlev blev BIR og Bianca blev BIM. Derefter stillede vi i opdrætsklassen med Nydningen's Nanna og Nydningen's Dannemann, som blev 2er i Bedste Han. Sikke en dag, for der fik vi hæderspris og en rigtig, rigtig fin kritik. Herefter skulle der deles pokaler ud til Årets forskellige vindere i konkurrencer som har kørt over hele udstillingsåret 2012. Læs mere om det andet sted.

På billedet sidder en meget betuttet Cissie på trimmebordet i stuen med sin Nordisk Junior Vinder 2012 roset, som hun vandt i Herning den 4. november i år.

Billeder af Beckies hvalpe - 15.11.2012

Der er billeder af Beckies hvalpe under Beckies profil.

Vælg Beckies D-kuld.

Kig gerne forbi. Hvis du har lyst, så skriv gerne en hilsen i vores gæstebog.


Beckie har født i nat - 13.11.2012

Beckie har i nat født 2 hanner og 3 tæver. En fødsel som hun selv klarede helt uden hjælp. Selvom vi var godt klar over, at der nok ville ske noget, så blev det en pludselig opvågen, da jeg opdagede 2 hvalpe i min seng. Det var nu ikke planen. Så hurtigt ned i kurven, hvor hun fødte 2 ret hurtigt efter hinanden. Efter en halv times tid kon den sidste hvalp til verden.

Selvom de er født 4-5 dage for tidligt, så har de en god størrelse omkring de 175 gram. Det er jeg vældig tilfreds med.

Flere detaljer følger, når jeg lige har lært dem lidt bedre at kende.

Nu skal vi i dag til dyrlægen, for de skal checkes alle 5, selvom jeg ikke kan se, at der skulle være noget i vejen med dem.

En tæve er reserveret, så hvis I er interesseret, så læg en besked i "Kontakt os", og så vender jeg tilbage. I er meget velkomne til at komme og se hvalpene, når de er omkring 4 uger gamle.

Tillykke til Beckie med hendes første kuld. Det var ganske flot klaret.

Billeder kommer senere.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

During the night Beckie has given birth to 5 beautiful puppies. Our 4th litter ans Beckies first. This will be the Daimler litter.

2 wonderful males and 3 most
beautiful bitches. Beckie was very good at taking care of the puppies and we didn't have to help at all.
When we've got to know them better more information will be posted here.

One bitch is reserved. But if You are interested in one of the other puppies then write to me by using the item "Kontakt os" and I will write You back. You are very velcome to come and visit us when the puppies are approximately 4 weeks old.

Photos will follow.

Piccobello Bentley's Bernice Of B&L Nordisk Champion - 11.11.2012

Wee, Bianca's datter fra B-kuldet Luna (Piccobello Bentley's Bernice Of B&L) som bor i Norge, er i dag den 11.11.2012 blevet BIR på en udstilling i Norge. Derved fik hun et certifikat, som gjorde hende til Norsk Champion, da hun havde fået flere "lille" certer og 1 "stort" cert, som en hund i Norge skal have, for at blive Norsk Champion.

Men oven i er hun nu også Nordisk Champion. Den dag hun fyldte 9 mdr. deltog hun i en udstilling i Sverige, og fik et certifikat. Sådan et certifikat kan hvile, dvs. når hunden bliver Champion i sit eget hjemland, så bliver den også Champion i det land, hvor den har fået et certifikat.

For knap 2 mdr. siden blev Luna udstillet i Finland, og fik et certifikat der, som også kunne hvile, til hun blev Norsk Champion.

Det kunne hun så først, når hun fik et certifikat, efter hun blev 2 år. Den 31.10.2012 blev hun 2 og, og nu er hun så Nordisk Champion.

Hendes fuldte titel er nu N FI SECH NORDCH, som betyder Norsk, Finsk, Svensk og Nordisk Champion.

Et kæmpe tillykke min skønne Luna, som jeg havde lejlighed til at træffe i Danmark i juni måned. Du ligner din mor Bianca (Nydningen's Bianca Uden Bernhard) rigtig meget, selvom du har fået din mørke farve i hovedet af din far, skønne Lucas - ejet af Mari Runeberg i Sverige med stambogsnavn Piece Råttfångaren Lucas.

Nu vil jeg se frem til hendes første kuld, med den skønneste svensk han, som jeg også har planer om at anvende til Cissie. Men afsløre ham vil jeg ikke, for der er længe til.

Det skønne billede er taget af hendes familie, Sissel og Ole Morten Øyås.

Beckie 7½ uge henne - 08.11.2012

Nu er det helt sikker og vist, at Beckie snart skal føde. 7½ uge henne, og hvalpene leger og tumler tilsyneladende inde i hendes mave. For der er i hvert fald gang i den derinde.

Kravlegården er klar, og hvis alt går nogenlunde efter planen, så skal hun nedkomme den 18.11.2012. Min dyrlæge står klar, og alt venter nu bare på, at de kommer til verden. Vi glæder os så meget at sige goddag til hvalpene, og jeg gætter på at der er 4 hvalpe derinde.

Hvis der er nogen der er interesseret i en hvalp, så skriv gerne en besked til os under punktet "Kontakt os".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beckie is definately expecting her first litter of puppies. They are so active inside her. One should think that they are playing the whole day long. If everything is going as expected she will give birth to her puppies on the 18th of November, 2012.

Anyone interested in one of the puppies, please write a message to us, see the item her at the website "Kontakt os".

Cissie Nordisk Junior Vinder 2012 - 04.11.2012

På DKKs Internationale Udstilling i Herning den 04.11.2012 skulle der kæmpes om titlen Nordisk Vinder i Junior og Veteranklassen, samt BIR og BIM.

Cissie er nu 13 mdr. og deltager i Juniorklassen. På dagen var det racens største klasse, da der var 7 tilmeldte juniorer. Dommer var Eva Borg fra Sverige.

Cissie løb med sejren i klassen, og den eneste der fik CK, som betyder Certifikat Kvalitet, dvs, at være med i kampen om at få det ene Certifikat der gives for tæver hhv. hanner. Men da hun var oppe imod flere udenlandske Champion tæver, var hun ikke i blandt de 4 bedste tæver. Men det at hun vinder titlen Nordisk Junior Vinder 2012, det er jeg også vældig glad for.

I øvrigt blev mor Bianca nr. 5 og mormor Rita blev BIR på dagen. Det var en rigtig dejlig dag.

Det var også en dejlig weekend. For der blev tid til at spise middag fredag aften hos min søster, hvor min mor også var. Lørdag aften var vi 6 udstillere, der spiste sammen på Jensen's Bøfhus i Herning, og det var rigtig hyggeligt. Jeg havde behov for at få tankerne lidt på gled.  Om eftermiddagen havde fået en meget tragisk besked. Min skoleveninde fra Folkeskolen blev majet ned af en bilist, der forsøgte at overhale uden at have plads. R.I.P. kære Minna, du vil altid være i mit hjerte. Jeg græder sammen med dine forældre, din mand og dine dejlige børn. Det var så uretfærdigt, og helt ubærligt at tænke på.

Nu venter vi på om Cissie kommer i DKKs blad Hunden. For man kunne blive fotograferet på en stand på udstillingen. Men det nåede vi ikke. Så jeg har selv sendt et par billeder ind, som de kan vælge imellem. Den tid den glæde, og tillykke min pige, som allerede i en alder af 13 mdr., har fået 2 Certifikater.

Jubii, Beckie er drægtig - 13.10.2012

Så kom dagen, hvor det var tid til skanning. Set i bakspejlet, så ville jeg skanne hende, da hun jo kun blev parret en gang. Jeg plejer altid at parre to gange.

Men sørme om der ikke er hvalpe. Vi kunne se i hvert fald tre, men med mulighed for flere.

Så da jeg ringede til Lene, Cosmos' mor, så var det gode nyheder jeg kunne fortælle hende.

Nu venter vi bare på, at det skal blive den 18. november, for der er hun gået 63 dage. Ih hvor jeg glæder mig.

Det koster så en gang flødeboller til Beckies meddeltagere på Rally holdet om onsdagen, og det skal de med glæde få, ik' også Beckie ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beckie has been to the vet today. I wanted to scan her to see if she is expecting her first litter of puppies.

Yes, she has puppies in her vound, and we hope that they will be born around the 18th of November.

Raceklubudstilling i Ll. Skensved - 06.10.2012

Sødeste Beckie, du behøver ikke gemme hovedet væk. Du har al mulig grund til at gå med hovedet højt, efter en fantastisk dag på udstillingen i Ll. Skensved. Et sted raceklubben ynder at afholde udstillinger på Sjælland.

41 hunde var tilmeldt. Først vandt Cissie Junior klassen med Excellent og CK. Hun var den eneste i klassen der fik CK. Derefter vandt Beckie Champion klasse med samme præmiering som Cissie.

I Bedste Tæve blev Cissie nr. 5, og fik sit 2. certifikat, kun lige fyldt 1 år. Foran hende stod 4 Champion Tæver, med Beckie forrest. Da jeg jo ikke kunne gå med dem begge to, allierede jeg mig med Tarzans mor, Katja. Det var et svært valg, hvem hun skulle gå med. For min mavefornemmelse om, at det kunne gå godt med dem begge to, var rigtig god. Hun fik Beckie, og det gjorde Katja rigtig fint, for Beckie er meget "mor syg".

Fra Sverige var der besøg af en kennelopdrætter, som jeg kender ganske godt. De har Beckie's halvbror Villgott, som har samme far som Beckie. Han blev Bedste Han, og fik certifikatet. Han må dog vente lidt endnu før han kan kalde sig Dansk Champion, for han mangler vist kun 1 certifikat i Sverige til at blive Svensk Champion. Så bliver han også Dansk Champion. Tillykke Eva, det var rigtig flot, og det betød jo så, at 2 halvsøskende Beckie og Villgott skulle kæmpe om BIR og BIM.

Sørme ikke om Beckie blev BIR. Det var rigtig flot. Da vi bagefter fortalte dommeren, at de var halvsøskende, så forstod hun bedre, at hun havde dømt som hun havde.

Vores dommer er dyrlæge, og har speciale bl.a. inden for parringer og inseminationer. Da jeg fortalte, at Beckie var parret, så fik jeg skæld ud, for tænk nu hvis hun tabte hvalpene. Jeg har før udstillet Bianca, og der har aldrig været noget med hende.

Sluttelig deltog Beckie i kennel Nydningen's konkurrence i opdrætsklassen. Hun var sammen med sin helsøster, Karen Kio, halvbror Ditlev, og niece Nanna. Vi fik en af de flotteste kritikker, og vandt opdrætsklassen.

Det endte med at have været en hel fantastisk dag. Tak for hjælpen Katja. Vi har jo en aftale om at hjælpe hinanden, når vi jo har hunde der samtidig skal kæmpe om hhv. Bedste Han (Tarzan og Louie) og så Bedste Tæve. Bianca var ikke tilmeldt, da jeg jo troede, at hun havde hvalpe ;-(

Tak for dejlig kage Dorthe og Camilla, rart at nogen tænker på os andre på udstillinger. For jeg kan nogen gange (ofte) helt glemme at jeg er sulten på en udstilling, fordi jeg ikke har tid til at spise.

Cissie er helt sund og rask, læs historien - 22.09.2012

Cissie har over en periode på et par måneder hostet, og min egen dyrlæge har prøvet forskellige ting, for at helbrede hende. Hun har været i behandling for hjerte-/lungeorm, men det var ikke det, samt andre ting, jeg ikke kan huske.

Til sidste sagde han, at hun skulle kigges på "indvendig", og det havde han ikke udstyr til. Så en tur til Karlslunde Dyreklinik.

Inden jeg skulle aflevere hende, havde jeg fået en aftale i stand, at de ville sende regningen til min sygeforsikring, og så ville jeg kun blive opkrævet det min andel lød på.

Da jeg skulle aflevere hende kiggede dyrlægen på hende, for at danne sig et indtryk af hvad det kunne være. Han var nervøs for om hendes luftrør enten dem uden for, eller dem inden i hende var for bløde, så de klappede sammen. Det ville ikke være særlig godt. Han tog hende med, og hun opdagede ikke, at jeg ikke fulgte efter. Jeg kunne hente hende efter kl. 15.00. Ved middagstid ringede min telefon. Men fordi jeg er et klummerhoved, kom jeg til at afvise opkaldet. Straks ringede jeg til Karlslunde, for det kunne være derfra opkaldet kom fra. Det var det, og sygeplejersken vidste ikke andet end, at det var gode nyheder, når jeg kom og hentede hende. De havde slet ikke kunnet se, at hun fejlede noget, efter at have taget røngten og prøver fra luftvejene og lungerne. Han mente, at hun havde haft en infektion, som hun bare var lidt plaget af endnu. Så hun fik medicin med hjem, for at tage det sidste. Hvor var det godt, at jeg fik regningen sendt til sygeforsikringen, for den lød på 7755,00 kr. Så meget, for at få at vide, at hun er sund og rask. Det skal jeg da være glad for, men det var sørme mange penge.

Det har hjulpet, hun hoster kun lidt, når hun trækker for meget i halsbåndet på gåture.

Beckie er blevet parret - 18.09.2012

Samme aften som vi kom hjem fra Vejen udstillingerne, kørte jeg straks til Sorø for at parre Beckie. Det forløb fint, og jeg må indrømme, at jeg var noget i tvivl om hun var for langt henne i løbetiden.

Tirsdag tog vi igen ned til søde Cosmos, og lige meget hvor meget han prøvede at indynde sig, fik han en lag stryg af Beckie. Hun ville bare ikke. Tak til Cosmos, og Cosmos' mor og far for 2 dejlige aftener. Tak for kaffe og for at se billeder af Cosmos som baby sammen med hans søskende.

For at være sikker på, om hun var i brunst eller ej, tog jeg til dyrlægen, der lavede en test, som viste, at hun ikke var i brunst mere.

Uha, så bliver det spændende om der er små bebser om 9 uger, ca 18.11.2012.

DKKs Vejen udstillinger 15.-16.09.2012

Årets sidste 2 udendørsudstillinger i Vejen. Alle tre piger var tilmeldt. Beckie var højløbsk, og skulle parres når vi kommer hjem. Baloo blev sendt på ferie hos vores skønne hundepasser Mette, som bor til leje i Valby. Hendes skønne husvært Margrethe sagde ja til, at hun måtte passe ham, og blev vist selv lidt glad for ham (bortset når Mette tager på arbejde).

Mie, vores søde feriepige var med, og vi ankom fredag lige til tiden til at sætte udstillingsteltet op. Det gik lidt i kaos, for da vi senere kom i tanke om at det var den forkerte ring, så måtte vil flytte det, øv hvor var Jan lidt vel meget muggen over det. Regnvejret satte ind, da vi var færdig, og det regnede hele aftenen. Vi havde skiftevis strøm og ingen strøm, indtil de tilkaldte en elektriker til at lave det, for vi var temmelig mange på pladsen, der var ramt af det. Godt at have 12v og køleskab på gas.

Ikke det bedste vejr lørdag, og heller ikke resultater at skrive hjem om. Beckie blev 3. Bedste Tæve, og så var det det.

Søndag var vejret meget bedre, og denne gang var det Bianca's tur til at blive 3. Bedste Tæve.

Jan skulle have hjulpet med at gå med Bianca begge dage, for hun og Beckie begge stiller i Champion klassen. Men han slap begge dage. Lørdage hyrede jeg en erfaren juniorhandler, Kasper, som har gået med Bianca før. Det gjorde han godt, for hun vil hele tiden vende sig om, og se efter mig. Søndag gik Rikke, fra kennel Nydningen med Bianca, og det gjorde hun rigtig flot. Tak for hjælpen begge to.

Beckie skal parres medio september 2012 - 08.09.2012

Efter skuffelsen over at Bianca desværre gik tom, så glæder vi os over, at Beckie nu er gået i løbetid.

Hun skal parres omkring den 16.09.2012 med en lækker chokoladebrun han, Cosmos. Han er hendes fætter, så vi rammer de tilladte 6,25%. Han er en dejlig dreng, og selvom han er stumphalet, har jeg valgt at se bort fra det. Hvis det er det eneste jeg ikke helt er så glad for, skal det ikke være en stopklods for, at han skal være far til Beckies første kuld hvalpe. Hans temperament er super og helt i top. Han er fra den 19.11.2005. Han dyrker meget agility, som han holder rigtig meget af.

Det er første gang vi kun skal køre 25 min. når Beckie skal parres. Ham og hans familie bor i Sorø, og hans bedste ven er hans lillebror, en skøn Rhodesian Ridgeback på 14 mdr.

Forventet fødsel omkring 18.11.2012. Så de burde være klar til at flytte hjemmefra engang i midten af januar 2013. Der er lige sneget sig et par billeder ind af smukke Beckie, som er fyldt 2 år i maj måned.

Hold alt hvad der krydses kan for, at der kommer dejlige hvalpe i huset, når Beckie skal føde sit første kuld.

For de helt hardcore opdrættere, så kan I få styret jeres nysgerrighed her: Parringen er imellem Nydningen's Karoline Alias Beckie (DKK10939/2010) og Cosmos (X-REG 00215/2005). Hans farfar er Youhais Fräsige Freddy og hans farfarfarsmor er Kilhult's Lillie, så der er lidt svensk i både Cosmos og Beckie, som er datter af Haritza's Tuffe Nuffe.

Der
  står nøjagtig det samme i albummet, men se de dejlige billeder af Cosmos og Beckie her:


http://www.hundegalleri.dk/fotoalbum/diverse_hund/70644-beckie_foerste_han___cosmos___d_kuldet

Ganske fin succes på Tollarp udstillingen 06.08.2012

Igen i år havde vi en rigtig dejlig tur til den årlige 2 dages udstilling arrangeret af den svenske raceklub for Dansk/svensk Gårdshundeklub afholdt som sædvanligt i Tollarp i Sverige.

Denne gang var der dansk dommer, vores alle sammens skønne Marianne Schlüter, som har opdrættet Gårdhunde i rigtig mange år med stor succes.

Vi ankom allerede om torsdagen, og fik en rigtig dejlig plads til campingvogn, hunde og det hele.

Fredag var der opdrætterseminar. Vi var 4 fra Danmark. Et af indlæggene handlede om hvordan det går med avlen i USA. Der var arrangeret direkte forbindelse til en opdrætter i Florida, og der blev spurgt ind til deres avl og importer. Primært importerer de hvalpe fra Danmark. Men der kommer også nogle fra de andre skandinaviske lande. Selvom klokken var 1 om natten, var hun og en anden gårdhunde ejer blevet oppe bare for at tale med os. Det synes jeg var rigtig godt. Bagefter havde vi gruppearbejde, hvor vi skulle diskutere hvor vi ønskede vores hunde skulle udvikle sig til at blive endnu bedre, og temperament var bl.a. nogle af de emer der blev diskuteret. Der var også delte meninger om Gårdhunde er en god førstegangshund. Mange, inkl. jeg selv, mente, at det kom an på hvalpekøberne, og de forhold de kunne tilbyde hvalpen.

Om eftermiddagen var der agility konkurrencer. Det var dejligt vejr, og det var rigtig hyggeligt bare at være tilskuer, og nyde de dejlige hunde og deres handlere. Nogle var bare super dygtige.

Lørdag var det hvalpe og hanner, Så den dag gik med at udpege egnede hanner. For som tæveejer er man jo altid på jagt efter det bedste til ens egen avl. Jeg fik en aftale hjem på Billie, fra mit B-kuld, som bor hos og ejes af Anne Mette Madsen. Vi har en aftale om, at jeg kan vælge en avlshan. Så skal jeg være førstevælger til en hvalp kvit og frit. Jeg kan endnu ikke afsløre hvem det er, og det bliver først aktuel i 2014.

Lørdag aften var der som altid fællesspisning og en konkurrance for hunde derefter. Denne gang var det Tollarp snabbasta hund (hurtigste). Beckie blev tilmeldt, for hun er super hurtig til agility. Der var nok 40-50 hunde tilmeldt. En står med hunden, og så løber ejeren ud til en der står med et stopur. Så bliver hunden sluppet, og skal løbe så stærkt den kan. Ikke overraskende løb Beckie meget stærkt. Vinderen løb på 5,5 sek. og Beckie løb på 5,9 og blev 3. bedste tæve og nr. 8 eller 9 totalt. Dygtig pigemus <3.

Søndag var det tæver, BIR/BIM samt avls- og opdrætsklasser.

Cissie deltog for første gang som junior 10½ måned gammel i en klasse med 22 deltagere. Her blev hun en flot nr. 4, og var den yngste blandt de 4 med 4 måneder op til den næste yngste.

Beckie havde jeg fået tilmeldt i Åben klasse, men flyttede hende

selvfølgelig til Champion klassen. I Åben klasse var der 29 deltagere, og champ. klassen 16 deltagere, hvilket er store klasser for begge klassers vedkommende. Beckie fik Excellent og til sidst blev 4 hunde valgt ud, men ikke Beckie. Men dommeren ville give flere CK, og derfor blev Beckie og en mere taget ud. Så Beckies første debut i udlandet på den størtste udstilling vi deltager i hvert år, blev hun en flot nr. 5. Hun er bare 26½ måned, så jeg er meget stolt af hende.

I Bedste tæve, blev Beckie og Cissie ikke taget ud, men jeg var så stolt af dem begge to.

Tak for en hyggelig weekend, og det var herligt at møde så mange udstillere, som jeg kun kendte gennem facebook. Tak til vores camping naboer og alle I andre for nogle dejlige og hyggelige dage sammen.

Vi glæder os allerede til næste år.

 

Bianca er desværre ikke drægtig - 06.08.2012

En skanning i dag har påvist, at Bianca desværre ikke er drægtig, som først antaget.

De sidste par uger har hun ikke vokset, som hun har ved de andre kuld. Men jeg følte at have mærket liv. Derfor fik jeg hende skannet, desværre med negativt resultat. Dyrlægen sagde, at hun denne gang aldrig har været drægtig. Hvad der er gået galt, får jeg aldrig at vide. Det jeg har kunne mærke som liv er tarmluft og spændinger i mavemusklerne.

Der kommer til at gå et lille år før vi kan forvente, at Bianca får sit næste kuld.

Men det er nu sikkert, at Beckie skal parres i næste løbetid. Hun er fyldt 2 år, avlsgodkendt med høje karakterer og Dansk Udstillingschampion. Lige nu undersøger jeg hvem hun skal parres med. Så snart jeg ved det, kommer det på hjemmesiden.

A scan today has revealed that Bianca is unfortunately not pregnant, as first thought. Therefore, there will be no puppies this year.

The last few weeks she has not grown as she has in her 3 earlier pregnancies, though I thought I have felt life. Therefore, Bianca was scanned. The scan showed that there was no puppies, and that she had never been pregnant. What has gone wrong, I'll never know. What I could feel as life was flatulence and tension in the abdominal muscles.

Not until May next year Bianca will be mated again with expected birth Mid/Ultimo July 2013.

Now it is certain that Beckie will be mated when she goes into her next maturity. She turned 2 years in May this year. She is approved for breeding with high marks and she is also a Danish Exterior Champion.
Right now, I'm looking for the perfect male to become the father of Beckies first litter of puppies . As soon as I know, it will appear on this website.

Meget tyder på at Bianca er drægtig - 29.06.2012

Meget tyder på at Bianca er drægtig. Hun bliver altid meget kontaktsøgende, utrolig kælen og sulten samt dievorterne begynder så småt at blive lyserøde.

Men der er stadigvæk 2 uger til, at hun er 5 uger henne, hvor de første synlige tegn begynder at vise sig.

Vi krydser fingre for at der kommer hvalpe omkring 14. august, og derved klar til at flytte hjemmefra omkring den 9.-10 oktober.

Alt hvad jeg skriver om Biancas drægtighed vil jeg prøve at oversætte til engelsk, da jeg ved at nogen venter på at høre nyt om hendes kommende hvalpe.

Evidence suggests that Bianca is pregnant. She is always very contact seeking , incredibly affectionate, hungry , and her nipples are slowly turning  pink.

But there are still 2 weeks until she is 5 weeks pregnant , where the first visible signs begin to emerge.

We cross our fingers that there will be puppies around August 14th. They will be ready toleave homearound October 10th.

Everything I write about Bianca's pregnancy, birth and puppies, I will try to translate into English, because I know that someone is waiting to hear news about her future puppies.


Billedet er af Bianca's hvalpe fra C-kuldet, ca. 8 uger gamle.
The puppies on the photo are Bianca's puppies from her C-litter, nearly 8 weeks old. 


Beckie - Dansk Champion - 16.06.2012

På Dansk Kennel Klubs Internationale udstilling i Ballerup lørdag den 16. juni blev Beckie BIM og fik derved sit 4. certifikat. Det betyder, at hun nu også er Dansk Champion ligesom storesøster Bianca. Bianca blev 2. Bedste Tæve.

Søndag fik Beckie sin debut i Championklassen. Det gjorde hun med en flot kritik og blev 4. bedste Champion tæve ud af 6. Bianca blev 2. Bedste Champion og på dagen 2. Bedste Tæve.

Begge dage blev Cissie Bedste Hvalp, og var i Store Ring i dag, dog uden resultat.

Det har været en herlig weekend, for begge Bianca's døtre fra B-kuldet var med på udstillingen også. Det var herligt, at Luna var kommet helt fra Norge med sin familie, og vi havde en dejlig weekend. Samtidig havde vi Billie's mor Anne Mette samt Rikke som overnattende gæster fra lørdag til søndag. Det var rigtig hyggeligt.

Tillykke til alle vinderne begge dage. Trods alt viste vejret sig fra sin pæne side det meste af tiden, så det var slet ikke så slemt at være udendørs begge dage.

Bianca er blevet parret i dag - 10.06.2012

I dag har vi været i Sverige og parre Bianca med skønne Malte (Adens Mullige Malte Mandelkubb). Jeg er så glad for det er lykkes mig at få en parring mellem Bianca og Malte. Malte har vundet så mange titler igennem de snart 9 år han har levet. Samtidig minder han meget om Baloo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis I følger dette link,

http://tuffe-nuffe.dinstudio.se/text2_31.html

kan I se skønne Malte. Gå ind på Bildgalleri 1 og vælge Malte. Er han ikke skøn?

På tirsdag kører vi igen for endnu en parring.

Forventet hvalpe medio august 2012.Undskyld det er så længe siden - 10.06.2012

Undskyld mange gange den manglende opdatering på hjemmesiden. Tiden flyver afsted, og jobbet tager meget af min fritid ;-)

Der er sket meget siden marts måned. I hovedtræk har vi oplevet mange spændende ting.

Først en undskyldning til Beckie pigen. Tillykke med din 2 års fødselsdag den 22. maj. Håber du trods alt havde en dejlig dag, selvom jeg har glemt at skrive om den.

Cissie har startet sin udstillingskarriere, og blevet Bedste Hvalp flere gange. Som I kan se på billedet, er der 2 fine pokaler og 2 lyseblå/lyserøde rosetter. Dem har Cissie vundet som Bedste Hvalp på DSGK's 10 års Jubilæumsudstillinger i weekenden 2.-3. juni 2012. Den 3. pokal er vundet i parklassen, hvor jeg stillede op med Bianca og Beckie på samme udstilling. Det var sjovt, og helt anderledes at udstille 2 hunde samtidig. Bianca blev 3. Bedste Tæve om søndagen, og begge dage var Beckie og Bianca med til at vinde opdrætsklassen. Dog stod Beckie over søndag. Det var flot.

Beckie har fået 3 Certifikater, men den 3. fik hun en uge inden hun fyldte 2 år, så desværre er hun ikke blevet Dansk Champion.

Bianca har holdt lidt igen på udstillinger, for hun har opnået så meget i sin karriere, at det er datter Cissie og Beckie det handler om.

Baloo har det godt, og trives sammen med sine 3 piger.

Den 19.-20, maj var vi i Salzburg på Verdensudstilling og Klubshow. Bianca blev Bedste Tæve og Beckie blev nr. 2 på Klubshowet. De fik begge certifikater. Cissie blev Bedste Hvalp. 3 flotte pokaler har vi fået med hjem fra denne udstilling. På selve verdensudstillingen blev Beckie nr. 2 og fik et certifikat. Bianca blev nr. 3 og fik et reserve certifikat. Desværre skal hunde, som er champion i deres hjemland have 4 certifikater i Østrig, så ingen Østrigsk champion til Bianca. Cissie blev igen Bedste Hvalp.  Beckie og Bianca's mor blev Bedste Veteran, tillykke med det.
Det var en dejlig tur, for vi havde en dag fri, hvor vi kørte til Wagrain og spiste frokost og hilste på vores østrigske venner. Vi kørte en tur til Kleinarl ved Jägersøen, hvor vi gik tur. Bianca fik lov at komme i vandet, for sommeren startede i Østrig den dag.

Der er nok også hændt mange andre spændende ting. Kommer jeg i tanke om nogen, så skal jeg nok berette om dem.

Tillykke til A-kuldet - 3 år i dag - 15.03.2012

Tillykke til Bianca's A-kuld som har 3 års fødselsdag i dag.

Håber I har det godt min 5 kære drenge, Aslaq, Asmus (Emil), Artue (Knold), Aslan i Sverige og Argos i Finland.

Vi ønsker jeg al held og lykke i fremtiden. 3 år er jo ingen alder for en Gårdhund.

Tak for hilsnen i min gæstebog og FB profil kæreste Aslan og Marianne Larsen. Held og lykke med de fine hvalpe du har fået med Sue-Ellen.

Tillykke Bianca - 6 år - 11.03.2012

Tillykke med fødselsdagen kære Bianca. Det er ikke til at tro, at du bliver 6 år.

Du er helt fantastisk, en glad og aktiv pige. Sikke en dejlig tid vi har haft sammen siden vi fik dig hjem knap 9 uger gammel. Du har bragt liv og skønne timer i vores familie.

Vi er lykkelige fordi vi fik lov at købe netop dig. Vi glæder os til mange gode år endnu.

Du har skænket os 3 dejlige kuld, og en af guldklumperne har vi beholdt. For hun ligner dig så meget på alle områder. Vi glæder os til at se hvor det bringer Cissie hen.

Håber du var tilfreds med din fødselsdagsgave. Et stort lammeben, som er det bedste du ved.

Beckie avlsgodkendt - 10.03.2012

På Dansk/svensk Gårdhundeklubs avlsgodkendelsesarrangement den 10.03.2012 er Beckie blevet avlsgodkendt med karakteren XXXX+. Tillykke med det flotte resultat Beckie. Jeg er så stolt af dig.

Dommer på dagen var Lilian Christensen, som er tilbage igen efter en pause som avlsgodkendende dommer.

Cissie - BIS3 Baby på DKK Kreds 2 skue - 04.03.2012

Cissie gjorde sin debut i udstillingsverdenen den 4. marts 2012. Hun var tilmeldt DKK kreds 2 skuet.
Hun fik SL men var den eneste gårdhund baby. Til et skue kommer der ikke så mange, da det mest er for at øve sig.
Men hun skulle videre til BIS Baby konkurrencen. Her stillede 19 baby'er op af forskellige racer og der skulle placeres 6. Cissie blev valgt ud som en af de 6 og jeg tænkte, flot så bliver hun nr. 6, og det var også fint. Men sørme om hun ikke blev BIS3. Tillykke min lille pige, du gjorde mig rigtig stolt.
Tak til Jette Jensen fra Jensenklanen, som har sendt mig billeder de har taget på dagen af skønne Cissie.

Stort tillykke til Luna i Norge - 27.02.2012

Bianca's datter fra B-kuldet, Luna (Bernice), har indtil nu haft en fantastisk udstillingskarriere på trods af, at hun kun er 15 måneder.

NKKs udstilling Bø i Telemark 18.02.2012
blev Luna BIR og fik sit første Store Cert. I Norge er reglerne for at blive Norsk Champion sådan, at hunden skal have 3 certifikater, hvor af et skal være et Stort Cert. Så det har hun nu sikret sig.

I forvejen har hun 1 "lille" cert, og når hun får sit 3. cert efter hun er fyldt 2 år, så er hun foruden Norsk Champion også Svensk Champion. Luna fik nemlig et Svensk Cert på sin første udstilling i Sverige samme dag som hun blev 9 mdr.

Et stort tillykke til Sissel og Ole Morten. Samtidig vil jeg takke jer for, at I har tid og lyst til at udstille vores fine Luna. Hun holder nu en pause til hun bliver 2 år den 31.10.2012, da de har en anden fin tæve, som mangler certifikat til at blive Norsk Champion.


Bianca er blevet farmor - 21.02.2012

Den 21.02.2012 blev Biancas søn, Aslan, far til 7 skønne hvalpe. 5 drenge og 2 piger. Mor er Drömvindens Sue-Ellen, som ligesom Aslan, bor i Sverige.


Jeg var så heldig at kunne følge med på sidelinien, imens fødslen var i gang. Glæder mig til at følge dem i hvert fald indtil de flytter hjemmefra.

Tillykke med de fantastiske 7 til Jessika Karlsson, ejer af Sue-Ellen. Også tillykke til Aslans fodervært Marianne Larsen. Sluttelig vil jeg takke Marika Lindelöf, som er ejer af Aslans far, Kitenga Na Canon, at hun i sin tid bare måtte eje Aslan. Jeg takker for, at Biancas søn er blevet far til 7 skønne hvalpe.

Farmor Bianca ønsker den stolte far, Aslan, tillykke med sine hvalpe.

Jeg har været så heldig at få at vide, at Aslan senere på foråret skal være far igen. Held og lykke til Carola Carlsson og hendes tæve med sit kommende kuld. Det vil jeg se frem til.

Tillykke Baloo med de 9 år i dag - 17.02.2012


Tillykke med fødselsdagen, skønne og dejlige Baloo. 9 år er heldigvis ikke gammelt for en gårdhund, så vi håber at have dig rigtig mange år endnu.

Du er mit et og alt og grunden til at Dansk/svensk Gårdhund er blevet min race. Du er helt din egen, og du omgiver dig at 3 skønne og frække piger, som respekterer dig helt som du er, fordi du er dig.

Jeg kunne ikke ønske mig en bedre dreng, og jeg ønsker fordi, at du får et langt og lykkeligt liv.

Større kan en kærlighedserklæring vist ikke være. Men du er min og helt speciel. Tak for det, kære Baloo.

Cissie - 4 mdr. og 10 dage - 30.01.2012

Som tiden går. Cissie og hendes 5 søskende er nu blevet 4 mdr.

Jeg får jævnligt hilsner fra hendes søskende, som er spredt godt ud i Danmark og Europa.

Jeg selv er vældig tilfreds med Cissie. Hun tegner godt.

Hendes første udstilling bliver den 4. marts til et DKK Kreds 2 skue lige "rundt om hjørnet". Så vi skal til at træne bord og alm. ringtræning, så hun er klar til sin debut i udstillingsringen.

Lægger link på til billeder af Cissie og brormand Chuck, som bor i Tyskland. De er fra i dag, og jeg er rigtig glad for at høre hvordan det går med de hunde som vi har fundet dejlige familier til. Cissies billeder ligger under Cissie/Cissies billeder, og Chucks billeder ligger under
Bianca's C-kuld - 2011/C-kuldets fotoalbum .

Translation:
Links to pictures from Cissie's brother Chuck, who is living with his familiy in Germany, are shown on the homepage as well as new pictures of Cissie. Chuck's pictures are placed under Bianca's C-kuld - 2011/C-kuldets fotoalbum. Chucks father, Bernhard Schulte has taken the pictures and have @ on all of his pictures.
Cissies pictures are placed under her own site at this homepage.


Bianca skal være farmor - 27.12.2011


Bianca's søn af første kuld, Aslan, som bor i Sverige, har her i julen parret for første gang. Tilfældigvis kender jeg tæven, da Beckie har stillet mod hende på udstillinger i Sverige. Beckie og tæven har skiftes til at vinde Juniorklassen de gange de har stillet i samme klasse.

Ih, jeg kan næsten ikke vente de små 5 uger der går før det er sikkert og vist at der kommer hvalpe.

Billederne er af Aslan og er taget af Marika Lindelöf, som har avlsret på Aslan. Til daglig bor han hos Marianne sammen med sin "brormand" Victor (Go Gideon), som også kommer fra Marika.

Cissie - vores nyeste familiemedlem - 27.12.2011


Det har længe været bestemt, at Cissie skal blive hos os. Så nu har hun fået sit eget punkt her på hjemmesiden. Kig efter Cissie i menuen, hun står lige efter Beckie.

Her vil vi fortælle om Cissie's liv. Som de andre skal hun også udstilles. Men det venter vi lidt med endnu. Cissie er allerede startet til hvalpetræning, og det fortsætter vi med efter nytår.

Så hendes liv bliver alt andet end kedeligt. Hun kan se frem til mange ture, og campinglivet kommer hun også til at deltage i, uanset om det er i Danmark eller udlandet.

Pt. venter vi de 120 dage før hun kan få taget blodprøve, så hun på et tidspunkt også er velkommen i Norge, som de andre 3 allerede er.

Chuck rejser hjemmefra - 27.12.2011


Chuck flytter hjemmefra. Hans nye familie bor i Tyskland og de glæder sig rigtig meget til, at de henter ham den 7.1.2012. Vi ønsker alt det bedste for Chuck og hans nye familie. Jeg er sikker på, at de bliver rigtig glade for ham.

Chuck is leaving home. His new life will be in Germany together with his new familiy. We wish both Chuck and the Schulte family a great new life together. They are coming here on the 7th of January to bring him home. We are certain that they will be very happy together with him. Chuck is very adorable and lovely. 

Glædelig Jul og Godt Nytår til alle - 20.12.2011

2011 er ved at være slut. Det har også været et begivenhedsrigt år med mange spændende oplevelser.

C-kuldet kom til verden den 20.09.2011 efter en noget dramatisk forløb med parring af Bianca. Alle blev født velskabte og alle har fundet nye hjem. Cissie er ny i vores flok, og vi glæder os til mange nye oplevelser med hende.

Verdensudstillingen i Paris var også et højdepunkt. Desværre var rammerne omkring selve udstillingerne ikke særlig gode. Men "gammelfar" Baloo kom hjem med titlen Veteran Verdensvinder 2011.

Beckie har trådt sine spor i udstillingsmanegen, og har klaret sig ganske flot. 2 gange er hun blevet Bedste Tæve og fået certifikat. Nu mangler hun 1 certifikat i at blive Dansk Champion.

Bianca er igen blevet kåret som Årets Tæve, på trods af, at hun har været ude siden august pga. fødsel af C-kuldet.

Beckie blev 2. Bedste Junior, et superflot resultat. Det lover i hvert fald godt for fremtiden.

Nu er det så lille Cissie, der skal have sin debut i udstillingsringen i 2012. Det bliver spændende. at se hvad det kan bringe.

Baloo er pensionist. Han har også gjort det flot. Han nyder rigtig bare at være sammen med os, uanset hvor vi er.

Vi har været på dejlige campingture, og især husker vi 4 dages udstillingen i Vejen, hvor vi udstillede i 4 dage, men hyggede os også rigtig meget. Det var vist en lille miniferie af de bedre. Igen i år vendte vi tilbage til Tollarp i Sverige i august måned. En skøn udstilling, og vi møder altid en masse mennesker og hygger os.
Derudover har vi igen været på Orø, et dejligt sted, hvor det hele handler om bare at slappe af og nyde freden.

Til næste år kan både Bianca og Beckie få hver sit kuld hvalpe. Hannen til Beckie er klar, og lige nu er jeg på udkig efter en super han til Bianca.

Så 2012 bliver et lige så interessant år. Følg med på hjemmesiden, hvor jeg fortæller lidt om hvad der sker i vores familie.

Vi ønsker alle en rigtig Glædelig Jul
samt et Godt og Lykkebringende Nytår.


Tak for alle de dejlige henvendelser
vi har fået i årets løb.

Clark er flyttet til Norge - 29.11.2011


I tirsdags den 29.11 var jeg i Kastrup Lufthavn for at sende Clark afsted til Norge. Han skulle op til sin nye mor, Kjersti, som har både Gårdhunde og Cairn Terrier opdræt. Jeg kender Kjersti fra udstillinger i Sverige og hun var på besøg her da kuldet var 4 uger gamle. Der faldt hun for ham, og måtte bare have ham.

Da Kjersti, som jeg, ikke er så glad for at flyve, kom hendes veninde og hentede ham.

Om aftenen ringede Kjersti og fortalte, at han var kommet godt til Norge. Han var allerede i fuld gang med at lege med sin nye storebror. Han har såmænd også fået 2 "reserve"mødre, så alle har taget godt imod ham.

Om alt går vel, så kommer Clark til Danmark til juni til Gårdhundeklubbens 10 års jubilæumsudstillinger. Derudover kommer han også med til Tollarp i august. Så jeg glæder mig allerede nu rigtig meget til at se ham igen.

Her er nogle billeder fra Lufthavnen inden afrejsen.

http://hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?AlbumId=66223


Bianca Årets Tæve 2011 - 26.11.2011


Bianca er blevet kåret til Årets Bedste Tæve 2011.

Dette på trods af, at hun blev udstillet for sidste gang den første weekend i august. Hun har været ude resten af året på grund af fødslen af sit 3. kuld - C-kuldet.

Det er 4. gang hun vinder denne titel. Hun har også vundet titlen i 2007, 2009 og 2010. I 2008 blev hun nr. 2, da hun ikke blev udstillet så meget dette år.

Jeg er både stolt og ydmyg over at have fået så fantastisk en hund. Det er nok kun en gang i sit liv, man får lov at opleve det.

Næste gang fylder hun 6 år, og der kommer mange nye skønne tæver til, så jeg har ingen forventninger til hendes resultater i 2012.

På billedet ligger hun og "troner" samme med sine 3 sidste hvalpe, hvor nu Chuck og Cissie er tilbage. Men det varer ikke længe før Chuck også flytter hjemmefra.

Beckie BIM på sidste udstilling i år - 26.11.2011


På årets sidste udstilling i Glud blev Beckie Bedste Tæve og Bedst i Modsat Køn (også kaldet BIM). Hun kunne ikke slå halvstorebror Ditlev, men jeg var meget glad og overrasket over, at Beckie klarede sig så flot i godt selskab af andre dejlige tæver på udstillingen.

Hun fik sit 2. certifikat og mangler kun et, så får hun titlen Dansk Champion. Nu er det bare spændende hvor længe det tager med at få det sidste. Men hun er blot fyldt 18 mdr. og jeg er superstolt over at hun har klaret sig så flot på udstillinger i år.

Hun er også blevet 2. Bedste Junior i år, det er også lidt af en bedrift, med så mange skønne juniorer hun har konkurreret imod i år. Hun har mødt Bianca's datter Billie fra 2. kuld nogle gange, og Bille har også klaret sig flot. Det er lidt af en interessekonflikt at Beckie og Billie har mødt hinanden, for hvem skal jeg holde med. Nu er Beckie ikke Junior mere, så jeg har ikke det problem mere.

Tillykke til Luna i Norge - 19.11.2011


Tillykke kære Luna (Bernice fra B-kuldet). Hun har fået HD status A på sine hofter. Det er jeg så glad for at høre.

Kære Sissel og Ole Morten, tak for at I delte de glædelige nyheder med os. Som opdrætter er man altid spændt på at høre hvordan det går med hvalpe man har opdrættet.

I Danmark er HD fotografering ikke et krav, men nu har jeg fået vished for, at Luna har A-hofter, og det er en dejlig nyhed.

Dermed er I et skridt nærmere jeres største ønske om selv at blive opdrætter en dag. Håber Luna vil blive en god og fin tispe, som en dag kommer i avl.

Tillykke med dit nye hjem Signe - 19.11.2011


Caro hedder nu Signe. Det synes hendes nye familie hun skulle hedde i stedet for. Det er helt fint, for jeg synes også det er et sødt hundenavn.

Signe er på vej hjem til Jylland lige nu. Vi ønsker dig al held og lykke hos Charlotte og Flemming og de 2 killinger, som bliver dine nye legekammerater.

Tillykke med Signe. Vi håber at I bliver glade for hende. Vi glæder os til at følge dig håber vi ser dig igen. Måske allerede på næste lørdag hvor der er årets sidste hundeudstilling for gårdhunde i Gludhallen ved Horsens.

Vi står selvfølgelig til rådighed, hvis I har spørgsmål om Signe og racen som helhed.

Tillykke med dit nye hjem Cherie - 19.11.2011


Lille Cherie er i dag kørt til Hannover med sin nye familie, Melanie og Axel. Vi ønsker alt det bedste for dig, mit lille hjertebarn. Jeg ved du vil blive elsket, som den lille prinsesse du er.

Selvom du bor langt væk, så ved jeg, at vi vil høre fra dig. Måske vi mødes en dag.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My highly beloved Cherie is now on her way to Hannover in Germany together with Melanie and Axel, her new family.

We wish you all the best, my little kindered spirit. I know you will be loved and cared for as a the princess you are.

Though you live far away, I know that we from time to time will be hearing from you and having pictures send to us following you in your new life. Perhaps we even meet some day.

Tillykke med dit nye hjem Chico - 17.11.2011


Chico er nu hos sin nye familie i Hvidovre. Vi ønsker Jette og Carsten tillykke med Chico, og håber I får en rigtig dejlig hund i Chico.

Vi håber at få lov til at følge lidt med i hans opvækst, og I er altid velkommen hvis der er spørgsmål, som vi kan svare på om ham og racen som helhed.

Held og lykke Chico, du får et rigtig dejligt hundeliv, det er vi sikker på.


C-kuldet flyver fra reden - 16.11.2011


8 uger er gået. 8 dejlige og livsbekræftende uger. Nu skal de så småt til at flytte hjemmefra. Men heldigvis sker det "drypvis" og lille Cissie skal jo blive hos os.

I morgen flytter Chico til Hvidovre. De kan næsten ikke vente, og de er velforberedt til at tage imod en lille ny. De har haft store hunde før. Det er altid værst at sige farvel til den første, men jeg ser ham jo nok igen.

På lørdag flytter Caro til Brædstrup i Jylland. Hun er også længe ventet, da hun var den første, der fik sin nye familie. De har haft gravhunde før, så jeg er helt fortrolig med at hun får det super godt. Caro skal også bo sammen med 2 killinger, så hun får nok at se til.

Samme dag flytter Cherie til Hannover i Tyskland. Et ægtepar har allerede viet deres liv til mit lille hjertebarn, som faktisk er blevet en stor fin pige. De kender racen fra en veninde, som har en på knap et år. Så Cherie får også et liv, som den prinsesse hun er.

Den 29.11 flyver Clark til Norge. Til en opdrætter, som jeg kender. Han er en lille stjerne. Som de andre hvalpe jeg har i udlandet, vil jeg også komme til at følge ham tæt. Vi har også planer om igen at skulle til Norge og udstille. Så håber jeg at få ham at se.

Så er der lille fine Chuck, som var så uheldig at brække sin hale. Den ser nu så fin ud som den kan. Racetypisk lige som sine søskende, så kan han også få en dejlig fremtid. Hvis der ikke melder sig en køber, så påtænker jeg at sætte ham på foder og se hvad fremtiden bringer.

De har alle super temperament og de har fået mange udfordringer i deres 8 ugers lange liv. Støvsuger, føntørrer, køreture, leg i haven og pottetræning. Så er de godt rustet til at komme hjem til deres nye familier.

Så er der min lille stjerne Cissie. Hun er så sød, og det er som om hun allerede er faldet ind som det 4. familiemedlem i flokken. Ikke fordi jeg har gjort noget forskel på dem. Men hunde kan vel også have en 6. sans.

Tak til alle vores hvalpekøbere, og jeg håber I bliver rigtig, rigtig glade for Bianca og Tarzan's guldklumper.

Til næste sommer planlægger vi endnu engang hvalpe. Til jer som jeg desværre ikke kunne levere hvalpe til, følg med på hjemmesiden, så I kan se hvornår vi har hvalpe igen.

B-kuldet fylder 1 år i dag - 31.10.2011Tillykke


Pumba, Picco, Bestis, Luna og Billie
(Bailey, Bradley, Brandon, Bernice og Billie)

med jeres 1 års fødselsdag i dag.

Det er stort at blive et år.

Vi håber, at I alle har det godt.

I er blevet storebrødre/-søstre til

Caro, Clark, Cissie, Chico, Cherie og Chuck
som nu er 6 uger.

Chico's nye familie - 30.10.2011


Chico's nye familie har været her i dag. De kan næsten ikke vente til han bliver 8 uger, og må flytte hjemmefra.

Så for at sikre sig, at han bliver deres lille guldklump har vi skrevet købsaftale i dag.

Jeg er sikker på, at han får et skønt, skønt hundeliv, og at de får en dejlig hund.

Her ligger Chico og bobler i Katja's arm. Katja er ejer af far Tarzan, og de var på besøg i går, for de skulle jo se de små vidundere. Katja har selv taget billedet, og jeg håber det er OK, at jeg har "snubbet" det og lagt på min hjemmeside.

Det er så hyggeligt at have besøg, for der er altid en masse at snakke om, med så skønne små i huset.

Billeder af Tarzan, far til kuldet - 23.10.2011


Undskylder mange gange, at jeg ikke har fået lagt lidt billeder af Tarzan, den smukke han, som er far til C-kuldet.

Tarzan har fået sin egen billedbog under C-kuldets billeder.
Katja, Tazan's ejer, har givet tilladelse til at jeg må lægge dem på min hjemmeside.

Billeder af de små i deres album - 22.10.2011


Billeder fra denne uge kan man se i hvalpenes fotoalbum.

Se Bianca's C-kuld 2011, C-kuldets fotoalbum.

4 dejlige hvalpe til salg - 20.10.2011


4 af vores 6 dejlige hvalpe er til salg. De er nu blevet 4 uger, og er klar til at flytte hjemmefra den 15.11.2011. Vi håber at der findes nogen der vil give hvalpene et dejligt hundeliv.

Mor er Bianca, som I kan finde mere om her på hjemmesiden. Far er My Monja's Saint Pierre, også kaldet Tarzan. En dejlig racetypisk han med et fantastisk temperament. Han bor til daglig med sin familie og 2 andre hunde, en stor hvid Schæfer og en gårdhunden Louie på knap 7 mdr.

Cherie, en fin lille pige. Selvom hun ved fødslen var ganske lille, så er hun lige så god som de andre 5, og hun bliver normal størrelse som voksen.

Clark, en meget skøn han. Vi mener at han bliver en lille stjerne. Han er meget fin i størrelse og proportioner og har en god krop og det sødeste hoved.

Chico, den eneste 2 farvede i kuldet. Den største af hannerne, men absolut en hvalp af høj kvalitet.

Chuck, som fik en hård medfart efter fødslen, da Bianca, deres mor, uheldigvis trådte på hans lille hale. Den har været bundet ind med skinner, og den ser fin ud nu.

Kendetegnene for dette kuld er deres rigtig fine hoveder, som lever op til racestandarden, gode proportioner, fine benstammer og poter. Alle har lange haler. De er glade og muntre, og elsker nye udfordringer. De er vant til bilkørsel, støvsugning, rengøring, og skal i weekenden begynde at se verden udenfor. Dvs. de vil lære at de skal luftes udenfor, morgen og aften i stedet for bare at gøre det i hvalpekravlegården, hvor de bor sammen med mor Bianca. De er vant til Beckie og Baloo, og alle de lyde der nu er i vores hus.

De sælges med DKK stambog, registreret i Dansk Hunderegister, chippet (lovpligtigt), har fået ormekur og vaccineret og der medfølger et hundepas fra dyrlægen. Endvidere følger der et halsbånd, en startpakke (foder), et lille tæppe, lidt legetøj og en aftale om at jeg kan kontaktes hvis der er noget I gerne vil spørge om.

Skriv en mail og fortæl lidt om jer selv, og hvad I kan tilbyde en hund fra os. Eller ring på 40148086, hvis en af hvalpene skulle have jeres interesse. Så tager vi en snak om hvem af hvalpene der har jeres interesse. Et besøg eller to hos os, så vi kan finde den rette, synes vi er en rigtig god idé, også fordi så kan vi træffe hinanden, og I kan se alle hvalpene, mor Bianca og hele familien her hos os.

Vi ser frem til at finde nogle dejlige mennesker, som vil vie deres liv til en skøn hvalp fra vores skønne Bianca, hvalpenes mor.

Her er link til billeder af hvalpene, da de var 3½ uge gammel (15.10.2011):

Cherie: http://hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=65384

Clark: http://hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=65388

Chico: http://hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=65389

Chuck: http://hundegalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=65390


Tarzan er far til alle i kuldet - 15.10.2011


Det er nu fastslået, at Tarzan (My Monja's Saint Pierre) er far til alle hvalpene i c-kuldet. Resultatet af DNA testen fik jeg pr. brev i torsdags.

Brevet med bekræftigelsen vises her, men jeg har fjernet min adresse, da jeg ikke ønsker at offentliggøre den.

Nu er de 3 uger - 12.10.2011


Nu er de sørme 3 uger, som tiden den går.
De leger, driller og tumler med hinanden, og det går også ud over deres mor.

I dag er de blevet præsenteret for "rigtig" hundefoder, og som I kan se, så står Cissie godt og grundigt og vader i det. Men hun kunne rigtig godt lide det. Andre holder sig til mor Biancas mad, for det er nu nemmere.

Små bitte små tænder er ved at vise sig, så inden længe kan de også bide både hinanden og Bianca. Der skal nok blive skrål og skrig.

Nu er de store nok til, at jeg ikke behøver at overvåge dem om natten. Så de sover i kravlegården i stuen sammen med Bianca. Men 3 uger uden en hel nattesøvn, så kan jeg endelig få lov at sove igennem.

I går havde vi besøg af Caro's nye familie. Caro faldt i søvn i skødet på Isak, og så var han solgt. De glæder sig til at få hende med hjem til Jylland.

Der er lidt billeder af dem taget i dag i deres album.


14 dage i dag, og det går godt -04.10.2011


Det går godt med de små. Det er kun lille Cherie der mangler at få øjne. Men øjne eller ej, så kan de bevæge sig rundt i hvalpegården, som om de aldrig har gjort andet.

Alle pigerne er reserveret. Cissie bliver her hos os. Caro og Cherie, skal henholdsvis til Jylland og Storkøbenhavn.

Nu skal vi så have fundet nye hjem til drengene. Men mon det ikke også lykkes.

C-kuldet - nu på hjemmesiden - 28.09.2011


Det går godt med de 6 små. De spiser godt og tager på som de skal. En lille hage ved det hele er, at Bianca har fået yverbetændelse. Derudover har hun desværre trådt på Chuck, så han har brækket halen. Den er nu fint bundet ind med en skinne, så vi håber på at den snart bliver fin igen. Det er jo ikke med vilje, at Bianca har trådt på ham, men det er alligevel ærgerligt. Men han ser ikke ud til at have særlig ondt, og kan løfte halen som de andre kan.

Der er lavet en ny side, der handler om C-kuldet. Jeg har lagt lidt billeder på af dem alle sammen,

C-kuldet er kommet til verden - 20.09.2011


Natten til tirsdag fødte Bianca 6 dejlige hvalpe. 3 piger og 3 drenge. De kom skiftevis pige, dreng indtil sidste drengen var født. Fødslen varede under 4 timer. Men forinden var opblokningen gået i gang ved 19-tiden mandag aften, så jeg vidste hvad det endte med - nemlig at hun ville føde i løbet af natten. Så tidligt i seng, så vi kunne være klar til at hun ville føde.

Da det er Bianca's 3. kuld, er det Cadillac kuldet, vi er kommet til. Så de kommer i stambogen til at hedde:

Piccobello Cadillac's Caro Of B&T
Piccobello Cadillac's Cissie Of B&T
Piccobello Cadillac's Cherie Of B&T
Piccobello Cadillac's Clark Of B&T
Piccobello Cadillac's Chico Of B&T
Piccobello Cadillac's Chuck Of B&T

Hvad de så kommer til at hedde når de flytter hjemmefra, det er så en anden sag.

Mindste pigen Cherie, er opkaldt efter vores nu afdøde Chihuahua pige, Cherie. Det er hun, fordi hun blot vejede 97 gram ved fødslen. Men i dag 2 døgn efter fødslen vejer hun 123 gram, så hun er en livsglad pige, der tager godt fra. De øvrige vejede fra 161 til 220 gram. De tager alle rigtig godt fra, så der er mad nok hos Bianca.

Bianca venter hvalpe - ultimo sep. 2011


Det er nu næsten sikkert, at Bianca er drægtig. Hvalpene forventes født ca. den 25.9.

Læs mere om det under Biancas profil. Den vil blive opdateret inden for de nærmeste par dage.

Baloo er gået på pension - 26.08.2011


Baloo er gået på pension. Men han sluttede på toppen. Det gjorde han, da han i Paris blev kåret som Veteran Verdens Vinder.

Efter 8 år er det slut, og han skal kun koncentrere sig om at nyde tilværelsen og være "onkel" til de hvalpe der måtte komme i huset, med 2 tæver i deres bedste alder.

Jeg er stolt af hvad Baloo har opnået. Dansk Champion og Norsk Champion, og nu ogås titlen WVW-11.

Der er selvfølgelig en årsag til, at han er gået på pension. Det kan i læse mere om under hans egen profil her på hjemmesiden.

Men jeg kan sige så meget, at han har det godt, og han er den samme dejlige, lidt skøre og forunderlige Baloo, som han altid har været.

Tollarp dagene - august 2011


Den første weekend i august var vi igen i Tollarp i Sverige. Der er raceklubudstilling over 2 dage, samtidig med der er agility og lydighedskonkurrencer. Vi svigtede Tollarp sidste år, fordi vi var i Oslo for at udstille Bianca og Baloo.

Fredag starter med et foredrag om racen af Eva Borg, fra Sverige, som har dømt racen i flere år. I 2008 stillede jeg Bianca for hende i Svenskøp og der blev hun BIR

Lørdag er det hvalpe og hanner, og søndag sluttes der af med tæver, BIR/BIM samt avls- og opdrætsklasser.

Vi nåede til Tollarp fredag ved 10-tiden om formiddagen. Vi kørte hjemmefra i solskin og ankom i regnvejr. Vi fik stillet campingvognen og forteltet op inden regnen for alvor tog til. Derefter gik jeg op og hørte foredraget og den efterfølgende diskussion om racens fremtid.

Vi plejer at være flere fra Danmark, men i år var det kun Gitte og Torben Moustgaard, kennel Moustgaard, og os der deltog alle dagene. De havde Fister, Alfa og DeeDee med. Søndag ville Stig fra kennel Nydningen komme med Dirck (Disney) fordi han skulle stille i avlsklassen.

Det var kun Beckie og Bianca der skulle udstilles. Det var lidt underligt, for vi skulle have samme dommer som på Bornholm. Det var ikke meningen, at dommeren skulle dømme på Bornholm, men der blev ændret i dommerne, så derfor fik vi ham.

Der var ikke rigtig noget på programmet for fredag aften. Men Jan og jeg blev inviteret hjem til Per, som har kennel Björkstugan. Lucas' "mor og far", Mari og Lars-Johan var der også samt en del af Pers venner og familie. Det var en rigtig hyggelig aften.

Lørdag skulle stå i "hannerne" tegn. Formålet med at være med i Tollarp er også at spotte nogle hanner, som kunne være interessante for både Bianca og Beckie. Nu har jeg jo også Beckie, som på et tidspunkt gerne skulle komme i avl. Så frem med en stol på 1. række, og så blev der bare kigget på hanner. Det var dejligt solskinsvejr, lige før det var lidt for meget. Men brokke sig, det kan man jo altid.
Jan og hundene var i campingvognen og på adskillige gåture, før jeg igen var til at tale med. Der var jo nogle interessante hanner imellem, som jeg gerne vil anvende til både Bianca og Beckie.

Lørdag aften var der som altid fælles spisning. I år var menuen skiftet ud til en buffet med kold anretning. De foregående år havde der været grill, men de ønskede at prøve noget andet i år. Det var ganske udmærket. Vi var jo kun "os 4" fra Danmark. Selvom man kender en del, så er det ikke altid lige let at finde et sted at sidde. Men i år var vi hurtig. Vi satte os sammen med de 3 fra Norge, som jeg kendte i forvejen. Der kom flere normænd til, og vi hyggede os. Der var efter middagen en konkurrence om hvilken hund der var hurtigst. Vi havde ikke tilmeldt nogen af vores. Men det var sjovt at kigge på.

Da konkurrencen var slut og der skulle overrækkes præmier, begyndte det at regne. Så vi gik hjem, for det var alligevel blevet sent.

Søndag var vejret desværre ikke med os. Det betød at højtaleranlægget ikke kunne anvendes, så det kneb lidt med at høre de åbne kritikker, som dommeren gav.

Beckie stillede i Junior klassen. 24 var der tilmeldt, det var godt nok mange. Så jeg satte ikke forventningerne for højt. Det var jo desværre den dommer, som Beckie var blevet lidt bange for. Så det handlede bare om, at hun skulle føle sig tryg. Fra at have fået en Very Good på Bornholm af ham, fik hun denne gang Excellent. Jeg havde nået mit mål, og var godt tilfreds. Jeg vidste jo, at han 3 uger efter skulle dømme dem igen, bare i Danmark i stedet for. Så det var en lille sejr.

Der var 12 Champion Tæver med, og alle fik Excellent med CK. Men han skal jo blot vælge de 4 bedste, og dem nåede Bianca ikke imellem.

Sådan er det, og kan man ikke acceptere, at det er dommeren der bestemmer, så skal man ikke udstille.

Nu gjalt det avls- og opdrætsklasserne. En af opdrætsklasserne var Marie Landbergs kennel Riddarens. Jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe med at gå med en af hannerne. Det ville jeg gerne, og vi vandt sandelig opdrætsklassen. Det bedste af det hele var, at den han jeg gik med, har jeg fået lovning på at anvende, når Beckie skal have sit første kuld. Jeg havde spottet ham om lørdagen, og forhørt mig om det var muligt at anvende ham. Det fik jeg ja til. Så det var lidt ekstra sjovt, at det så var ham jeg gik med. Han er bare så fin.

Bedst i Modsat Køn blev en snart 12 år gammel han. Aldrig har jeg set så flot en han og i så god kondition. Dommeren var betaget af alle hannerne i Veteranklassen, så de fik alle sammen Excellent med CK. Det synes jeg fortæller noget om, at det er fra de hunde, vi har de hunde, som vi har i dag. Bedst i Racen blev Kitenga's Only One Osheila. Hun er svær at komme uden om. Hun vinder rigtig mange udstillinger. Hun er "halv niece" til Bianca, da det er brormand Dirck, der er far til hende.

Tillykke til BIR, BIM, Bedste Hvalp, Bedste Unghund, Bedste Junior, Bedste Veteran samt vinderne af Avls- og opdrætsklasserne.

Selvom vi ikke "fik noget med hjem", så havde vi en dejlig weekend. Den sluttede heldigvis med tørvejr, så vi fik pakket forteltet ned i tør tilstand.

Tak til alle vi mødte i Tollarp og tak til Gitte og Torben for godt selskab. Det må vi gøre om en anden gang. Vi må håbe, at vi kan lokke flere Danskere med en anden gang.

Vejen - 4 udstillingsdage juli 2011


De 4 dage i Vejen var de 4 dage vi havde sommer i Danmark. Alt hvad en dansk sommer kan byde på, fik vi i de dage.

Vi drog afsted med campingvognen fuldt læsset og forventningsfuld nåede vi frem onsdag kl. 11. Der var etableret campingplads tæt på udstillingsstedet, så det var jo nemt at komme frem og tilbage. At vi så var så heldige at skulle være i den samme ring de første 2 dage, og den samme ring de sidste 2 dage, det var noget af en bedrift. For der skal noget af et logistik arbejde til at få det til at gå op, med så mange racer over 4 dage.

Bianca og Beckie var tilmeldt alle 4 dage. Baloo kun fredag og søndag. Men det er ikke gratis at tilmelde så mange udstillinger samt campingplads og transport til/fra Vejen. Men det var en lille "mini"ferie, så det gik nok. Vi var sammen med Camilla og Tonni, Kristina og Finn,  samt Anne Mette og Jesper. 3 par i campingvogne og Anne Mette og Jesper i en lejet hytte. Så der skulle nok blive tid til at hygge os også.

Da vi havde sat det hele op, tog vi et smut til Tyskland for at proviantere.

Jeg var lidt nervøs over Beckie præstation, På udstillingen på Bornholm
var hun blevet lidt skræmt af at være på bordet. Så vi havde trænet ekstra ringtræning, for at få det ud af hendes erindring. Det gav heldigvis pote, for hun var ikke så mærket af det, som jeg frygtede.

Torsdag var det en dansk dommer, som desværre lige havde dømt Bianca og Beckie i Hässleholm i Sverige på Beckies 1 års fødselsdag. Dengang vandt hun juniorklassen med Excellent, som den eneste ud af 8. Jeg ved ikke om dommeren havde glemt at pudse sine briller. Han brød sig slet og ret ikke om Beckie. På 2 mdr. gik hun fra Excellent til Good. Jeg kunne ikke andet end at trække på smilebåndet. Bianca blev 3. Bedste Tæve.

Fredag var det en finsk dommer, som ingen af os kendte. Beckie avancerede til en Very Good. Bianca blev igen 3. Bedste Tæve. Baloo fik en Very Good. Han havde desværre tabt sig temmelig meget fordi Bianca havde været i løbetid. Aldrig har han været så tynd. Det er ærgerligt, men "naturens drifter" kan jeg ikke hamle op imod. Spise det gider han ikke, så længe Bianca er mere interessant end godt er.

Lørdag skulle vi have en af mine favorit dommere, som er dansk. Denne gang fik Beckie Excellent, og det var jeg rigtig glad for. Hans bedømmelse betyder rigtig meget for mig, da han er meget "stabil" i sine bedømmelser. Bianca blev Bedste Tæve og Bedst i Modsat køn (BIM).

I løbet af dagene blev det varmere og varmere. Lørdag var slem, så det gjalt om at holde hundene i skyggen.

Søndag blev det endnu varmere, men det var som om der ville blive vejrskifte i løbet af dagen. Denne gang var det en svensk dommer, som jeg aldrig har stillet for før. Både Bianca og Beckie sluttede på toppen. Beckie fik Excellent med CK (Championkvalitet) og blev Bedste Junior. Bianca Bedste Tæve og Bedst i Racen (BIR). Det betød en tur i Store Ring senere på dagen. Baloo fik i øvrigt Excellent og blev 2. Bedste Veteran.

Hold da op det blev da varmt. Det var godt jeg havde et våddækken med, som jeg kunne smide på Bianca. Det blev gjort vådt, og så gik hun rundt med det på. Det reddede det hele, for hun havde det varmt. Jan gik i gang med at pakke ned, så vi kunne køre hjem efter Store Ring. Forståeligt nok kørte de andre hjem, da vores udstilling var færdig. Det ville jeg også have gjort, hvis ikke Bianca skulle i Store Ring. Men det er vigtigt, at vise racen frem, da den er temmelig ny i udstillingsøjemed.

Så skete der det aller værste. Da gruppe 2, som Bianca hører til, skulle i opvarmningsringen fik vi skybrud. Det stod ned i tove. Heldigvis kom Jan med en paraply til os. Men den kunne vi ikke tage med ind i Store Ring, så hold da op hvor vi blev gennemblødt. Det var ikke sjovt, og Bianca ville helst have været fri. Det er en af de få gange jeg har været glad for ikke at blive placeret. Hen til bilen, ind i buret med Bianca og få hende tørret godt. Jeg selv ind i campingvognen for at blive tørret og skiftet tøj. Så var det ellers hjem. Da vi kom ud på motorvejen (5 km. fra udstillingsstedet) skinnede solen, og vi havde det fineste vejr hele vejen hjem. Hvor var det godt at komme hjem.

Det var 4 dejlige dage, men det er hårdt at udstille 4 dage i træk. Vi hyggede os rigtig meget hver aften, hvor vi startede de 2 første dage med at grille. Anne Mette og Jesper havde deres søn Malte på 1½ år med, og så er det nemt at grille alle sammen. Om lørdagen tog Rikke, som deltog i Rally, Malte med hjem til hans Farmor og Farfar, så nu havde Anne Mette og Jesper et par dage fri. Fredag fik vi leveret pizza udefra og lørdag var vi på restaurant og vi spiste alle en stor og lækker wienerschnitzel. Det var en skøn aften at slutte en god mini ferie af på.

Anne Mette havde Billie, Biancas datter, med. Hun var i Hvalpeklassen de 3 første dage. Den sidste dag var hun rykket op som Junior. Alle 3 dage som Hvalp fik hun SL (Særdeles Lovende) og om torsdagen blev hun endda Bedste Hvalp, og var i Store Ring. Søndag i Juniorklassen fik hun Excellent. Der er slet ikke noget at være utilfreds over. Det gik rigtig godt, noget man kun kan håbe på.

Tak til Camilla, Tonni, Kristina, Finn, Anne Mette, Jesper og Malte for nogle smadder hyggelige dage i Vejen. Selvom man udstiller, så behøver det ikke kun dreje sig om det. Vi fik hygget, grint og lavet sjov.

"Imens vi venter" - 08.08.2011

Der er sket mange spændende ting her over sommeren. Der er mange ting at berette om. Blandt andet er Bianca blev parret. Det er et helt kapitel for sig selv. Vi har været på 4 dages udstilling i Vejen og til raceklubudstilling i Tollarp i Sverige.

Dermed er det ikke slut med spændende oplevelser, men det tager tid at holde en hjemmeside opdateret. Det vil jeg forsøge på at råde bod på i nær fremtid.

Der er dog nogle hændelser jeg ikke kan vente med at fortælle.

Bianca og Lucas' 2 døtre, Billie og Luna (som bor i Norge) er nu blevet Junior i udstillingsverdenen. Præcis den 31.7. debuterede de begge på udstillinger med flotte resultater. Billie her hjemme i Vejen hvor hun fik Excellent. Tillykke Billie, selvom du er en pige med skub i, så forstår du at performe i ringen. Dejligt at din mor, Anne Mette, ringtræner dig så flot.

Søster Luna, var med på udstilling i Sverige samme dag. Der fik hun excellent med CK. Luna's far Lucas' datter Kamilla (Bjørkstugans Kamilla) deltog også på udstillingen. Så de fik set Luna, og kunne stolt berette, at hun var en flot og fin pige.

I går var Luna på sin 2. udstilling i Sverige. Her blev hun 2. Bedste Tæve og fik Certifikat. Det betyder, at når hun bliver Norsk Champion en gang når hun er fyldt 2 år, så bliver hun også Svensk Champion, sådan er reglerne. Tillykke til Sissel og Ole Morten og deres datter Mari, som handler Luna.

Jeg er utrolig glad for at både Anne Mette og Jesper udstiller Billie og Sissel og Mari, som udstiller Luna. Tak til jer, og det er så dejligt at følge mine piger, der er så dygtige og fine.

Jeg vil oprette et punkt der handler om mine hvalpes udstillingsresultater, men jeg vil også linke til deres hjemmesider, så I ved selvsyn kan se hvor skønne de er. De er meget forskellige, men det er jo herligt, at man kan lave 2 typer som begge falder i dommernes smag.

Udstilling i Tvååker - 16.07.2011


Vi har været på udstilling i Tvååker, som ligger syd for Göteborg i dag. Det betød at vi skulle tidligt op, for udstillingen startede kl. 9.

Det gik rigtig godt. Beckie fik Excellent i junior klassen og blev nr. 2 ud af 8. Det var kun nr. 1 og 2 der fik Excellent.

Bianca blev 2. Bedste Tæve.

Så jeg er ganske tilfreds med resultaterne.

På billedet er det Beckie, der står så fint i ringen. Dommeren kunne rigtig godt lide hende. Det er dejligt.

Bianca er gået i løbetid - 09.07.2011


Bianca er gået i løbetid den 7. juli, imens vi var i Paris. Havde en anelse, for Baloo var rigtig meget interesseret i hende.

Om alt går vel skal hun parres med Marcato's Icaros,
som bor i Malmø .

En lækker lille sag fra kennel Marcato's, Lillemor & Christer Carmonius, og faren fra kennel Nordbrenna i Norge. Det har været aftalt længe, og han har lige fået status HD B på hofterne.

Jeg ser frem til kuldet, som bliver "Cadillac" kuldet. Forventet nedkomst, hvis hun altså bliver drægtig, er omkring slutningen af september. Fraflytning vil være i slutningen af november 2011.

Baloo Veteran Verdens Vinder 2011 - 09.07.2011


Skønt at være hjemme igen fra Verdensudstillingen i Paris. Franskmændende kunne lære meget af Dansk Kennel Klub, som arrangerede Verdensudstillingen i Herning i 2010. Det var mildest talt kaotisk begge dage i Paris.

Begge dage var Baloo stjernen i vores flok. Han er en "enten eller hund", dvs. enten kan dommerne lide ham eller ej.

Men begge dage fik han højeste præmiering og kan nu kalde sig Veteran Verdens Vinder 2011. Så det var hele turen værd.

For Bianca var konkurrencen meget hård, og kun den bedste tæve kåres. Så jeg ved ikke hvilken placering hun har fået, bortset fra hun blev 1er i Championklassen med Excellent begge dage.

Lille Beckie synes det var noget svært. Hun fik også Excellent begge dage. Men på selve Verdensudstillingen blev hun 2. Bedste Junior. Hun gjorde det endnu bedre dagen efter og blev Bedste Junior Tæve.

Men, men mage til kaos skal man lede længe efter. Så da vi var færdige i ringen i går ved 10-tiden, valgte vi at køre hjem. Så vi var hjemme lidt over halv et natten til lørdag. Det var noget hundene brød sig om. De synes nu, at det er bedst at være hjemme i vante rammer.

Tillykke til de andre verdens vindere, og tak til Camilla og Tonni for 2 gode dage. Vi kom heldigvis alle sammen helskindede hjem efter 2 hårde udstillingsdage.

Billedet er fra fredag, hvor de pænt sidder i deres bur og venter på hvad der skal ske.

Fantastisk weekend på Bornholm 03.07.2011


Vel hjemme igen efter en dejlig weekend på Bornholm, som stod i udstillingernes tegn.


Det var en hyggelig weekend på trods af megen regn. Men solskinsøen  sørgede for, at skybruddet kom lørdag aften og nat. Så vi slap for de store regnmængder under udstillingerne.


Udstillingerne gik helt fantastisk, og med et overraskende og ganske uventet resultat om lørdagen. Lillepigen Beckie på 13 mdr. blev kåret som Bedste Tæve og BIM (Bedst i modsat køn), så storesøster Bianca måtte "nøjes" med at blive 2. Bedste Tæve. Begge piger var som sædvanlig helt upåvirket af situationen. Bare de er med os, så er de glade og tilfredse.

Det ville Bianca dog ikke have hængende på sig. Så hun blev Bedste Tæve og BIR (Bedst i racen) om søndagen.

Billedet er fra lørdag, Beckies store dag. Tusind tak til Sascha, som tilbød at gå med Bianca for mig. I øvrigt blev Saschas dejlige han, Oberst Hackel,
Bianca's farbror , BIR om lørdagen  og Moustgaard Bobo blev BIM om søndagen. Obersten blev Bedste Veteran begge dage, og det var fuldt fortjent.

Om lørdagen havde Olivers (hundefoder) sponsoreret nogle dejlige poser med hundeguffer til alle deltagende hunde. Så ingen gik tomhændet derfra, uanset hvilket resultat hundene opnåede.

Søndag var der DKK Juniorhandling konkurrence, hvor Bianca og Beckie's kusine, Zkrubbe's Tasja, blev handlet af en pige i "Mini" konkurrencen. I selve finalen vandt pigen over "Maxi" vinderen, så der blev hujet og klappet. Det var jo en af vores egne, der vandt Juniorhandling. Godt gået og godt for racen, at folk fik set hvad de kan.

I dag er alle 3 helt flade, for det var en lummer og fugtig dag i går. Turen hjem via Sverige var præget af forsinkelser, og lukket Amagermotorvej pga skybrud, så vi måtte køre en omvej for at kunne komme hjem. Men selv mod vejret kæmpede guderne forgæves. Så er det godt der findes andre veje hjem.

Besøg af Billie "krudtugle" - 18.06.2011

Det føltes som i går, at Billie var den lille pige, der lå henslængt i sofaen på hundenes yndlingspude.

Men hun er 8 måneder nu, og i weekenden var hun på besøg sammen med sin mor og far, Anne Mette og Jepser, og "storesøster" Jackie, også en Dansk/svensk Gårdhund. Årsagen var, at vi alle skulle på udstilling om søndagen i Valby, så de skulle overnatte hos os.

Jeg var noget spændt på, hvordan det ville gå med 4 tæver og 1 han i huset. Bianca kan være lidt skarp, og især over for sine hvalpe. Men næh, nej, det gik over al forventning. Ingen jalousi eller uoverensstemmelser. Bianca er nok ved at være "voksen", for hun havde intet at udsætte på datter Billie. Det blev til nysser og leg.

Baloo var i den 7. himmel, hele 4 piger. Hans kærlighed faldt på Jackie, for hun var jo helt ukendt, og var meget interessant.

Søndag deltog Billie så i hvalpeklasse for tæver, og det blev til SL (Særdeles Lovende) og en 2. plads. Der var 6 hvalpe tæver i alt. Det var meget tilfredsstillende, og hun går super flot i ringen. Det kan vi takke Anne Mette for. De har trænet ringtræning helt fra Billie var lille bitte baby. Det har givet pote.

Tak for en dejlig weekend. Det må vi gøre om en anden gang.

Sådan Belvedere - 18.06.2011

Vores elskede Belvedere, som flyttede til Izabella i februar 2010, har virkelig vist hvad han kan.

Et gammelt ordsprog siger, at man ikke kan lære gamle hunde nye tricks. Det er heldigvis ikke sandt.

Siden han flyttede til Izabella, har de sammen trænet lydighed. Først for sjov, men så fik de begge blod på tanden. Det kulminerede i, at de i lørdags deltog i deres første lydighedsprøve inden for Dansk Kennel Klub, også kaldet LP1. For at rykke op til LP2 krævede det mindst en 1. præmie og 150 point.

I kulde og regn stod jeg i lørdags gemt så langt væk fra prøvestedet som muligt, så Belvedere ikke opdagede mig. Jeg var vidne til en helt fantastisk præstation af både Belvedere og Izabella. De ville det her, og udstrålede en sikkerhed og glæde igennem hele prøven. Jeg nåede egentlig ikke at blive særlig nervøs, for det gik så fint.

Endelig fik jeg lov til at give mig til kende, og så var der mysser og krammer fra en glad Belvedere, og selvfølgelig vankede der masser af guffer til ham.

Det var en fornøjelse at overvære præmieoverrækkelsen. Der var vel en 10-11 hunde med, og man begynder bagfra, altså dem der har fået de laveste antal point. Der var mange 2. præmier (blå bånd) så det var spændende. Men Belvederes navn blev ikke råbt op i de første 4-5 gange. Så så jeg at der kun var røde bånd = 1. præmie tilbage, og så vidste jeg at Belvedere og Izabella havde bestået. Izabella havde ikke set det, før jeg begyndte at juble.

Ganske rigtigt, Belvedere fik 1. præmie med 150 point, så de bestod og er nu klar til LP2.

Jeg synes, at det er ikke mindre end fantastisk at "gamle" Belvedere på 8 år og 4 mdr. leverede så flot et resultat. Da dommeren fik hans alder at vide og hvor kort tid han havde boet hos Izabella, blev han meget glad for, at det gik så godt med dem.

Der var altså en mening med, at Belvedere skulle bo hos Izabella. De er skabt for hinanden. Selvfølgelig savner vi ham. Men at vide, at han har det bedste liv en hund kan få, er nok til, at vi er glade for vores beslutning.

Et stort tillykke Belvedere og Izabella. Vi er så stolte af jer.

Hvad har vi bedrevet indtil nu - 09.04.2011

Når man ligefrem får "klager" over at hjemmesiden ikke bliver opdateret, så må jeg jo tage det alvorligt, og gøre noget ved det.

Jeg må så også indrømme, at det er alt for lang tid siden jeg har haft tid til at sætte mig foran computeren, og opdatere jer med nyt her fra os.

Hvor skal jeg så starte. Jo, jeg kan jo fortælle at Biancas hvalpe har det godt, både i Jylland og i Norge. Vi har haft fornøjelsen af at se både Billie og Picco
(Bradley) , og de er begyndt at udstille i Babyklassen. Luna (Bernice) i Norge lagde i marts ud med at blive Bedste Baby på sin første udstilling, og BIG2 nr. 3, som betyder at hun var oppe imod baby'er i andre racer og blev nr. 3. Tillykke Sissel og Ole-Morten og selvfølgelig også til Luna. Så bliver man da stolt.

Men vi har da også selv været på nogle udstillinger. Beckie blev Bedste Hvalp i Fredericia den 12.2. Men det var sidste gang som Hvalp, for nu er hun blevet 10 mdr. og stiller i Juniorklassen. Første gang var i Malmø den 20.3 og der fik hun Excellent med CK (den højeste præmiering hunden kan få), og blev 2. Bedste Junior. Godt klaret min pige. Her vandt Bianca Champion klassen også med Excellent med CK, og blev Bedste Tæve 2. En stor udstilling med mange dejlige hunde.

Den 26.3 var en spændende dag, for der fik Billie og Picco deres debut. Bianca og Beckie skulle også udstilles denne dag. Billie blev Bedste Baby, og går i sin mors fodspor. Tillykke Anne Mette, og sikke flot hun gik og stod på bordet. Picco klarede sig næsten lige så godt, på trods af at jeg måtte gå med ham, da hans mor var kommet til skade med sin ene arm. Det var en stor mundfuld for ham, men han gjorde det trods alt pænt. Det skal nok blive helt perfekt, når det er mor, der skal gå med ham.

Beckie fik igen Excellent med CK og blev Bedste Junior 3. Bianca gjorde fuld hus og vandt det hele, og blev BIR. Bagefter var Beckie og Bianca med til at vinde opdrætsklassen for kennel Nydningen, hvor de jo kommer fra.

Næste udstilling bliver i Næstved den 23.4, men så kalder Valby og Hässleholm (Sverige) i maj måned.

Læs mere om Beckie, Bianca og Baloo i deres "profiler" her på hjemmesiden.

Bestis og Luna flytter til Norge - 02.01.2011

På onsdag skal Bestis og Luna rejse til Norge. Det bliver noget vemodigt at sige farvel til de 2 sidste guldklumper.

Der bliver ret tomt i huset nu. Men jeg kan mærke, at de får glæde af at komme hjem til deres nye familier.

Det har været en fornøjelse med 5 dejlige hvalpe, selvom det er noget anderledes at have et kuld hvalpe om vinteren. Heldigvis er de glade for at komme ud i sneen. Det er jo godt især for Bestis og Luna, som nok skal vænne sig til at der er mere sne i Norge. Det skal de nok klare fint.


Sorgens dag - 30.12.2010


Midt i al glæden kom sorgens dag.

Jeg har måttet træffe en meget trist beslutning om at lade Cassie få fred, blot 21 mdr. gammel.

Hun kunne ikke finde sin plads i flokken, og det var årsagen til at hun så sig gal på sin mor, Bianca, som ellers havde ladet Cassie få lov til at være tævernes flokleder.

Men i dag gik det endnu engang galt. Hun tændte fuldstændig af over en hundeguf, hun ikke måtte få, og fløj i hovedet på sin mor. Det var nok, jeg kunne ikke blive ved med at undskylde over for de andre i flokken, at hun var aggressiv overfor Bianca. Heldigvis skulle Bianca ikke sys, men hun har fået nogle slemme skrammer.

Det var i samråd med dyrlægen at jeg valgte at hun skulle have fred. Fysisk fejlede hun intet, men hun kunne ikke "begå" sig på andre måder overfor Bianca. Beckie og Baloo elskede hun over alt på jorden, og agility og svømning var det bedste hun vidste.

Jeg har forsøgt at finde et nyt hjem til hende, men i det seneste stykke tid, var jeg kommet i tvivl om jeg så ikke blot sendte  problemet videre. Derfor valgte jeg at det skulle være slut.

Min søde Cassie, for du kunne jo også være den dejligste pige på jorden, du vil være evigt savnet. Du min første fødte af første kuld. Det der skulle have været lykken for os to, blev desværre et mareridt. Men jeg vil mindes dig, som den søde pige du kunne være.

R.I.P. Cassie, for altid elsket og savnet.

Hendes 5 brødre har, efter hvad jeg ved, ikke det samme sind som Cassie. Der er forskel på hanner og tæver. Derfor har jeg besluttet, at jeg ikke foreløbig skal beholde noget fra Biancas opdræt. Først det sidste kuld hun skal have, vil jeg beholde en tæve. Der skal så ses meget mere på hanhundens sind, så jeg får fremavlet noget, der er bedre end Cassie - min lille pige. Men jeg er heldigvis helt sikker på, at hvalpene i Biancas 2. kuld er af en helt anden "støbning".

Nu er de begyndt at flytte hjemmefra - 28.12.2010

I går kom dagen hvor de første 3 flyttede hjemmefra. Sjovt nok alle tre til det nordlige Jylland.

Forinden havde alle 5 fået deres blivende navne, som jeg synes er rigtig gode.

Bailey hedder Pumba, Bradley hedder Picco, Brandon hedder Bestis, Bernice hedder Luna, og Billie har fået lov til at beholde sit navn. Jeg er især glad for Picco's navn, for det er jo den første del af mit kennelnavn. Hvad mere kan jeg forlange.

Pumba blev hentet først og bor hos Rikke i Støvring syd for Ålborg.

Picco var næste i rækken og bor hos Kirsten og Villy i Skive. De har Lunte i forvejen, også en DSG'er. Picco og Lunte blev med det samme gode venner.

Billie blev hentet sidst, og skulle helt til Hjørring for at bo hos Anne Mette og Jesper og deres 1 årige søn Malte. Hun har også fået en storesøster, Jackie, også DSG'er. Der er også fryd og gammen i deres hjem. Når Billie bliver avlsgodkendt (forhåbentlig) skal jeg have enten det første eller andet kuld (betaler selvfølgelig alle udgifterne og skal selv finde en han).

Luna og Bestis skal begge bo i Norge. De bliver begge hentet den 5.1. Bestis skal til kennel Norbrenna og Luna skal bo hos familien Øyås i Trondheim. Begge steder er der dejlige gårdhunde, så de bliver ikke alene hunde.

Jeg føler mig meget privilegeret over at så skønne familier vil tage mine små hvalpe til sig, og gøre alt det bedste for dem. Jeg ser frem til at følge dem på udstillinger både i Norge og Danmark. Rikke har, så vidt jeg ved, ingen planer om at udstille Pumba. Men skulle hun få lyst, så vil det da være skønt.

Under links længere nede kan I se Bestis, Luna og Billies familiers hjemmesider.

Beckie er tilmeldt agility med start i marts som begynder.

Udstillingskalenderen for 2011 er opdateret. Baloo skal, når han bliver 8 år, stilles i Veteranklassen.3 uger gamle - 21.11.2010

I dag bliver vi 3 uger. Sikke tiden dog går.

Der er billeder i deres respektive fotoalbum fra i dag.

Så sker der noget - 18.11.2010

Der er liv og glade dage nu. De er begyndt at kravle ud af kurven og ud i kravlegården. De er meget opmærksomme på hinanden og nogen knurrer af hinanden og mig, når jeg tager dem op. Det lyder så sjovt.

Gå til hvalpenes nye fotoalbum "Hvalpene 2½ uge gl." - der er mange gode billeder af dem.

Hvalpene 14 dage gamle - 14.11.2010

I dag er det 2 uger siden de små kom til verden. Små, og små er måske så meget sagt. De er fine med god fylde i kroppen og meget ensformige i bygning. De har gode hoveder og stærke benstammer. Sammenligner jeg med A-kuldet, vejer de her ca. 200 gr. mere. Det er fylden i kroppen der gør forskellen, for størrelsesmæssigt er de meget ens.

Bradley var første til at få øjne allerede på 10. dagen. De andre fulgte trop dagen efter, bortset fra Bernice, som var sidste på 12. dagen,

Jeg er meget imponeret over deres kunnen. De prøver at stå og gå rundt, og kan tage et par skridt eller tre. De har meget styr på deres ben.

Bianca passer dem, men tillader at både Beckie og Cassie får lov at komme og kigge og snuse til dem. Det er som om Bianca har rigtig meget overskud, til at dele dem med de andre. Men kommer de lidt for tæt på for længe, så kan hun godt lige fortælle dem at det altså er hendes.

Der er nye billeder i hvalpenes fotoalbum. Jeg har lavet 5 separate album til hver af dem.  Der er også billeder i fællesalbummet.

Hvalpene en uge gamle - 07.11.2010

Den første uge er gået, og de små stortrives. De har alle fordoblet deres vægt. Bianca passer dem til punkt og prikke.

I går kom Cassie hjem, hun havde været på ferie hos vores hundepasser. Vi var meget spændte på hvordan Bianca ville tage imod Cassie, for de små har jo første prioritet.

Det gik over al forventning, og Cassie hilste også pænt på dem. Hun vil gerne snuse og nusse dem. Men det sker under kyndig overvågning af både Bianca og os to-benede. Jeg er stolt over at det går så godt. Bianca ligger sammen med hvalpene i deres kravlegård, og lågen derind står åben. De 3 andre må godt kigge ind, men de ved godt at der er forbudt adgang. I nat sove Cassie og Beckie hos mig sammen med Bianca og hvalpene. Indtil videre er det en stor familie med plads til alle. Baloo, den snu rad, holder sig på afstand. Han ved godt hvad der venter ham, når de bliver en 4-5 uger, så er de overalt. Så får han travlt med at passe på at de ikke render om hjørner med ham.

Vi skulle have taget individuelle billeder af dem i dag, men der var så meget modlys, at de ikke blev særlig gode. Vi prøver om vi er mere heldige i morgen.

Der er alligevel nogle nye billeder i deres fotoalbum.

Bianca da - 03.11.2010

Hun er ikke helt på toppen, endnu. I går steg temperaturen, og da jeg puttede dem for natten, havde hun 39 grader, så afsted til dr. Dyr kun med Bianca.

Det har været en lidt hård fødsel, så dyrlægen tager ingen chancer. Hun fik en antibiotika kur på 14 dage, livmodersammentrækkende og smertestillende sprøjter. Så var det hjem igen for de små ventede jo.

Selvom hun døjer med sit, så passer hun sine hvalpe rigtig godt. I dag har hun været i haven flere gange for at besørge. Hun spiser og drikker godt, så umiddelbart er der ingen fare på færde, men vi skal passe godt både på hende og hvalpene.

Der er lidt nye billeder i hvalpenes første fotoalbum.

Lidt nye billeder af Beckie - 01.11.2010

Selv midt i glæden over de nye hvalpe, må vi da ikke glemme at vi har en baby mere i huset. Beckie er super, super, og vi er så glade for hende.

Der er lidt nye billeder i hendes album og hendes profil.

Hvalpenes første nat - 01.11.2010

Både mor og børn var vist alle trætte efter en lang dag, og det var vi også. Så det var tidligt i seng. Bianca har passet dem så godt i nat, og de har spist mange gange i løbet af natten.

Hun viger ikke fra dem, men måtte dog en tur fordi madskålen, for der skal jo tankes op. Det er rigtig godt, for de små har virkelig taget på det første døgn. Det er et godt tegn.


Der skete så meget i går, at jeg helt glemte at ønske Lucas og hans familie tillykke med de fine hvalpe. Vi er stolte og glade for, at vi sammen valgte, at Bianca og Lucas skulle være forældre til B-kuldet. Vi ser frem til at I kommer på besøg, og ser vores små guldklumper, når de er blevet lidt større.

Bianca har født - 31.10.2010

Tak for kampen Bianca, den blev lang og noget for spændende.

Det startede ellers perfekt, omkring kl. 22 i aftes kom først en dreng og en pige til verden. Så skete der ikke mere. Så det blev en tur til dyrlægen for at få en kalksprøjte kl. halv to.

Men, men, kvart i tre var der ikke sket noget. Afsted igen til dyrlægen. Men hun pressede og pressede og intet skete. Det tror da pokker. Der var en kæmpe stor hvalp der godt nok sad rigtigt i fødekanalen, men hun kunne ikke føde den selv. Med "hiv og sving" fik dyrlægen en stor dreng ud, og vi holdt lige vejret, for at se om han var i live. Det var han i allerhøjeste grad.

Vi kørte hjem, velvidende at der var flere hvalpe, men hvor mange vidste vi ikke. Lige kommet ind ad døren kom nr. 4 en pige til verden. Så måtte vi altså bukke under og lægge os til ro. Den var jo halv fem. Ti i seks vågnede jeg lige i tide til at se Bianca sætte endnu en dreng i verden. Det hele endte jo godt.

3 drenge og 2 piger, som pånær en han (indtil videre), alle kan se frem til nye ejere, som står klar når de er 8 uger. Men vi skal da lige have lov at nyde dem først.

Bianca, du er helt igennem fantastisk. Du ville både passe og nusse samtidig, men når man har brug for hjælp, så går det nu noget nemmere.

Jeg ville godt have været den her oplevelse foruden, for det var en lang nat. Bianca og hvalpene er blevet checket hos dyrlægen i dag, og alt er som det skal være.

Tak til Camilla, som jeg har holdt vågen hele natte, til Anne Mette, Siff og Kennel Nydningen, som jeg belemrede med en dejlig SMS kl. seks i morges. Slutteligt en kæmpe tak til vores dyrlæge for diverse opkald og 3 besøg på under 24 timer.

Læs mere og se billeder under B-kuldet. Jeg skal dog lige have det oprettet først.

Bianca nu 8 uger henne - 24.10.2010

Så er det ved er være op over. 8 uger henne i morgen. Nu tror jeg også gerne hun snart vil sige goddag til sine hvalpe. Det bliver spændende hvor mange der bliver og hvor fine de er.

Hvalpekravlegården hvor hun skal føde, er sat op, så hun kan begynde at indrette sig.

Der er flere billeder under "Bianca - drægtig".

Beckie Bedste Baby - 23.10.2010

På Gårdhundeklubbens udstilling i Korsør i går deltog Beckie i babyklassen. Der var 6 babyer tilmeldt, og det var første gang K-kuldet fra kennel Nydningen udstillede samtidig. Babyklassen var udstillingens største klasse.

De blev 1, 2 og 3, da (Karoline Alias) Beckie blev nr. 1, (Karen) Kio nr. 2 og Kække Barbie blev nr. 3. Foruden deltog også 2 babyer fra Nydningen's L-kuld, Liva og Lea. De blev nr. 5 og 6.

Det var en rigtig dejlig dag, selvom Bianca ikke var med. Det var faktisk underligt, at hun ikke udstilles i øjeblikket. Det giver jo sig selv, da hun er 8 uger henne og skal føde i næste uge (44).

Nydningen hunde havde succes på udstillingen, da Ditlev blev BIR og Irmapigen BIM. Derudover vandt de opdrætsklassen sammen med Dannemann (Jack).

Ditlevs søn Fister fra kennel Moustgaard blev Dansk Champion og 2. bedste han. Søster Fiesta fik sit første certifikat.

Tillykke til jer alle med de flotte placeringer. Også til Camilla og Ronja som blev Bedste Tæve 2, og Siff's lille Jette som blev bedste unghund og 5. bedste tæve, samt Agnes som også fik en flot placering i mellemklassen efter Fiesta. Alle med Excellent.

På udstillingen blev der også fejret nogle titler. Det er en tradition at man gi'r en "omgang", og vi var 3 der havde noget at fejre siden sidste udstilling. Camillas Ronja fra kennel My Bonnie  var blevet Klubchampion i Silkeborg. Nydningens Irmapige blev Dansk Champion i Ballerup, og Baloo og Bianca var blevet Norsk Champion i Oslo. Bianca fik titlen Nordisk Champion også, da hun var Dansk og Svensk Champion i forvejen. Så der blev disket op med "boblevand", øl og sodavand, hjemmebagt kage og slik og andet guf. Det er en dejlig tradition. Tillykke til Ronja og Irmapigen.


Bianca snart 7 uger henne - 16.10.2010

Der er sket meget siden den 6.10. Bianca er nærmest eksploderet og i dag er hun på vej til at være 7 uger henne. Jeg har her til aften kunnet mærke at de sparker i maven på hende. Så nu er det da helt sikker,t at det ikke kun er mad og luft, der er i maven på hende.

Prøv selv at se om der ikke er sket meget siden sidst. Der er nye billeder af hende under Bianca - Bianca drægtig.

Bianca er drægtig - 06.10.2010

Så er det ganske vist. I søndags var jeg i tvivl, men det kan vi ikke være mere. For der er en dejlig stor mave der strutter, så vi ser frem til omkring den 1.11. hvor de gerne skulle komme til verden.

Så vi skal i gang med at finde navne der begynder med B, og håber på at hun får flest tæver denne gang.


Biancas sidste udstilling i år 19.09.2010

Biancas sidste udstilling i 2010 var i Ballerup den 19.09. Man må sige at hun sluttede af med manér, da hun blev BIM og Københavnsvinder 2010.
Bianca og Co vandt også opdrætsklassen.


I hendes stambog på hundeweb er titlerne fra Oslo i august nu tilføjet. Dvs. når Københavnsvinder 2010 bliver tilføjet så får de kommende hvalpe en stambog indeholdende blandt andet Bianca og alle hendes titler.

I søndags var hun 3 uger henne, så det går ikke at udstille mere i år.

Beckie var med i Ballerup men hun må ikke stille som Baby i DKK regi. Så hun måtte nøjes med at kigge på og lære hvordan man gør. Hun har lige et par udstillinger mere i år, så det er rart at hun bliver fortroligt med det.

Tillykke til Marikas Matrix som blev BIR. Men det bliver jo i familien.

Billedet her er taget af Hanne, som har gårdhunden Dina. Tusind tak for billederne. Der kommer en CD rom med knap 200 billeder som Hanne tog af dem i søndags. Det blev jeg rigtig meget glad for, da jeg aldrig selv får taget billeder når jeg er på udstilling.

Beckies første udstilling - 05.09.2010

Søndag den 5. september debuterede Beckie i sin allerførste udstilling. Kun meget lidt ringtræning med udstillingshalsbånd og line på var det blevet til inden. Bordet havde vi også kun trænet lidt.

Turen gik til Silkeborg, og der var hendes første tur så langt i bil. Men hun
havde storesøster Bianca med, som moralsk opbakning. Bianca blev også udstillet.

Som første hund i ringen måtte vi konstatere at græsset var alt for langt for sådan en lille pige på 3½ måned. Men hun klarede det flot, og gik så pænt i snor og imens hun fik kritikken stod hun på bordet, fordi det ikke var nemt at bedømme hende i det høje græs.

Desværre var Beckie den eneste baby og hun fik SL og blev bedste baby. Det var mere hendes første kritik jeg var meget spændt på, og den kan næsten ikke være bedre.

Bianca fulgte i hendes fodspor og blev Bedste Tæve og Bedst i Modsat kon (BIM) kun slået af "lillebror", Ditlev der blev BIR.

I opdrætsklassen stillede Ditlev, Bianca og nevø Holger, og det blev til ærespræmie med en rigtigt flot kritik.

Til slut var der afsluttende konkurrencer i Store Ring, hvor Beckie desværre ikke blev placeret i blandt de 4 bedste. Men igen lavede hun en flot præstation i Store Ring.

I Opdrætsklassen blev vi nr. 2 og Ditlev blev bedst i gruppe 2 og BIS4. Så alt i alt en rigtig god dag.

Tak til Camilla og Siff for at I ville vente på mig inden vi efter Store Ring kunne køre trætte hjem efter en god dag. Tillykke Camilla med Ronja, som på dagen blev Klubchampion, og til Siff med Agnes' flotte kritik.

Læs Beckies kritik under hendes profil.Bianca er nu blevet parret - 30.08.2010

Jubii, Bianca og Lucas gennemførte 2 perfekte parringer, lørdag og søndag.

Nu er der kun tålmodigheden der skal sættes på prøve. For der går nogle uger før vi kan se de første tegn på at hun er drægtig.

Vi havde en rigtig god tur til Kungsbacka, hvor vi var på camping i Åsa, og kørte til Lucas og hans familie lørdag og søndag.

Foruden Lucas, har de Kamilla, hans fine og dejlige datter på 4½ måned, og Billy på 12½ år, en fin dreng i god kondition og af en dejlig dansk afstamning.

Tusind tak Mari og Lars-Johan for jeres gæstfrihed og tusind tak for kaffe og kage. Det var rigtig hyggeligt at træffe jer, og se jeres dejlige hunde.

Vi glæder os til at se jer igen, når hvalpene er kommet til verden,

Lige en kommentar til billedet. Bianca elsker at spille bold, men det må hun drosle lidt ned på, for vi skal jo passe på de fine hvalpe i maven på hende.

Der vil komme et afsnit under "Bianca, hvalpe - planlægning" med billeder af Lucas, Kamilla og Billy. Jeg skal lige have tid til at hende billeder fra kameraet og lægge dem på hjemmesiden.

Bianca er gået i løbetid - 15.08.2010

Jubii, Bianca endelig er du gået i løbetid. Du har timet det helt perfekt, for du har nået både at være med på Verdensudstillingen i Herning i juni og i Oslo i weekenden, hvor du kom hjem som Nordisk Champion.

Så vi drager snart til Kungsbacka i Sverige, for der venter Lucas på hende. Han har ventet tålmodigt, for det er længe siden vi aftalte, at det skulle være Bianca og Lucas.

Vi vil vente i spænding på et kuld dejlige hvalpe i starten af november måned, som vil være salgsklare i starten af januar 2011.

Følg med på Bianca's side "Hvalpe - planlægning" der kan I følge med i forløbet fra parring til hvalpene flytter hjemmefra.

Fantastisk weekend i Oslo 14./15.08.2010

Vi har været på den første udstilling i Norge. En international udstilling i Oslo med udstilling både lørdag og søndag. Inden afrejsen havde jeg håbet på, at Bianca kom hjem som ny Nordisk Champion, ved at blive Norsk Champion.

Lørdag gik dette ønske i opfyldelse da hun blev Bedst i Racen, og dermed fik det certifikat som gav hende disse to titler. Nu er hun Dansk, Svensk og Norsk Champion, som berettiger til titlen Nordisk Champion.

Men min gode "gamle" dreng Baloo imponerede lørdag ved at blive 2. Bedste Han. Men han fik desværre ikke certifikatet, som gik til en unghund af dansk afstamning. Det var ærgerligt, for jeg var sikker på, at han ikke havde en chance om søndagen.

Men sørme om ikke dommeren, Wera Hübenthal, godt kunne lide ham. Igen blev han 2. Bedste Han. Da nr. 1 var Champion, gik certifikatet til Baloo. Der var deltagerrekord på udstillingen om søndagen med 37 deltagere (28 om lørdagen næstflest deltagere nogensinde), så jeg havde svært ved at tro på, at Baloo nu, foruden Dansk champion, også er Norsk champion. Godt gået min dejlig dreng. Der tog du fusen på mig, men det var en dejlig overraskelse.

Tillykke til både Bianca og Baloo. Sikke en weekend vi havde.

Nu har vi endelig ferie - 09.08.2010

Nu er ferien begyndt. Længe ventet, for det er senere end vi plejer at holde ferie. Vi skal hygge os herhjemme og lære Beckie hvordan det er at være i vores familie.

Hun er så dygtig, næsten renlig og glad for at tulle rundt ude i haven. Hun går ikke af vejen for at stjæle bolden når de leger i haven. At være alene hjemme er ikke noget problem. Hun er sammen med Bianca og det er sjældent hun har uheld.

I morgen, tirdag, starter Beckie til hvalpemotivation. Hun skal jo ud og lære andre hunde at kende og træne de basale ting inden for lydighed.

Cassie starter til agility i aften. Hun er rykket op på et sværere hold, men jeg er sikker på at vi klarer det fint. Hun er rigtigt dygtig, og vil det så gerne.

Der er nogle nye billeder i Beckies profil. Hun vokser jo og bliver til en fin pige. Den 5. september skal hun på sin første udstilling. Det bliver rigtig sjovt at se hvad hun siger til det.

1. uge med Beckie i familien

Den første uge med Beckie er gået over al forventning.

Hun blev taget rigtig godt imod, og straks havde hun en legekammerat i Cassie.

Hun er virkelig faldet godt ind i flokken, kun onkel Baloo skal lige vænne sig til igen at have babyer i huset.

Hun kan allerede være alene hjemme, hvor hun er sammen med Bianca. Hun spiser og sover rigtig godt. Kun en enkelt gang om natten er hun lige ude og slå en streg, og sover så straks videre. Hun har selv fundet ud af at gå til døren, når hun skal tisse, og allerede i går fredag havde hun luret hvordan hun kommer ind og ud af hundelemmen. Hun vil rigtig gerne være ude og leget, men sover selvfølgelig også når motoren skal genoplades, for batterierne holder ikke så længe.

Hun elsker at spille bold med de andre, og hun bruger "dirty tricks" for at narre den fra de andre. De respekterer at hun er så lille, men der er ingen frikort for bare at være en lille sød pige.

En aften var hun gået alene ud i haven, og hvem stod der på hovedet i et hul og gravede. Selvfølgelig Beckie, hun havde da luret at de gør Cassie og Baloo også. Så hvorfor må hun så ikke. Smart tænkt Beckie, men det er ikke så smart.

Vi glæder os rigtig meget til at hun skal gå til hvalpemotivation i uge 32 starter vi. For hun har godt af at blive socialiseret med andre babyer på sin egen alder.

Hendes debut på udstillinger bliver i Silkeborg i september, og storesøster Bianca tager med for at vise lidt moralsk opbakning, for hun skal jo ikke starte med følelsen af at være "Palle-alene-i-verden". Det er tydeligt at Bianca godt ved at de er i familie med hinanden. Det er betryggende, og Beckie har på intet tidspunkt været ked af at være uden sin mor og søskende.

Der er kommet lidt flere billeder i hendes profil, blandt andet kan I se hvor sjovt hun har det når de leger. Selvfølgelig passer vi på det ikke går for voldsomt for sig. Det er også derfor Beckie går sammen med Bianca, for Cassie er kun 16 mdr. og kan have lidt for mange kræfter i forhold til Beckie.

Vores lille nye pige i familien - 16.07.2010

I morgen lørdag den 17.07.2010, henter vi lille Beckie hjem.

Beckie er halvlillesøster til Bianca, og vi glæder os meget til at hun kommer hjem.

Der vil komme masser af billeder i nær fremtid. De billeder vi har er taget ved hvalpebesøg hvor hun er en 5-6 uger. Så hun er blevet større end dag.

Der kommer en ny profil her på hjemmesiden med alt om Beckie.

World Dog Show - 2010 i Danmark

Vi har været på verdensudstilling i Herning. Men det var godt nok en flad fornemmelse, og ikke noget jeg vil huske som en særlig begivenhed.

Gårdhundene er åbenbart ikke "endelig" FCI godkendte, men til trods blev vi dømt efter FCI internationale udstillingsregler. Dvs. ingen Bedst i Køn afsluttende konkurrencer. Så selvom Bianca vandt Championklassen, så ved jeg ikke andet end at hun ikke blev Bedste Tæve. Om hun blev nr. 2, 3 eller 4, tja det ved jeg ikke.

Det hele gik så stærkt og det var noget værre rod. Ved en fejl fik de placeret de 4 bedste hanner, så de ved i hvert fald hvem der blev hvad.

Men selvfølgelig et stort tillykke til jer som blev Verdensvindere.

Nå jo, glemte så lige at Bianca deltog i opdrætsklassen sammen med 3 halvsøskende og en niece, og vi vandt. Det betød at vi kan kalde os Verdensvinder i Opdrætsklassen for Gårdhunde. Efterfølgende var vi i Store Ring, hvor vi leverede vores hidtil bedste præstation. Opdrætteren sørgede for at vi var ens påklædt, og det så alt andet lige bedre ud. Men nærmest som sædvanlig blev vi ikke placeret. Nogen gange ønsker "man" at dommerne prøver at se på lidt andre end de racer der "plejer" at blive placeret i blandt de 4 bedste. Det er meget forudsigeligt.

Men alverdens verdensvidere kan alligevel ikke slå den rekord som blev sat i vores ring. I veteranklassen stillede min Baloo's morfar Matthæus Toffifee op sammen med sin ejer. Matthæus er 17½ år gammel, og det er vist aldrig sket før, at en hund i den alder bliver udstillet. Jeg ved godt at man ikke må røbe en kvindes alder, men i dette tilfælde tror jeg Else tilgiver mig. For tilsammen repræsenterede de en samlet alder på 99½ år. Det er noget af en verdensrekord, som vist nok aldrig bliver overgået. Tilmed blev Matthæus præmieret med Excellent og 2. vinder. Dommeren var meget imponeret over at det kunne lade sig gøre at udstille en hund i hans alder. De blev klappet rundt i ringen, lykønsket og fotograferet af alle, inkl. DKKs officielle fotograf. Går da og håber på der er et lille indlæg i næste nummer af DKKs blad Hunden. Det var i hvert fald det jeg vil huske verdensudstillingen for.

Vi havde raceklubudstilling 2 dage før, og det var på den campingplads i Fredericia hvor mange af os udstillere boede. Det var en god udstilling, og vi havde nogle hyggelige dage sammen der.

Sløvheden selv - 09.06.2010

Nu kan jeg ikke strække den ret meget mere. Undskylder mange gange, at der er gået så lang tid siden sidst.

Ikke at der ikke er sket noget, for det må jeg indrømme, at der er, og mest gode ting. Men hvor starter og slutter jeg med at berette siden sidst, uden at det bliver en lang, lang roman.

Den mest vigtige ting at fortælle er at vores dejlige Belvedere er rejst hjemmefra, og har fået et fantastisk nyt hjem. Det kræver en længere fortælling end blot et par linier her, så jeg vil vende tilbage og skrive noget mere udførligt om det. Men han har det godt hos Izabella, de er det perfekte par, og vi er så glade for at han har det godt hos hende.

Nu skulle Bianca jo egentlig være parret, men hun snyder os, og er ikke gået i løbetid endnu. Vi væbner os med tålmodighed, selvom hendes kommende kulds far er fundet. Det kan jeg da afsløre hvem det er. Det er Piece Råttfångaren Lucas, som bor i Kungsbacka ved Göteborg i Sverige. Vi venter spændt og håber hun snart bestemmer sig for at komme i løbetid.

At hun har "snydt" os, betyder at hun alligevel deltager i Verdensudstillingen her den 25. og 27.6 i hhv. Fredericia og Herning. Det har været spændende om hun ville være drægtig, så deltagelse var udelukket, måske er det derfor hun har trukket det lidt. Baloo deltager også den 27., hvorimod Cassie helt springer over.

Bianca har klaret sig fantastisk på udstillinger her i år.

I Sverige er hun blevet hhv. 2. bedste tæve i Malmø, BIM i Varberg, og Reserv (nr. 5) i Hässleholm. Det er godt gået, synes jeg.

Herhjemme har hun snuppet BIM 2 gange og på den seneste udstilling blev hun BIR. Så vi har slet ikke noget at klage over.

Læs mere om "livets gang i Lidenlund" under hundene, for der er også spændende nyt at fortælle om Cassie. Hun er jo min lille agility stjerne.

Cassie og hendes 5 søskende 1 år i dag - 15.03.2010

I dag er det 1 år siden Biancas første kuld kom til verden. Men det føles som var det i går vi tog imod dem.

Cassie har sendt fødselsdagshilsner til hendes brødre med billedet ovenfor, og et billede af den han, som hver hvalpekøber købte af os. Vi har fået dejlige hilsner tilbage fra 4 af dem, og de har det alle sammen godt.

Det er en glæde at vide at de alle sammen har det godt. Vi ønsker dem alle sammen alt godt fremover.

Bianca blev 4 i torsdags, så der har været noget at fejre.

Show of Winners 2010 - 27.02.2010

Bianca deltog for 2. gang i Show of Winners som blev afholdt i Hillerød.

I første runde trak Bianca en Riesenschnauzer, og det var hårde odds. De små hunde skulle på bordet, og det var rigtig godt, for de er de jo vant til fra udstillinger.

Nu kommer jeg så til det der var hele dagen værd. Dommeren siger et eller andet til mig, og herefter spørger jeg ham om han kender racen. (Amerikansk dommer, så chancerne var nok ikke så store. Men det ville jeg da gerne vide. Han svarede, at han i går opdagede at der var tilmeldt en dansk/svensk gårdhund hvorefter han gik i gang med at læse racestandarden og søge oplysninger om gårdhunde. Var jeg lige "mundlam" og samtidig meget stolt over at han vidste hvad en gårdhund er for en størrelse. Det tog jeg godt nok hatten af for, at han gav sig tid til det.

Hun gik sørme hen og slog den flotte Riesen. Det betød så at vi var videre til 2. runde. Vi var godt og grundigt forsinket, og anden runde var først ved halv seks tiden. Så tiden skulle bare fordrives på bedst mulig måde.

2. runde var vi ikke så heldige. Vi trak en amerikansk cocker spaniel. Uha, vi er ikke så glade for pelshunde, så forhåbningerne var ikke så store. Vi var trætte, og især Bianca, som synes det var ved at være lidt for meget. Men trods det, så performede hun OK i ringen. Desværre vandt den anden, og vi var færdige. Men glade og trætte kørte vi hjem.


Det var en uforglemmelig dag. Desværre er billedkvaliteten meget dårligt, da der er sorte "gardiner" bag ved ringen, så jeg opgav at tage billeder.

Bianca møder en kendt dansker personligt - 27.02.2010

Imens vi ventede på 2. runde i dagens Show of Winners fik vi sat lidt fokus på racen.

På eget initiativ fik vi lejlighed til personligt at hilse på den kendte dansker
der i år skulle kåres som Årets hundeven.

Jeg vidste på forhånd, at vedkommende havde gårdhund. Så jeg spurgte arrangøren om vedkomende ikke havde lyst til at hilse på en Gårdhund. Svaret var heldigvis ja. 

Så vi har hilst på Søs Egelind. "Guud" siger hun, som kun Søs kan sige det, skal en gårdhund se sådan ud? Det kunne jeg da kun sige ja til. Ih, så var hun helt oppe at køre, for hun havde gået og bildt sig selv ind at hendes var for tyk. Hun var virkelig begejstret for Bianca, og synes at hun var rigtig fin og smuk. Det var en lidt forlegen Bianca der stod på bagben og blev nusset af Søs, der sad på "hug". Hun virkede glad for at have hilst på Bianca, og jeg var da herrestolt over mødet.

Show of Winners handler jo om hunde, og så var det da også passende, at Årets hundeven hilste på den eneste Dansk/svensk gårdhund der deltog i arrangementet.

Vi har holdt vinterferie - januar 2010

Årets vinterferie i Østrig er veloverstået uden skader eller øvrige uheld. Det har været en dejlig ferie sammen med en masse dejlige mennesker. Tak til jer alle for en rigtig god ferie.

Imens var hundene jo hjemme, men de kan jo ikke passe sig selv. Baloo og Belvedere var så priveligerede, at de blev passet herhjemme af Mette og David. De så vældig glade og tilfredse ud da vi kom hjem, så vi er sikker på, at de har haft alletiders hundesittere. Tak Mette og David for hjælpen, som har været en uvurdelig hjælp for os.

Bianca var på besøg "hjemme" hos sin familie. Mor Rita, søster Bertha, niece Frk. Jørgensen og "tante" Malou og i bonus Berthas 3 dejlige hvalpe. Så vi må sige, at hun var i blandt dejlige gårdhunde. Hun har haft det dejligt, og endnu en gang tak for hjælpen til jer alle sammen i Nydningen.

Cassie blev inviteret på vinterferie hos Siff, som har kennel Gårdbanditten. Det må siges at have været en af de største oplevelser i hendes liv, og selvom hun har ikke været lige sød hele tiden.

Under Cassie har jeg lagt et fotoalbum fra hendes ferie, alle billederne taget af Siff. Bered jer på en grinetur, når I ser hvad hun har bedrevet. Vi håber Siff, at du har tilgivet hende for alle hendes narrestreger. Vi har været meget glad for, at du ville passe hende. Det var rigtigt dejligt at få dagbøger på mail imens vi var på ferie. Håber du er kommet over at have en krudtugle i huset.

Vi holder pause - 03.12.2009

Hundene er gået i "hi" og nyder dagene herhjemme.

Udstillingssæsonen er så godt som slut. Tøserne tager lige på skue i Næstved den 13. december. Det bliver en hyggedag sammen med Siff og Gårdbanditterne.

Træningssæsonen er også slut og svømning kan være en kold fornøjelse her i de kolde vinter måneder.

Bianca og Cassie slutter 2009 af med en svømmetur den 31.12. Så er de nemlig dejlig trætte og glemmer alt om fyrværkeri og kanonslag på årets sidste dag. De får følgeskab af Robin og Ronja fra kennel Red Robin. Tak til Camilla, som har arrangeret denne svømmetur, en dag hvor de fleste svømmehaller holder lukket.

Hvad har vi så af planer for 2010. Her er lidt af hvad vi allerede har på "tegnebrættet" til næste år.

Bianca og Cassie starter til ringtræning i Sengeløse den 10. januar.

Cassie starter til lydighed/rally O den første søndag i februar.

I februar starter udstillingssæsonen så småt op, og vi må se hvad det bliver til.

Bianca deltager i Show of Winners i Hillerød, et show hun har kvalificeret sig til som Årets Tæve 2009.

Cassie, Bianca og måske Baloo udstilles på SKKs internationale udstilling i marts.

Vi deltager på Verdensudstillingen i Herning den 27.6. og raceklubben holder i den forbindelse en udstilling i Fredericia den 25.6. Vi planlægger at stille alle 3 begge dage.

Den altoverskyggende begivenhed i 2010 bliver Biancas næste kuld hvalpe. Vi håber at Bianca og Dalton får nogle dejlige hvalpe sammen. Det glæder vi os rigtig meget til.

Vi vil ønske alle besøgende på vores hjemmeside en rigtig glædelig Jul samt et godt og lykkebringende Nytår. Vi håber at alle, som på en eller anden måde er blevet ramt af den globale krise, kommer ud på den anden og bedre side i 2010.

Mange julehilsner fra
Baloo, Belvedere, Bianca, Cassie
Jan og Gitte

Tak for billederne til Michelle, som I år har lavet disse flotte billeder af vores dejlige hunde, som også gerne vil sende deres julehilsner til alle.

Årets Tæve 2009

På årets sidste udstilling i dag den 28.11 blev Bianca for 2. gang kåret som Årets Tæve. Første gang var i 2007.

Så nu står pokalen hos os et års tid.

På udstillingen som også er den traditionsrige juleudstilling med et rekord antal deltagere på 82 blev Bianca Bedste Tæve og efterfølgende BIM. Der var flere gaver til alle hundene. Dejligt når alle uanset placering kan gå hjem med et minde fra en dejlig dag.

Sammen med mor Rita, bror Dannemann, Irmapige og Frk. Jørgensen vandt Bianca også avlsklassen med ærespræmie. Der var i alt 3 avlsklasser der deltog.

En rigtig god og hyggelig udstilling sluttede af med julefrokost, hvor der også var tid til at hygge og spise en dejlig julemiddag.

Der kommer billeder af Bianca på hendes profil senere.

Cassie deltog også og hun fik SL og blev 3. bedste hvalp. Kuldbrødrene Knold og Aslaq var også med, og de fik nogle fine kritikker og L.

Det har været en dejlig dag og en perfekt afslutning på en særdeles god udstillingssæson.


Nyt om hvalpeplaner - 19.11.2009

Biancas hvalpeplaner for 2010 er ændret.

Læs mere under Bianca/Hvalpe - planlægning.

Dobbeltudstilling i Herning 7./8.11.2009

Vi har været på udstilling i Herning i weekenden. Cassie og Bianca var tilmeldte, og Baloo og Belvedere var med på en kigger. Det gik fantastisk godt at have 4 hunde med. Belvedere var til manges beundring, fordi han bare sad på sit tæppe ved ringsiden og fulgte med i udstillingen. Ingen gøen eller noget, det var en fryd at have ham med.

Lørdag var bedste dag, hvor Cassie fik SL og blev Bedste Hvalp (var den eneste men en fin kritik). Bianca blev Bedst i Racen (BIR).

Så vi måtte 2 gange i Store Ring, men med hurtig exit. Der var rigtig mange hvalpe, da hvalpe fra alle grupper var repræsenteret. Så er det ekstra svært at komme igennem nøglehullet til de bedste. Samme skæbne led Bianca, men ikke uden at vi havde sat vores fodspor. Dommeren var irer, og troede Bianca var en Jack Russel Terrier. Men det fik jeg da lige fortalt ham, at hun ikke var. Det kan godt være vi ikke gik videre, men nu er han klar over, at der er noget der hedder en Gårdhund.

Søndag var ikke helt så god. Cassie fik for første gang L (Lovende), men hver dommer ser hundene på deres egen måde, det kan jeg ikke lave om på. Men det tog jeg ganske roligt.
Bianca blev 2. bedste tæve, og det var marginalerne der skilte nr. 1 og 2 ad.

Men vi kan være godt tilfredse med resultaterne.

I alt en dejlig tur, hvor alle hundene nød at være med.

Se lige Biancas søn - 02.11.2009

Må jeg præsentere Artur, søn af Bianca og kuldbror til Cassie.

Til daglig hedder han Knold og bor sammen med sin far og mor i Ølstykke.

Ved et uheld fik jeg tilmeldt Knold til udstillingen i Brøndby den 20.09.2009, og heldigvis fik jeg lov til at udstille ham.

Det gik rigtig godt, og han fik en rigtig god kritik og blev 2. bedste hanhvalp.

Denne dag tog jeg et hav af billeder af ham, dem kan I se under Biancas hvalpe.

Cassie og Knold ligner hinanden i hovedet som 2 dråber vand. Det kan være svært lige at se hvem der er hvem. Der er kun den forskel at det hvide ved snuden sidder på hver sin side.

Døm selv om I kan se forskel.

BREAKING NEWS - 28.10.2009

Bianca skal parres næste gang hun kommer i løbetid, så vi forventer hvalpe i starten af 2010.

Den stolte far bliver Toragårdens Dalton fra Helsingborg.

Læs mere under Biancas profil og hvalpeplanlægning.

Efterår og alt for koldt - 27.10.2009

Det er nu alt for længe siden sidst, og tiden er bare fløjet af sted.

Cassie er lige begyndt på 2. omgang af hvalpemotivation i Ringsted. Det er noget hun kan lide, og jeg synes at hun er rigtig dygtig. Hun har fået legekammerater og de hygger sig gevaldigt før/under/efter træningen. Men arbejdes det bliver der også, og hun er meget lærenem.

Men ikke nok med det, Cassie går også til Ringtræning i Holbæk 1 gang om ugen. Det er god træning til når det gælder i udstillingsringen. Hun er allerede kommet godt efter det.

Hun har klaret sig fantastisk godt på alle udstillinger, så jeg kan kun være stolt af hende.

I september og oktober har vi været på en del udstillinger, og et af højdepunkterne var da jeg udstillede Cassies bror, Artur eller Knold som han hedder i dag. Det gik rigtig godt, og han fik en kanon flot bedømmelse og en fin lyserød sløjfe. Så vi vil gentage succes'en igen på et tidspunkt.

Forresten mødte vi brormand Aslaq på udstillingen i Herlufmagle, og han er også en lækker dreng.

Nu tager vi tilløb til årets sidste udstillinger, blandt andet i Herning i november. Der håber vi at både Bianca og Cassie klarer sig fint.

Bianca og Cassie går nu til svømning sammen. Der er kamp om hvem der kan svømme hurtigst.

Læs mere om hundene i deres egne profiler.

Alletiders sommerferie - 09.08.2009

Vi er lige for lidt siden kommet hjem fra alletiders campingtur på Maribo Sø Camping. Det er ca. 10 år siden vi har været der sidst, så det var helt nyt for hundene. Det er en dejlig campingplads, og vi fik et hjørne næsten for os selv. Det har været omkring 27 grader alle dage, så det var heldigt, at vi først har ferie nu.

Vi er meget stolte af vores hunde. Belvedere, Baloo og Bianca kunne gå løs, så kun lille Cassie var i snor. Det endte dog med, at hun også fik lov til at gå løs noget af tiden. Det er helt fantastisk, hun er kun lige 5 måneder her den 15.8.

Selvfølgelig skulle vi til stranden. Vi fandt et sted, hvor vi var helt alene, og så boltrede hundene sig i vandet. Baloo er kun med til at dyppe tæer, hvorimod Cassie fulgte med Bianca og Belvedere ud i vandet, hvor hun svømmede for første gang, og det faldt hende meget naturligt. Mor Bianca er jo også en vandhund, så det er gået i arv. De måtte dog en tur under bruseren, da vi kom hjem for nogenlunde at få vasket havvandet ud af deres pels.

Ellers nød vi bare opholdet med mange gåture, og Biancas største fornøjelse var at give ænderne "tørt på". Hun kan altså ikke forstå, at de må være der, men de bor jo i søen.

Eneste lille minus var, at der blev holdt bryllup på Bangs Have Restaurant, og kl 24.00 i nat skød de fyrværkeri af, lige hen over hovedet på os. Baloo og Belvedere var helt ligeglade, Bianca gøede og var oppe at køre, og Cassie var lidt utryg ved det. Men ikke mere end, at de hurtigt faldt til ro efter det var overstået.

Vi har oprettet et fotoalbum, med billeder fra ferie.

Hjemme igen fra Tollarp - 05.08.2009

Fredag morgen den 31. juli var hunde og alt pakket og campingvognen spændt for bilen og kursen mod Tollarp (ved Kristianstad i Sverige) blev sat.

På Brugshundeklubbens arealer lidt uden for Tollarp, skulle det hele foregå. Agility om fredagen, lydighed og udstilling af hvalpe og hanner om lørdagen. Søndagen sluttede med tæver og afsluttende konkurrencer samt avls- og opdrætsklasserne. I alt var der tilmeldt 193 hunde til selve udstillingen, og det var rekord.

Lidt i elleve ankom vi, og Marika (Kennel Kitenga i Sverige) havde holdt en plads til os. I år var der rigtig mange der skulle overnatte på pladsen i telt eller campingvognen.
 
Fredagen gik med at slappe af og forberede os til lørdag, hvor Baloo skulle udstilles. Vi fik en ret heftig regnbyge fredag omkring kl. 14, men det var så også alt for denne weekend.

Der var 37 hanner tilmeldt i Åben klasse, hvor Baloo skulle stille. Det var pænt mange, og det var også svært at finde de 5 bedste hanner. Baloo fik en flot kritik og første præmie, men slap ikke igennem nåleøjet. Det gjorde ikke noget, for vi var rigtig tilfredse med hans kritik. Biancas halvlillebrødre Nydningen's Dirck, Ditlev og Dannemann blev hhv. nr. 1, 2 og 8 i den klasse Baloo stillede i.

Bedste han blev i øvrigt en dansk han, ejet af Kennel Kitenga, en junior han, som slog Champion hannerne.  I Bedste Han blev Dirck nr. 5. Tillykke med det.

Lørdag formiddag kom Siff, Kennel Gårdbanditten, direkte fra arbejde. Selvom hun ikke skulle udstille, så er det herligt at se en masse dejlige hunde. Lørdag aften var der fælles grillfest og vi var vel omkring en 80 stykker samlet til en hyggelig aften.

Søndag blev det endnu bedre vejr, og det synes Bianca ikke om. Hun skulle på i Champion klassen, som var den næstsidste klasse. Så jeg lod hende blive i campingvognen, hvor Jan var sammen med Belvedere og Baloo.

I Championklassen var der 15 hunde, så det var en hård konkurrence Bianca var oppe imod. Hun var træt af varmen, og jeg har aldrig set hende så utidig fordi varmen påvirkede hende. Jeg gjorde alt for at opmuntre hende, for i ringen skulle hun jo præstere sit bedste. Hun gjorde det også fint på bordet, og jeg fik en kommentar med fra dommeren, da hun skulle ned af bordet. Han sagde "det kommer til at blive fint". Hun blev da også nr. 2, kun slået af en Nordisk Champion tæve.

Der var tilmeldt ialt 90 tæver, og dem med CK, skulle konkurrere om titlen som Bedste Tæve. Der er jo flere klasser med, som var blevet udstillet før Bianca. Så der var temmelig mange der skulle kæmpe om æren. Her blev Bianca en flot nr. 2, igen slået af den samme tæve som før. Men nr. 2 ud af 90, det er sørme også flot. Så på trods af varmen, så leverede hun alligevel varen.

Senere skulle hun med i Opdrætsklassen sammen med 2 af sine halvlillebrødre og en niece. Her blev de en flot nr. 4 med Hæderspris.

Så jeg må sige at vi var meget glade for de fine resultater.

Marikas danske han, som blev Bedste Han, blev til slut nr. 2 på selve udstillingen slået af den samme tæve som slog Bianca. Dvs. at han blev BIM (bedst i Modsat køn), som det hedder i "fagsproget".

Det kunne ikke gå hurtigt nok med at komme hjem. Jan havde pakket det hele ned, så vi kunne køre hjem straks efter afslutningen. Hurtigt hjem skulle vi, fordi lille Cassie ikke var med. Hun er endnu ikke godkendt til at måtte komme til Sverige, så hun blev passet af Camilla og Tonni, Kennel Red Robin. Hun havde opført sig eksemplarisk og havde hygget sig rigtig meget. Robin og Cassie havde leget rigtig godt sammen. Så det var faktisk det, jeg var allermest stolt over. 

Håber vi kommer af sted igen til næste år. For det er ikke bare at udstille, det er også det at møde en hel masse fantasktiske hunde og deres mennesker.

Et kæmpe tillykke til Marika med de flotte resultater, for i blandt de flotte resultater blev Kitenga na Cleopatra (en søster til Canon) Svensk Champion, og Kitenga I am Ixion Bedste Unghund.

Også et tillykke til alle de danske hunde der klarede sig fantastisk godt på udstillingen, og håber vi ses igen til næste år.

På billedet er en glad Bianca. Hun er så god at have med på camping, for hun kan gå løs rundt uden at hun går sin vej. På gåturene kunne alle 3 gå løs. Vi havde nemlig også taget Belvedere, vores lab, med. Han nød at være med, selvom det selvfølgelig drejede sig mest om Gårdhunde.

Sommerbrev fra os - 15.07.2009

Nu hvor vi er halvvejs igennem sommeren er her lidt om hvad vi har oplevet af spændende ting.

Cassie er nu 4 måneder (i dag) og der er liv og glade dage i huset. Cassie og Mor Bianca leger rigtig meget sammen, ja endda også når vi egentlig er gået i seng. Der er nu også en del opdragelse i legen. Cassie er fuld af spilopper og det går også ud over "onklerne" Baloo og Belvedere. Det kneb lidt for dem i starten med alt det vimsen rundt, men de elsker hende og har lang snor hvad angår tålmodighed overfor hende.

Forrige forlængede weekend var vi på Bornholm i 5 dage, og selvfølgelig stod det på udstilling lørdag/søndag, som var Cassies rigtige debut i DKK regi. Det gik over alt forventning. Ikke fordi vi havde trænet særlig meget "ringtræning", men hun klarede skærene godt og lod fremmede kigge hendes tænder og mærke hende på hele kroppen. Turen rundt i ringen gik også rigtig godt. Hendes bedømmelser var rigtig gode, vi kan slet ikke klage. Så hun har fået en flot gul roset om lørdagen, fordi hun blev 3. bedste baby i blandt flere racer, og bedste baby i sin egen race både lørdag og søndag (der var kun hende, men bedømmelsen var vigtigst).

Bianca klarede sig fint, blev BIM og lørdagen og BIR om søndagen. Baloo blev 4. bedste han om lørdagen og 5. bedste om søndagen.

Søndag sluttede med ,at lillepigen skulle i Store Ring sammen med en hel masse andre baby'er i mange racer. Det var en stor oplevelse for hende, også selvom vi ikke kom videre fra den indledende runde. Bedre gik det heller ikke Bianca i Store Ring, for det er svært at hamle op imod mere kendte racer end gårdhunden.

Men, men, så var det lige det med varmen. Hold da op hvor var det godt nok lige ved at være for meget. Men om fredagen var hundene en tur ude at bade, og det kunne de lide. Lørdag og søndag var forfærdelige, men med lidt "kunstigt" hjælp i form af en ventilator og kølige hundedækkener, så klarede hundene det flot.

Eneste lille uheld var Baloo, der fik en "watertail" så han måtte besøge den lokale dyrlæge i Rønne. En "watertail" er en halelammelse, så halen ikke kunne stå op som den plejer. Det er ikke nødvendigvis på grund af turen i havet, at Baloo beskadigede halen. Han fik lidt smertestillende, og så mærkede vi ikke mere til det end, at han nogen gange "gik med halen imellem benene", fordi det gjorde ondt at gå rigtig med den.

Men alt var ikke bare udstillinger. Der var også tid til at slappe af og hygge sig, så vi må sige at det var en dejlig tur.

I lørdags kl. halv fem startede vi bilen op og kørte til Tvååker (ved Varberg i Sverige) for at udstille Bianca, og kun hende. Vi havde en aftale om at mødes med Biancas "mand" Canon, som skulle udstilles for første gang i 2 år. Selvfølgelig var hans hundemor, Marika, med.

Det blev en god dag for både Canon og de andre hunde fra Marikas kennel. Det blev til 4 x 1. præmier med CK (Excellent i DK) og Canon blev 5. bedste han. Et af hendes afkom blev 2. bedste han og fik certet. Tillykke Anna og Ixion, når du fylder 2 år, så tager du lige det 3. cert og bliver Svensk champion.

Derudover fik de Ærespræmie i Avlsklassen med en fin bedømmelse. Det var jo herligt at være med til at gå Avls- og Opdrætsklasse, hvor de blev nr. 2.

Bianca blev 2. bedste Tæve ud af 9 med 1. præmie/CK. Det var en 6½ årig Champ. tæve der blev bedste Tæve og Bedst i Racen.

Det er skønt at komme til Sverige om møde en masse dejlige mennesker og hunde. Vickes Yoyo blev svensk Champion, og han er af danske forældre. Tillykke Vicke og Yoyo. Marikas lille Urban barn (en junior han med dansk far) fik også en rigtig god placering. Så det var også en god dansk dag.

Nu glæder vi os til slutningen af juli. Så drager vi igen til Sverige, dog er Cassie ikke Sveriges godkendt, så hun bliver passet imens. Vi skal selvfølgelig udstille, både Bianca og Baloo, men også hygge os med en masse mennesker og hunde, og i år kommer der mange danskere. Vi glæder os rigtig meget til at Marika kommer med sine skønne hunde også.

Når vi så kommer hjem, så står den på "skole" for Cassie. Vi er startet lidt på Hvalpemotivation, med tager virkelig fat i august. Selvfølgelig kan hun en del, men det skal udbygges, og så skal hun møde en hel masse fremmede hunde, for dem herhjemme kan hun jo sno om sin lillefinger. Hun skal lære at verdenen ser anderledes ud i forhold til vores lille "hundegård".

Jeg har lavet et lille fotoalbum med et par billeder fra Bornholms udstillingerne.

DKK Kreds 10 skue - 27.06.2009

Dagen hvor Cassie skulle udstilles for første gang. Det gik rigtig godt, selvom hun havde enormt meget krudt i rumpetten.

Cassie fik SL og blev bedste baby. Siffs baby Nova fik også SL og blev nr. 2. Meget stolt var jeg, da hun fint viste tænder for dommeren. Det er nok noget af det sværeste at lære en lille baby, at det må dommeren altså godt. Som nr. 1 betød det, at Cassie skulle i store ring og kæmpe om titlen Skuets bedste baby. Her blev hun sørme nr. 4 og fik den sødste plys slange som hun straks forelskede sig i, tog i munden og svansede rundt med.

Som moralsk støtte var Bianca med, for det var jo første gang Cassie var ude i den store vide udstillingsverden.

Bianca blev skuets 3. bedste Champion og vandt tyggeben til alle vores hunde. Det var dejligt at have noget med hjem til de 2 andre.

Det bedste ved skuet var, at dommeren er uddannet som gårdhundedommer. Cassies kritik var rigtig god, så jeg er meget fortrøstningsfuld for hende. Som opdrætter ser man jo kun hundens "fejl", og dem var der ingen af, selvom hun har lidt store ører og gik med en raket i "røven".

Så nu glæder vi os til næste weekend hvor turen går til Bornholm, hvor de skal udstilles alle 3 både lørdag og søndag. Her "gælder" det noget, så Cassie skal lige trænes lidt mere.

Siden sidst - Vejen juni 2009

Fredag den 12. juni drog vi af sted til Vejen i mildest talt storm og regnvejr. Det blev dog bedre da vi kom frem.

Vi skulle bo på en "midlertidig" campingplads i forbindelse med udstillingsstedet.

Cassie var lige netop 2 dage for ung til at måtte komme ind på udstillingsstedet, så hun hyggede sig i campingvognen sammen med Jan imens jeg udstillede Bianca og Baloo.

Lørdag var ren nedtur for Bianca. Dommeren kunne slet ikke lide hende, så hun fik Very Good, hvilket hun aldrig har prøvet før. Men hun blev dog 3. bedste tæve. Baloo fik Excellent og blev 4. bedste han. Det var en finsk dommer, og ham stiller jeg aldrig for mere.

Søndag tog vi så revanche. Bianca blev BIM og da dommeren hørte at hun havde et kuld hvalpe på 13 uger, synes han godt nok at hun var blevet fin rigtig hurtigt.

Turen hjem fra mere fredelig, for her var det dejligt vejr.

Lidt af hvert - 26.05.2009

Nu er alle drengene flyttet hjemmefra. Argos tog flyveturen til Åbo i Finland med ophøjet ro, og faldt straks sin nye mor om halsen. Det var med ro i sindet Jan rejste hjem igen. Argos kommer til at bo i et hus med den skønneste natur omkring, langt til farlige biler og med masser af plads til at lege. Det kan ikke være bedre.

Så nu har vi Cassie for os selv. Hun har ikke ladet sig mærke af, at hendes brødre en efter en er rejst hjemmefra. Men nu får hun jo også 100% opmærksomhed.

I løbet af små 14 dage, begynder Cassie og jeg på hvalpemotivation. Hun har debut på et skue i Vordingborg den 27. juni i Baby klassen, inden turen går til Bornholm, hvor hun også er med som Baby.

----------------------------------------------------------------------------------------

Baloo var på udstilling i søndags i Årslev ved Odense og fik Excellent og blev 5. bedste han. Det var jeg meget godt tilfreds med.

Så er det lige før - 08.05.2009

På søndag er hvalpene 8 uger, og det er dagen hvor de 2 første flytter hjemmefra.

På søndag flytter Aslaq og Artur. Som den eneste beholder Aslaq sit navn. Aslaq skal være lillebror, for familien har en 9 år gammel gårdhund også. Så han vil komme i gode hænder.
Artur skal hedde Knold og har en mor og far der er hjemme hele dagen. Hvor er han heldig.

På mandag kommer Marika fra kennel Kitenga i Sverige og henter Aslan. Marika har hvalpenes far, Canon, og deres farmor. Aslan, som skal hedde Assi, skal nu til at lære sin far at kende. Det vil han helt sikkert glæde sig til.

Fredag den 15. bliver Asmus hentet. Han skal hedde Emil, og hans nye familie har været i gang med at indhegne hele haven, så alt er klar til Emil's ankomst. Her får han 2 dejlige børn, Frederikke på 9 og Victor på 5 at lege med.

Som "rosinen i pølseenden" rejser Argos hjemmefra den 24. maj. Jan flyver ham til Finland, hvor hans fremtidige liv skal leves. Argos skal hedde Gossen. 

Hvad så med Arwen, jo hun bliver her, og lyder allerede sit navn Cassie. Hun er sin mor "lige op af dage", og er fuld af krudt i rumpetten og ikke bange for noget som helst. Vi skal snart til at gå til hvalpemotivation og ringtræning. Cassies debut som udstillingshund bliver på Bornholm i juli måned som baby. Hun følger i Biancas fodspor, for Bianca har også "optrådt" som baby på Bornholm.

Billedet her er af gavtyven Cassie, som rigtig forstår at "gøre sig til".

Der er lidt nye billeder lagt i et album. Det er dejligt med så mange billeder, når vi har noget at mindes, når vi kommer til at savne dem.

Hvalpene er nu 7 uger gamle - 02.05.2009

Ugens billede er en hyggestund med mor i haven inden sengetid. De har alle nydt ugens gode vejr, og elsker at tonse rundt og hygge sig. Men kan de stjæle sig til at tår fra mor, så er der gang i den.

De er nu 7 uger, og den 10. maj flytter Aslaq og Artur hjemmefra. Herefter følger Aslan og Asmus. Argos rejser hjem til Finland den 29. maj, så ham får vi lov at nyde lidt endnu. Cassie (Arwen) lyder allerede sit navn, det er herligt.

Det har været endnu en begivenhedsrig uge for dem. De har fundet ud af at det er en god idé at tisse og lave stort udenfor. De glemmer det dog en gang imellem, men sådan er det med sådan nogle små størrelser.

I 7 ugers fotoalbumet er der i dag ingen individuelle billeder af dem, for der har været travlt hele weekenden, så det må I have til gode. Der er til gengæld en bunke situationsbilleder, som jeg håber I vil nyde i stedet for.

Hvalpene er nu 6 uger gamle - 26.04.2009

Ugens billede må være dette af Aslaq. Enten gaber han eller så smiler han over hele "femøren" - vælg selv.

De er nu 6 uger og igen vil jeg sige at det går alt for stærkt. Om 2 uger kan de flytte hjemmefra - nej altså - I må ikke blive større.

Nej, jeg er stolt og glad for den interesse der har været for mine drenge, og de er alle sammen solgt nu. Jeg er sikker på at deres nye familier vil elske dem lige så højt som vi gør.

De er allerede nu inde i en fast rytme med hensyn til renlighedstræning. Hver morgen når vi står op kommer de ud. Det samme igen om eftermiddagen når vi kommer hjem fra arbejde, og så igen inden de skal i seng. Selvfølgelig sker der uheld, sådan er det at have sådan nogle små størrelser. I weekenderne, hvor vejret er godt, så er de glade for at komme ud og lege.

De nyeste billeder der er taget af dem finder I under afsnittet "Hvalpene - 6 uger" længere nede på hjemmesiden.

Hvalpene er nu 4 uger gamle - 12.04.2009

Hvor tiden flyver, hvalpene er nu 4 uger gamle. Synes lige de er blevet født.

Dagen startede med at hvalpene fik ormekur. Det gik fint, selvom de synes det var noget underligt noget.

Om eftermiddagen kom Marika og Robban, ejer af Canon, hvalpenes far, fra Sverige og skulle se de små.

Det blev til et hav af billeder, som Marika har taget. Hun tager nogle fantastiske billeder, med sine "fede" kameraer. Billedet her er taget af Marika, så der er selvfølgelig copyright på det.

Vi hyggede os og imens de små sov, så fik vi tid til at spise middag.

Det var nogle trætte hvalpe efter en dejlig dag.

Allerede nu er Aslaq solgt, og en af de andre skal have et nyt hundeliv hos en dame i Finland. Jan flyver op med ham, men jeg ved endnu ikke hvem det bliver.

Der kommer hvalpekøbere i næste weekend og ugen efter. Så det ser ud til at de alle i hvert fald er reserverede. Det er jo herligt, og jeg glæder mig til at sende dem videre til deres nye familier.

Legetøj - jubii - 11.04.2009

I dag synes vi, at de skulle have mere plads i kravlegården. Så nu kan de sove, spise og lege uden, at vi har dem rundt i hele stuen. Sektioner til kravlegården er venligt udlånt af Camilla, kennel Red Robin, tak for det.

Samtidig blev der fundet legetøj frem og indkøbt en mini-tunnel til dem. Det hele er et hit, men især tunnelen faldt i deres smag.

Der blev leget længe og vupti, så løb de tør for brændstof, og så skulle der soves.

Der er et fotoalbum længere nede på hjemmesiden med billeder af deres leg i deres nye kravlegård i dag.

Canon - den stolte far til de små - 10.04.2009

Må jeg endnu en gang præsentere Kitenga na Canon, som er far til Biancas dejlige hvalpe. Et et øjeblik er jeg i tvivl om at jeg har valgt den rette han til Biancas første kuld. Jeg glæder mig til at se dem vokse op og blive fine og dejlige.

Tak til Marika og Robban, Kennel Kitenga i Sverige, for at der kom så fine hvalpe ud af det. Billedet af Canon er taget af Marika.

De har det fint, og er begyndt at kravle ud af kassen og gå rundt på gulvet. De synes stadigvæk at Biancas mælk er bedre end tørfoder. Men de synes bedre og bedre om det.

I morgen skal de have deres første ormekur, vi er spændte på hvad de siger til det.

Der kommer flere billeder på søndag, hvor de bliver 4 uger. Håber at få nogle gode billeder, hvor de står fint til ære for fotografen. Men det er jo ikke altid det går som man lover.

Hvalpene er nu 3 uger gamle - 05.04.2009

Nu er de sørme allerede 3 uger gamle, hvor tiden dog flyver.

Bianca er frisk igen, og de tager allesammen godt på.

De har fået "rigtig" mad for første gang i dag, men det er ikke alle der lige synes det er en succes.

Den næste uge er vi hjemme, så der kan vi rigtig følge med i hvordan de udvikler sig. De har hver især der helt egne personligheder, og vi glæder os til at lære dem endnu bedre at kende.

Der er nye billeder under punktet "Hvalpe - 3 uger".

Hvalpene er nu 2 uger gamle - 29.03.2009

Nu er de små blevet noget større, nu hvor de er 14 dage gamle.

Der er noget mere gang i den, men de sover stadigvæk det meste af deres tid.

Billedet her er af Arwen. Tegner hun godt, bliver hun her hos os.

Der er billeder af dem alle i et nyt fotoalbum "Hvalpene 14 dage" længere nede på siden.

4 hanner salgsklare 11.05.2009

Den 11. maj 2009 er Bianca's dejlige hvalpe klar til at flytte hjemmefra. De er allesammen hanner og de trives og har det godt. De er nu lidt over en uge gamle.

Er du interesseret i en hvalp, så er du velkommen til at kontakte mig. Du kan skrive til mig ved at klikke på afsnittet "Kontakt os".

Under afsnittet "Hvalpe - planlægning" kan du læse mere om hvad der følger med ved køb af en hvalp, samt hvad jeg forventer af dig som hvalpekøber.

Det går godt med de små - 23.03.2009

Nu er hvalpene 8 dage gamle, og de vokser sig store og stærke.

I dag vejer Arwen 470 gram, Aslan 440 gram, Aslaq 486 gram, Argos 434 gram, Asmus 415 gram og Artur 442 gram. Det skifter meget hvem der tager mest på. Men jeg synes de følges så nogenlunde godt ad.

Aslan er et rigtigt pivedyr. Går noget ham imod, så piver han. Men han siger generelt flest lyde. Det sjoveste er når han spiser, for så siger han også mange forskellige lyde, nok mest fordi han er tilfreds.

Bianca passer dem godt, men ligger ikke slavisk hos dem hele tiden. Hun er meget observant, og er der bare en der er utilfreds, så er hun klar til at tage sig af dem. Hun holder dem pænt rene.

Men hun fik en lidt dårlig start. I onsdags fik hun høj feber, og vi måtte akut til dyrlæge. Yverbetændelse, så det betød sprøjter og medicin med hjem. Så der bliver holdt øje med hende, for hun skal jo helst være frisk til at passe sine børn.

Velkommen til verden - 15.03.2008

Søndag den 15.3.2009 kom Bianca's første kuld til verden. Fødslen skete på 62. dagen efter første parring.

I alt fødte hun 1 pige og 5 drenge.

Hvalp 1 kl. 19.20: Pige, 209 gram

Hvalp 2 kl. 20.06: Dreng, 208 gram

Hvalp 3 kl. 20.35: Dreng, 237 gram

Hvalp 4 kl. 20.38: Dreng 196 gram

Hvalp 5 kl. 21.15: Dreng 207 gram

Hvalp 6 kl. 22.05: Dreng 238 gram

Fødslen forløb lige efter bogen, og hun var fra starten af klar over at det var hendes hvalpe.

Da det hele var overstået var Bianca sulten og fik havresuppe med druesukker og A-38.

Natten forløb helt uden problemer. De peb lidt en gang imellem, men det var fordi de var kommet lidt uden for flokken.

Vi glæder os til at se dem vokse op, og vi håber at de alle får nogle dejlige hundefamilier at bo hos.

Billeder kommer i et album her på hjemmesiden. Der blev taget mange billeder af fødslen, og de bedste vil vi gerne dele med jer her.

Der er ikke noget at sige til, at Bianca var så tyk, med sådan et fint kuld hvalpe.

2009 starter godt - 02.01.2009

Godt nytår til alle. Håber I alle må få et fantastisk 2009.

Selvom vi ikke har haft hvid jul (billedet er fra marts 2007), så har det været en dejlig juletid.

Nytårsaftensdag opdagede jeg, at Bianca er gået i løbetid, og skal parres i midten af januar med dejlige Canon fra Sverige. Jeg bruger al min positive energi på at fokusere på, at denne gang skal det have en lykkelig udgang med hvalpe i marts måned.

Så fra februar er udstillinger indstillet for en stund.

Glædelig Jul og Godt Nytår - 09.12.2008

Vi vil hermed ønske alle en rigtig glædelig Jul samt et forrygende godt Nytår.

Det har været et begivenhedsrigt 2008. På trods af sorger, har der også været mange glæder.

Vi håber I alle må komme godt ind i 2009.

Der er en lille julehilsen fra vores 3 dejlige hunde på hver af deres profiler her på hjemmesiden.

Udstillingssæsonen er slut - 09.12.2008

Årets sidste udstilling foregik lørdag den 6. december i Glud ved Horsens.

Bianca fik excellent og blev 2. vinder i Championklassen

Baloo fik excellent og blev ikke i blandt de 4 bedste i Championklassen.

Samtidig blev Bianca kåret som Årets Tæve nr. 2 i 2008. Det er yderst tilfredsstillende, da hun jo ikke er blevet udstillet så meget i 2008.

Biancas lillebror Nydningen's Ditlev blev samme dag Dansk Champion. Et stort tillykke her fra os. Det har ligget i kortene at han ville følge i Biancas fodspor, og det skete så på årets sidste udstilling.

Masser af nyt siden sidst - 30.11.2008

Uha, hvor har jeg bare været dårlig til at få opdateret hjemmesiden. Det må jeg lige råde bod på.

Den 12.1o. var Baloo og Bianca på raceklubbens udstilling i Sakskøbing. 50 hunde stillede op.

Bianca blev Bedst i Racen og fik sit 4. klubcertifikat og kan nu smykke sig med titlen Klubchampion.

Baloo blev 4. bedst han i Championklassen med Excellent.

Så det var en forrygende dag.

I november var vi i Herning, men kun Bianca var med, da Baloo var skadet. Her vandt Bianca Championklassen, men så heller ikke mere.

Nu skal vi på årets sidste udstilling på lørdag. Vores årlige juleudstilling med juletræ, knas, gaver til alle hundene og afsluttende julefrokost. Inden julefrokosten skal der overrækkes pokaler og rosetter til de der har opnået placeringer i Årets Hund konkurrencer. Bianca ligger pt. på 2. pladsen i konkurrencen om Årets Tæve. Den sidste udstilling afgør om hun kan beholde denne placering. 1. pladsen kan ikke nås, men jeg er godt tilfreds. Hun har jo været ude næsten et halvt år.

Baloo ender sikkert på pladsen som 8. bedste han, det er jeg også ganske tilfreds med.

Kritikker kommer senere.
 

Udstilling i Svensköp 04.10.2008

Det var langt fra lyst da Julie (Kennel Muttington) og jeg satte kursen mod Svensköp ved Tollarp i Sverige. Jeg havde Baloo og Bianca med og Julie havde Dina og Mac med.

Det småregnede, da vi kom frem og det var råkoldt. Men det var bare med at få slået teltet op. 47 gårdhunde var tilmeldt et arrangement der inkluderede flere andre racer, så der var 2 udstillingsringe.

Baloo og Mac deltog i Åben klasse hanner, og sluttede som hhv. nr. 5 og 4. Mac fik CK, og skulle med i kampen om Bedste Han. Her blev han ikke placeret blandt de 5 bedste.

Dina deltog i Åben klasse tæver sammen med 4 andre. Det tog dommer, Eva Borg, lang tid at placere dem, men det endte med at Dina blev 1. vinder med CK. Så hun skulle med i kampen om Bedste Tæve.

Bianca stillede i Championklassen, hvor også verdensvinderen og 2 andre gode champions deltog. Denne gang tog det ikke dommeren lang tid at placere de 4. Bianca blev 1. vinder foran alle de gode tæver, med flere "år og fantastiske resultater på bagen".
 
Så nåede vi til kampen om Bedste Tæve. Her blev Bianca nr. 1 og de 3 andre championtæver kom på de næste pladser. Dina blev nr. 5 og reserve, som de kalder det i Sverige. Da hun var eneste ikke champion, så fik hun sørme Certifikatet. Det var så godt gået.

Bedst i Racen stod imellem en kanon hanhund fra Sverige, Malte, og Bianca. Til min store overraskelse kunne dommeren bedst lide Bianca, så hun blev BIR, som det også kaldes.

Så troede vi, at vi kunne pakke sammen og køre hjem. Næh, nej, der var jo afsluttende konkurrencer, som f.eks. Barn og Hund, Parklasse, Bedste Hvalp og Veteran, samt "Best in Show". Her skulle Bianca op imod 6 andre hunde, som også var blevet BIR i deres racer. Alle sammen "pelshunde" og dejlige vamsede. Det er hårde odds for en gårdhund. Men her blev hun en flot nr. 3, og fik den gule roset, som hun er fotograferet med.

Nu var dagen også godt brugt, så 12 timer efter afgang hjemmefra holdt jeg hjemme igen. Træt, men glad efter en god dag.

Kæmpe tillykke til Dina og Julie, og tak til Julie som har taget det flotte billede af Bianca.

Drama på DKK udstilling i Ballerup - 21.09.2008

Bianca stillede i Championklassen på DKKs udstilling i Ballerup.

Det var ikke uden dramatik. Men det endte heldigvis godt, for hun blev BIR (Bedst i Racen) og var i Store Ring.

Læs mere om en dag der blev lidt for spændende under Biancas profil.

Hendes kritik ligger under Bianca's kritikker.

Lidt af hvert siden sidst - 14.09.2008

Der er sket lidt nyt siden sidste opdatering.

Bianca og Baloo har været på DSGK udstilling i Silkeborg den 7.9. Bianca blev vinder af Championklasse tæver og BIM og fik sit 3. klubcertifikat. Nu mangler hun et i at blive Klubchampion.

Baloo fik Excellent og blev 3. vinder af Championklasse hanner.

Det var en god, men lang dag i Silkeborg.

Jeg har været på hvalpekig hos en Welsh Terrier opdrætter, og har været meget fristet over at skulle have sådan en fin lille pige. Efter lange og svære overvejelser er jeg nået frem til at jeg holder mig til Dansk/svensk Gårdhunde. Det kan være for stort et arbejde med 3 racer i huset. Men det har været en stor fristelse, og en oplevelse at opleve de små dejlige Welsh hvalpe.

Det går over al forventning med Baloo og jeg til agility. Selvom ryg og hofte værker, så er det en fornøjelse at være ude og møde andre skønne hunde. Baloo er lidt sin egen, og kan forhindringerne. Men når Mor ikke lige viser ham den rigtige vej på banen, så står han af, og tænker meget tydeligt, at nu går det vist galt igen. Men sjovt er det.

Da Bolette ikke er vores længere, vil jeg fjerne noget om hende her på hjemmesiden. Men ude af øje er ikke ude af sind - hun har en kæmpe plads i mit hjerte. Men jeg glæder mig over, at hun har et dejligt liv hos sin familie.

Bolette har fået ny familie - 24.08.2008

Endelig i dag fik jeg den bedste nyhed i meget lang tid.

Bolette har fået ny familie. Hun har været hos dem i knap 4 uger, og i den tid hun har været der er hun faldet så godt til.

Hendes nye familie er far, mor og 2 piger, hvor den ældste går i skole samt en lab-blanding på 1½ år. Det er på landet, hvor manden går på jagt med labben, moren træner med hundene og pigerne elsker Bolette. Det har brugt god tid til at finde ud af om hun skulle bo resten af sit liv hos dem, og det har de nu besluttet.

Jeg er så glad på Bolettes vegne, at hun får det hjem som hun fortjener. Jeg er selvfølgelig ked af at det ikke blev her hos mig, og jeg savner hende utroligt meget. Men glæden ved at hun får et godt liv, overskygger sorgen over at måtte give hende et nyt hjem.

Tillykke Bolette-pige, du vil altid være i mit hjerte - du er helt unik, og jeg vil savne dig

Bianca - Svensk Champion - 03.08.2008

Jeg skylder Marika, Canon's "Mor" alt. Da jeg var allermest nede over Biancas "mislykkede" drægtighed, overtalte hun mig til at stille Bianca i Tollarp i weekenden. Det var meningen, at Siff (Bolettes opdrætter) og jeg kun skulle se på svenske hunde og have en god weekend.

Bianca stillede i Åben klasse sammen med 18 andre tæver. Der i blandt Canons helsøster Kitenga na Cleopatra, som er en rigtig flot tæve. Jeg var meget nervøs, for der skal meget til at slå 18 dejlige tæver. Endnu mere nervøs blev jeg, da flere af tæverne fik gul bånd (3. præmie), fordi de var for tykke.

Endelig var det Biancas tur, og det gik så godt. På bordet var der ikke et ord om, at hun var for tyk. Hun gik flot i ringen med halen oppe og hun var i godt humør. Da vi alle havde været på bordet, skulle de der havde fået 1. præmie (lidt mere end halvdelen) igen i ringen. Dommeren skulle udvælge 5 til placering i klassen. Bianca blev valgt ud som den første. 4 andre og bl.a. Cleopatra blev valgt ud. Det blev Bianca der blev nr. 1 og Cleopatra der blev nr. 2. Resten af placeringerne kan jeg slet ikke huske, for jeg var helt benovet over at vi blev nr. 1 med CK.

Da alle klasser var færdigbedømt, skulle Bedste Tæve findes. Alle tæver med CK skulle i ringen, og her var der måske 15 i ringen. Puha, det var spændende. Her blev Bianca taget ud som nr. 2. Til slut blev hun nr. 3, og med Verdens Vinderen som nr. 2 og Jullan (My Bonnie Ylette Yolanda - dansk opdrættet) som nr. 1.

Da de 2 foran Bianca allerede var Champion, fik Bianca Certifikatet og blev dermed Svensk Champion.

Modsat jeg, troede Siff på det hele vejen. Tak for alle de positive tanker. Jeg må lære at tro mere på det. Det her helt uforståeligt at hun blev 3. bedste tæve ud af 64.

Stig, Biancas opdrætter, og hans døtre Rikke og Kimi var med på udstillingen. Lørdag stillede de Biancas halvlillebror, Disney i Unghundeklassen. Her blev han nr. 4 og hans kuldbror Dante blev nr. 5.

Hjemme i Danmark var der udstilling i Gl. Estrup, og her blev Ditlev og Dagmar (Disa) (Biancas halv "lille"søskende) stillet i unghundeklassen. Begge to med Excellent (1 præmie med CK) og Ditlev fik certifikatet. Tillykke Camilla med Excellent til Disa. Jeg er så glad på Camillas vegne. Så det var en helt fantastisk weekend.

Tak Marika, jeg skylder dig det hele. Det gik "ud over" Cleopatra, som kun manglede et certifikat, for at blive Svensk Champion. Nu er Bianca "væk", så jeg håber, at jeg snart kan sige tillykke med Champion titlen til Cleopatra.

Tillykke til Vicke og Jullan, som blev Bedst i Racen.

Billedet af Bianca og hendes rosetter er desværre ikke så godt. Men der kommer forhåbentlig snart et bedre billede.

Tillykke med fødselsdagen Bolette - 02.08.2008

Kære Bolette - et kæmpe stort tillykke med din 2 års fødselsdag.

Jeg håber du havde en rigtig god dag, hos forhåbentlig din nye familie.

En ny familie er den bedste gave jeg kan give dig, når det ikke kunne være anderledes. Læs mere under Bolettes profil.

Bianca har det godt igen - 18.07.2008

Som overskriften siger, så har Bianca det godt igen. Ovenpå den slemme forskrækkelse at miste sine hvalpe inden de blev født, er hun nu frisk igen. Mælken er blevet stoppet, og hun mangler lidt antibiotika endnu, som hun har fået for at forhindre en livmoderbetændelse ovenpå den "mislykkede" graviditet.

Nu er vi videre og hun skal i form igen til de kommende udstillinger.

Omplaceringen af Bolette har vist sig at være det rette valg, selvom vi savner hende forfærdelig meget. Men der er ro i flokken, og det er en fornøjelse at lege med dem på græsplænen uden at Bianca og Bolette kommer op at slås.

En uge som bare skal glemmes - 11.07.2008

Denne her uge kan bare flyve ad h.... til. Glemmes, slettes fra erindringen, i det hele taget bare aldrig have været der.

Først at skulle omplacere min dejlige Bolette. Det er hårdt i sig selv.

Men så i dag efter 2. skanning på en uge, finde ud af at Bianca ikke er drægtig (mere). Jeg er sikker på at hun i midten af juni var drægtig - vejede over 9 kg. Men så pludselig gik det den anden vej. Der er kun én løsning. Hun må have absorberet hvalpene. Det ses, men jeg havde aldrig i mit liv forestillet mig at det skulle ske.

Jeg er dybt ulykkelig, og tænker om jeg kunne have gjort noget anderledes. Men skal jeg spekulere over det, så bliver jeg "skør" i hovedet.

Nu handler det om at Bianca bliver sig selv igen. Når vi så har sundet os, så må vi i gang igen.

Mange tanker sværmer rundt lige nu, men jeg vil give mig tid til at vælge det rette.

Åh, Marika og Robban, I skal bare vide hvor ked af det vi er. Vi havde sådan håbet at der kom nogle dejlige Bianca/Canon børn. Måske det kan ske, men lige nu aner jeg ikke hvad der sker.

Et lille lyspunkt, er at Bolette bliver hos Siff og vi "deler" hende. Hun skal bare ikke bo her hos os. Der er kommet rigtig meget ro i flokken. Der skal ikke flere hunde (hvalpe) ind i vores hjem. Bianca skal have den ro der skal til for at kunne blive drægtig.

En sort uge i juli - gid det bare var en ond drøm.

En trist beslutning - 08.07.2008

Så kom dagen, som jeg længe har frygtet, men været klar over kunne komme.

Jeg har været nødt til at træffe en meget hård beslutning - Bolette er blevet omplaceret.

Jeg troede konflikterne imellem Bolette og Bianca gik over med tiden. Men det sidste års tid eller mere har jeg måttet erkende, at kemien imellem de to ikke er til stede. Det resulterede i jævnlige slåskampe, hvor jeg måtte gå imellem og stoppe dem. Det var kampe på "liv eller død". I går skete det igen, og det gik ud over mig. Blev bidt i armen og hoften. Det var det, der fik mig til at sige stop.

Jeg kontaktede Siff, som jeg har købt Bolette hos. Hun ved godt, hvor jeg har kæmpet for at få det til at køre. Kom straks med Bolette, så tager jeg mig af hende indtil et nyt hjem er fundet eller hun finder ud af om hun vil beholde Bolette.

Der går nok noget tid, før jeg begynder at redigere hjemmesiden. Nu har vi "kun" 3 hunde indtil Bianca har født sine hvalpe.

Jan kørte med hende her til aften, efter jeg har pakket alle hendes ting. Jeg har allerede fået 2 sms'er fra Siff. Bolette leger med sin lillebror Søren og de andre hunde Siff har. Hun tænker sikkert at hun bare er på ferie. Men det bliver en lang ferie, for der er ingen vej tilbage.

Når jeg tænker mig om, så er det bedst for Bolette ikke at skulle leve sammen med Bianca. De passer ikke sammen, og det ansvar at have dem boende sammen, det magter jeg ikke mere. Det er synd for dem begge to.

Kære Bolette. Hvor end du kommer hen, så vil du altid have en helt speciel plads i mit hjerte, og jeg begræder at I ikke kunne sammen. Ha' det godt min pige. Håber at vi ses igen.

Biancas nye fødekasse - Baloo på udstilling 29.06.2008

På billedet ses Biancas nye fødekasse. Den er købt hos Safedog.dk og jeg fik den med hjem fra udstillingen i Brøndby i dag. Dertil har jeg købt 2 PetBed underlag, så hvalpene kan ligge tørre i den. Den skulle lige indvies af dem alle sammen, og jeg er spændt på om Bianca synes om den, når tiden er inde. Ellers har jeg en dejlig kurv med madras og tæpper, så hun må selv vælge. Der er nye billeder af Bianca fra i dag.

På udstillingen i dag var Baloo med i Champion klassen og fik Very Good og blev 4. vinder i klassen. Det er OK, for han var ikke helt fit for fight. Hans pels driller, det er som om vinterpelsen ikke helt er forsvundet.

Tillykke til Nydningen's Dirck som fik sit første certifikat i dag og blev 2. bedste han i racen. Malou (Gartnervejens Hu) fik Very Good og 3. vinder og Biancas mor Rita fik Very Good og vandt åben klasse. Det er imponerende så flot hun er, så kort tid efter hun har sagt farvel til sit 3. kuld hvalpe. Fantastisk arbejde Rikke har gjort, for at få hende klar. Krydser fingre for at det går godt på Verdensudstillingen i næste uge.
 

Tillykke med hvalpene Bertha - 28.06.2008

Natten til torsdag den 25. juni fødte Bertha, Biancas helsøster, 4 tæver og 1 han. Fødslen forløb godt, og flot klaret af Bertha som førstegangsfødende. Glæder mig til at se dem, når de er blevet lidt ældre.

Tillykke til Kennel Nydningen med F-kuldet.

Nu venter vi spændt på hvornår Bianca nedkommer.

4 sunde og raske hunde - Biancas mave 22.06.2008

I mandags var alle fire ved dr. Dyr til deres årlige sundhedscheck og vaccination. Bianca var den eneste som ikke blev vaccineret pga. drægtighed, men fik ormekur i stedet for.

De var alle sunde og raske. Dog havde Baloo betændelse i huden omkring en afrevet ulveklo, så han måtte et par dage på antibiotika.

Der er ikke sket så meget med Bianca i den sidste uges tid. Til dagens "fotosession" synes Bolette og Baloo at de lige skulle være med på en kigger. Der er 4 nye billeder under Bianca's drægtighed, men forvent ikke at se den store forskel. Men der er jo knap 2 uger endnu.

Bolette til klubmesterskab - Biancas mave 15.06.2008

Lørdag var Bolette og jeg til klubmesterskab for begyndere. Agility banen først, som en overraskelse, og vi var på som nr. 2. Bolette gav den fornemmeste opvisning i glæde og energi, og synes efter 4 forhindringer, at nu skulle der fis og ballade på programmet. Så selvfølgelig blev hun disket, men vi fik løbet banen færdig.

Flere garvede løbere, som jeg ikke kender, gav mig så meget ros for at have en hund med sådan et drive og glæde ved det hun gør. Jeg måtte endelig klø på, for der er potentiale i hende.

I middagspausen blev vejret dårligere. Så efter pausen fik Bolette og jeg i 2. runde, som var spring, æren af dagens største byge. Det var ikke befordrende for gennemløbet, så det gik heller ikke så godt.

Men vi havde en dejlig dag, og ét er sikkert - Bolette er kendt som træningspladsens gladeste hund med krudt i "rø...".

----------------------------------------------------------------

Der er nye billeder af "tykke" Bianca under Bianca's drægtighed.

Gravide - os? - 10.06.2008

Tirdag den 10. mødtes vi med Biancas opdrætter, som har Biancas søster. 

Bertha, blev parret 4 dage før Bianca, så det bliver spændende at følge Berthas hvalpe også.

De hyggede sig og havde travlt med at vise sig frem, og der blev fotograferet på livet løs. På billedet her ser det ud som om de står og siger "Gravide - os?" - men det kan de da slet ikke skjule. Bertha er 6½ uge henne og Bianca 6 uger. Så der er ikke længe til.

Der er et par billeder under "Bianca's drægtighed".
 

Se min smukke mave - 08.06.2008

Bianca viser smukt sin mave frem. Hun skulle nu være på 38. dagen, og der er vist ingen tvivl.

Se flere billeder under Bianca's drægtighed.

Bolette skal til klubmesterskab i Agility - 07.06.2008

Bolette er begyndt at gå til agility for absolut begyndere. Der er lagt lydighed ind før selve agilitien starter, så det kaldes for kombineret lydighed/agility.

Hun elsker at være på, men en gang imellem glemmer hun hvad det drejer sig om, og vil hellere lave spillopper. Men hun kan alle forhindringerne, nu gælder det om at få hende til at forstå at det er hvad agility går ud på.

Lokket af Camilla (Robins mor) og træner på holdet, har jeg tilmeldt os klubmesterskabet i næste weekend. Det er jo kun for sjov, så jeg håber jeg kan lægge mit konkurrencegen på hylden, og få en god dag ud af det sammen med Bolette.
 
Se flere billeder fra Bolettes træning under "Bolette's billeder" her på hjemmesiden.

Bianca drægtig - 01.06.2008

Nu er det nok ganske vist - Bianca må være drægtig. Hvis jeg tæller fra 2. parring den 1.5., så er hun nu 30 dage henne ca.

Hun har skiftet sind, og er blevet en rigtig hyggepige, der hellere foretrækker en lur end at lege med de andre. Hendes dievorter og mælkekirtler vokser, og ribbensbuen er blevet noget mere markeret eller større. Så det kan da kun være et tegn på drægtighed.

Jeg har lavet et fotoalbum, hvor vi fotograferer hende hver uge, så vi kan se hvordan hun udvikler sig. Kig under fanen Bianca's drægtighed. Der er ikke meget at se, men desto sjovere bliver det, når det begynder rigtig at kunne ses. 

Planlagt fødsel er i uge 27 - dvs. den første uge i juli.

Så krydser vi fingre - 05.05.2008

Nu har vi været hos Marika og Robban langt ude i en skov og jordens dejligste sted i Sverige, for at besøge smukke Canon som skulle parre Bianca.

Det blev til hele 3 ture, den 29.4, 1.5 og 3.5, så nu må vi se tiden an om hun på et tidspunkt begynder at bule ud med små bebiser i maven. På billedet ser de rigtig glade ud for hinanden - kemien var der.

Tak Marika og Robben for jeres gæstfrihed - det var rigtig hyggeligt og samtidig fik vi også lært noget svensk - Krochtestad er ikke en by i Sverige men betyder Crashtested - det stod på et lille skilt på vores bur i bilen, og som jeg åbenbart ikke helt forstod hvad betød. Men det fik vi grinet meget af.

Tillykke Dansk/svensk Gårdhundeklub og alle medlemmer

Det er en meget stor dag i dag. På Gårdhundeklubbens generalforsamling kunne en af foregangsmændne for genoprettelse af vores dejlige race meddele os, at DKK har fået besked om, at racen nu er blevet F.C.I. godkendt. Dvs. vi kan være med hvor det sker - i Store Ring og Bedst i Show. Det er kronen på flere års arbejde for at få identificeret blodlinier langt nok tilbage, og det er nu en realitet at vi har en international godkendt race.

En stor ros til de kræfter der har været med til dette stykke arbejde. Nu er det op til os at vise verden vores dejlige gårdhunde.

Der vil indtil videre stadigvæk blive dømt efter den nuværende racestandard, da forslaget til ny standard endnu ikke er godkendt. Hundene vil dog ikke kunne på CACIB'er (blive International Champion) der er altid en indkøringsperiode for FCI godkendte racer.

Men bare det, at de nu er godkendt, det er stort. Tillykke alle gårdhundeejere i Dansk/svensk Gårdhundeklub.

Så er det snart Bianca - 18.04.2008

At vi skal til Sverige og møde smukke Canon, som venter på at blive far til dit første kuld hvalpe.

Dejligt at du er kommet i løbetid, og som forventet efter din cyklus. Så er det spændende om I så kan finde ud af at blive forældre sammen.

Ih, hvor jeg glæder mig, og det bliver helt sjovt, at du og søster Bertha skal have hvalpe inden for en uges mellemrum. Lad os håbe det går godt for jer begge to.

Billedet er af de kommende forældre, Bianca og Canon.

Udstilling i Skensved 05.04.2008

Så var det årets første udstilling i raceklubben. Dommeren, Svend Løvenkjær, dømte for første gang i Danmark. Der var tid til at alle hunde fik åben kritikker, dvs. han forklarede hvorfor han havde dømt som han gjorde. Men det var rart for så lærer men noget. Må nok sige at jeg ikke var helt enig i hans bedømmelser. Men det er man jo aldrig.

Bolette var med på en kigger. Som I kan se på billedet, så står hun og Bianca i hvalpegården og tøffer på livet løs. Der var nu godt med frisk luft i hallen, så de er vel bare lidt oppe at køre.

Det gik rigtig godt, men det synes jeg I skal læse under Bianca og Baloo's profiler.

Et stort tillykke til Biancas lillebror Dannemann, som denne gang løb med certifikatet. Så nu har han og brormand Ditlev et certifikat hver. Hvem mon bliver champion først? For champion det bliver de begge to vil jeg skyde på.

Kritikker kommer ind under deres afsnit med kritikker.

Bianca er blevet storesøster i dag - 23.03.2008

Et kæmpe tillykke til Rikke, Ingrid og Stig. Rita har i dag født fem tæver, helt fantastisk.

Det bliver spændende at se dem vokse op. Nu er Bianca storesøster til 4 drenge og 1 pige (D-kuldet) fra den 26.03.2007 og nu også 5 piger (E-kuldet) født i dag.

Der er et link til Kennel Nydningen's hjemmeside længere nede på min hjemmeside. Her er allerede billeder under Billedhistorier, E-kuldet.

Tillykke endnu engang her fra os.

DKK National udstilling i Næstved - 22.03.2008

Endnu engang må jeg forlige mig på, at Julie har taget nogle gode billeder af Bianca fra dagens udstilling.  Jan kørte os derned, i et gedigent møgvejr, og tog så turen til København, for at købe en bedre zoom linse til vores kamera. Han nåede først tilbage, da vi var færdige. Men vi håber så billederne på næste udstilling i Skensved den 5.4. bliver mega meget bedre, end de plejer at blive.

Nå, men det var dagens udstilling vi kom fra. Møgvejret bevirkede, at vores ring var blevet inddraget til 2 racer, som skulle være dømt udendørs (i en minisnestorm, som dog hurtigt lagde sig). Så vi blev forvist til en forhal hvor "miniature" ringen lå imellem piller og med store glasruder, så billederne er nok ikke blevet så gode.

Men vi måtte jo tilpasse os forholdene, og vi fik da gennemført udstillingen. 

Bianca var med som den yngste i Championklassen, og hun vandt den. Prøv at se hendes kritik under "Biancas kritikker" Den er bare en af de bedste kritikker hun har fået i sin karriere. Som de nye regler er, så "huskes" kun BIM og BIR. Bianca blev dog 2. bedste tæve, hvis man skal følge de gamle regler. Men det giver et bedre perspektiv når man husker mere end BIM og BIR, sýnes jeg.

Bolette var ikke med. Hun bliver gemt lidt. Men så var det godt Bolettes hel-lillebrødre, Søren Brun og Kaj Knusen, kunne vise deres forældre, Lobbe og Urban, ære. Søren Brun blev bedste Baby Han og Kaj Knudsen blev en flot nr. 2. Så Bolette ønsker jer et stort tillykke - det var en rigtig flot debut for jer begge to. Bolette lover at komme med og heppe på dem på næste udstilling.

Igen deltog Bianca i opdrætsklassen sammen med (halv)lillebrødrene Ditlev, Dannemann og Dirck. De fik samlet en rigtig flot bedømmelse og Ærespræmie. Men det var desværre ikke nok til at slå My Bonnie opdrættet, som blev nr. 1. Lillebrødrene er en flok "herlige" juniorer, som går en stor fremtid i møde - både på de "skrå" brædder, og også i avlen - det er jeg 100% sikker på. Dirck har jo allerede haft sin debut, og nu venter vi spændt på når Dina engang skal have sit første kuld hvalpe. 

På trods af de dårlige ringforhold så var det en god dag. Håber bare ikke de gentager "succes'en" til næste år med udendørs udstilling i marts måned.

Siff, Bolettes mor, var hurtigst til at sende billeder fra i dag - tak for det. Her er det Bianca og brødrene i opdrætsklassen.

Fin debut på udenslandsk udstilling i Malmø - 15.03.2008

Baloo og Bianca debuterede på Sydskånske Kennelklubs nationale udstilling i Malmø den 15. marts.

Der var 49 hunde tilmeldt, dvs. mange ukendte hunde som de for første gang skulle op imod.

Baloo lagde ud i Åben klasse hvor der deltog 9 hanner. Baloo vandt klassen med CK og gik videre i kampen om bedste han. Her blev han en flot nr. 2, dvs. 2. bedste han på udstillingen af gårdhunde, hvor der var deltagelse af 21 hanhunde. Under hele bedømmelsen havde jeg en god fornemmelse, for dommeren kiggede meget og venligt på Baloo "på den gode måde".

Bianca var også med i Åben klasse, og der var jeg meget mere usikker på dommeren. Hun værdigede næsten ikke Bianca et blik. Men brugte meget lang tid på at se på de andre tæver i klassen, 6 i alt. Så det var en stor overraskelse at Bianca blev udråbt som vinder, men hun har sikkert haft Bianca som vinder og skulle se hvem der skulle følge trop.

Men konkurrencen i blandt tæver var meget hårdere end hos hanhundene, i alt 22 tæver, og der var rigtig mange gode tæver. I kampen om bedste tæve var der en 11-12 stykker, der skulle kæmpe om titlen. Bianca blev taget ud med 4 andre tæver, men blev placeret som Reserve, som de kalder det, altså 5. bedste tæve, hvilket også var flot.

Men det var danskerne dag, for certifikaterne gik til dansk opdrættede juniorer. Begge ejet af Marika Lindelöf, som også ejer Kitenga na Canon, som Bianca skal parres med, forhåbentlig meget snart. Tillykke Marika med Barbie og Rambo - et par kanonhunde du har fra Danmark. Rambo blev BIM, også rigtig flot i blandt så mange dejlige hanhunde.

Nu har vi fået blod på tanden, så vi må af sted igen. Hvis ikke før, så bliver det til Verdensudstillingen i Stockholm til Juli. Jeg er rigtig glad for Baloos placering, for det var ham jeg havde mindst forhåbninger om et godt resultat med. Men jeg må til at stole på, at han godt kan være med hvor det "sner". Tillykke med den flotte debut begge to.

Kritikker bliver lagt ind på deres udstillingskritikker i dag.

Bianca tillykke med de 2 år - 11.03.2008

Tillykke Bianca, Bella, Frida og Bertha med jeres 2 års fødselsdag.

Tænk sig hvor tiden den går siden I var sådan nogle små søde piger sammen med jeres mor, Rita.

På billedet ligger Bertha længst til højre, derefter følger Frida, Bella og til sidst er det Bianca, som får en kærligt ben hen over sig af mor Rita.

Læs mere om Biancas 2 års fødselsdag under hendes profil.

Forskellig nyt - 04.03.2008

Kritikker fra udstillingen i Odense er nu lagt ind.

En ny billedserie fra Show of Winners 2008 er nu lagt her på hjemmesiden.

Bianca lader op til næste store begivenhed - 04.03.2008

Om alt går vel, så skal Bianca sammen med Baloo til Verdensudstilling i Stockholm den 2. og 3. juli 2008. Det kommer selvfølgelig an på om hun har hvalpe, for så bliver hun hjemme.

Men vi har i hvert fald meldt både Bianca og Baloo til og lejet en hytte på en campingplads 12 km. vest for Stockholm.

Vi glæder os rigtig meget, for det bliver en lille ferie for os.

 

Bianca's store dag - Show of Winners 23.02.2008

Så var dagen kommet hvor Bianca skulle deltage i Show of Winners.

Jeg kan allerede nu afsløre, at vi ikke strøg til tops, men det var heller ikke hvad jeg havde forventet inden vi tog af sted.

Vi skulle vise flaget for racen, og så måtte vi se hvor langt det rakte.

For at læse mere om vores dag, så smut forbi Bianca's profil her på hjemmesiden. Der har jeg skrevet om vores dejlige dag, for det var det.

En stor tak til Rikke, Ingrid og Stig som var med os og heppede på Bianca. Det var rigtigt dejligt at I var med, det gjorde deltagelsen endnu mere mindeværdig. Dejligt at have nogen at dele oplevelsen med. Det er jo også jeres fortjeneste at hun deltager.

Desværre var lysforholdene i hallen rigtig dårlig med den mørke baggrund, så mange af billederne er ikke blevet særlig gode på trods af et godt kamera med en stor linse og ekstern blitz. Men selv mod vejret kæmpede guderne forgæves, som et gammelt ordsprog siger. Men så længe minderne er gemt i hjertet, så betyder billeder ikke så meget.

Årets første udstilling i Odense 17.02.2008

På Baloo's fødselsdag skulle vi på årets første udstilling i DKK regi - international udstilling i Odense. Det var også dagen hvor de nye udstillingsregler blev taget i brug, og det var jeg meget spændt på hvordan det så ville være.

Baloo lagde ud med præmieringen Excellent (svarer til 1. præmie med CK i "gamle" dage) og blev 2. vinder i Championklassen. Men så var hans dag slut, for de nye regler betyder at kun 1. vinder i hver klasse går videre til BIM/BIR. Bedste Han og Bedste Tæve konkurrencen er afskaffet. Så det var en hurtig tur for Baloo. Men jeg var meget tilfreds med hans kritik.

Bianca fulgte efter også med Excellent og 3. vinder i Championklassen, men hun var ikke færdig for i dag, da hun skulle stille i Opdrætsklassen også. Mere om det senere.

Åh ja, min lille Bolette. Hun fik præmieringen Sufficient (svarer til 3. præmie) og det var jeg skuffet over. I november fik hun første præmie på juleudstilingen, og nu en 3. Det er en hård nød at sluge. Men nu har jeg besluttet at hun holder pause fra udstillinger, så må vi se om hun udvikler sig mere hen over året, så hun kan være med på juleudstillingen til december.

Bianca, hendes helsøster Bella og hendes halvbrødre Ditlev, Dannemand og Dirck skulle stille i opdrætsklassen. Forinden skulle vi lave prøveopstillinger udenfor og der blev taget rigtig mange billeder. Da vi skulle i ringen havde Stig, som er opdrætter, valgt Dirck fra, for vi skulle kun være fire. Det blev til en flot Ærespræmie. Det betød at vi skulle i Store Ring senere på dagen. Det havde vi ikke prøvet før, og da vi gik til opvarmningsringen blev vi mødt at 7 andre racer der skulle deltage, og de så frygtelig professionelle ud. Men vi var med, og vi ville tage det som en oplevelse. Med en tysk dommer var chancerne ikke store, for Gårdhundene er stadigvæk meget ukendte udenfor Skandinavien.

Da vi som rosinen i pølse-enden entrerede Store Ring, så fik vi en velkomst enhver anden race ville blive misundelig over (syntes vi). Ole Staunskjær var speaker og da han så at Gårdhundene var med, så fik vi en fantastisk præsentation, så jeg tror alle Gårdhundeejere, som var til stede, følte sig som noget helt særligt. Men det hjalp desværre lige fedt, for det forstod dommeren desværre ikke (læs dette som en joke). Vi kom ikke videre, men vi var alligevel stolte, og håber vi får chancen en anden god gang.

Det var jo egentlig en rigtig god dag, men Bolettes præmiering hang desværre som en skygge over det hele. Men det kan ikke altid gå lige godt, og alle gode hunde skal have prøvet at været nede med nakken, siger de "kloge". Baloo har også prøvet at få en 3. præmie, og det var hårdt, men vi kom jo over det - ikke også Baloo fødselsdagsbarn.

Billedet er fra Store Ring. Ditlev, forrest, fik sit første certifikat i Unghundeklassen - et stort tillykke med det. Herefter følger Dannemand og søster Bella, og Bianca danner bagtrop. 

Annettes Cheyenne blev Dansk Champion i dag, et stort tillykke herfra os.

Der vil komme kritikker senere og flere billeder fra dagen.

Tillykke Baloo med de fem år - 17.02.2007

Kære Baloo, så er det din tur til at fylde fem år.

Et kæmpe stort tillykke med dagen min dejlige dreng.

Krydser fingre for, at du får en fin bedømmelse på DKKs udstilling i Odense på din fødselsdag.

Belvedere 5 år den 15.02.2008

Et kæmpe stort tillykke med fødselsdagen kære Belvedere. Alderspræsident i flokken er du.

Hurra, hurra, hurra.

Så begynder udstillingerne for 2008

Den 17. februar starter vi ud med DKKs internationale udstilling i Odense. Alle 3 deltager, og Bolette er rykket op i Mellemklassen siden sidst.

Samme dag skal Bianca i Store Ring, da alle DKKs Racevindere for 2007 skal hyldes.

Til den begivenhed har vi investeret i en ekstrern blitz til vores Canon spejlreflekskamera, i håb om at billederne bliver bedre end de 2 foregående år vi har deltaget. Der er meget mørkt i Odense Kongres Center, så vi glæder os til at se om vi får bedre billeder med hjem.

Det er i øvrigt Baloos 5 års fødselsdag den dag. Belvedere fylder fem år om fredagen.

Vi har været på skiferie - i uge 3 og 4

14 dejlige dage i Østrig. Første uge i St. Michael i Lungau området og 2. uge i Wagrain. Det var en herlig ferie, og i år var der masser af sne.

Imens vi var afsted blev hundene passet, og vi vil sige tak til Mette, som passede de 3 her i huset, og Rikke, Ingrid og Stig, som passede Bianca.

Nu har hverdagen indfundet sig igen. Men det var dejligt med en ferie her ovenpå jul og nytår.

Tak for besøget på vores hjemmeside i 2007

Med ønsket om et godt 2008 vil vi gerne sige tak for jeres besøg på vores hjemmeside i 2007.

Hundene på juleferie - er hjemme igen - 29.12.2007

Hundene har været på juleferie, da vi skulle tilbringe 4 dage hos vores familier i Jylland.

Baloo og Belvedere blev passet hos Helle, Kennel Sputnik's ved Vordingborg.

Bolette har været hos sin mor i Herlufmagle. Her var hendes lillebror også, da hans nye familie var ude at rejse i julen. Så Bolette har muntret sig med ham, mor Lobbe, Hexen, Sille og Kaj og 4 katte, som ikke synes Bolette var så interessant. Det synes Bolette nu de var, så det resulterede i en ordentlig skramme på snuden. Dog ikke mere alvorligt, at det ikke heles fint.
Der er et par billeder i fælles fotoalbummet af Bolette, mor Lobbe og lillebror.

Bianca har været hos sin mor og far, og har tilbragt julen sammen med sin mor og søster og "moster" Malou. Stig har taget nogle flotte billeder af Bianca - de er nu lagt ind i hendes fotoalbum.

Tak til jer alle sammen for at I kunne passe dem for os imens vi fejrede jul med familien i Jylland.

Farvel kære Cherie - 01.12.2007

Vi har i dag sagt farvel til vores elskede Cherie. 12 år og 8 måneder gammel. Mæt af dage, og det er med at tage afsked imens det stadigvæk er værdigt for hende.

Det er aldrig sjovt at sige farvel, men når tid er, så er der ingen vej uden om.

Tak for alt Cherie - du vil blive savnet. Førerhund i flokken selvom du var den mindste af alle. Men du vidste hvad du stod for, og var en sød og kærlig leder.

Ha' det godt i hundehimlen - vi ses.

Jeg har oprettet et nyt punkt "Til minde om" her kommer der mere om Cherie. Hun var mit et og alt - den 4. Chihuahua i mit liv. Nu må jeg undvære for en tid - men hvem ved, måske en dag der kommer en lille ny Chi pige i vores liv igen.

Tak for alt.

Helt forrygende udstillingsår 2007

Årets sidste udstilling er afholdt, og det er tid til en lille status.

For Bianca's vedkommende har det været et fantastisk år. På udstillingen i dag sluttede vi af med at skulle kåre vinderne af årets konkurrencer. På Bianca's vegne modtog jeg 2 vandrepokaler og 3 rosetter som vinder af følgende titler:

Årets Unghund 2007
Årets Tæve 2007
Årets DKK Racevinder 2007
(Den orange/sorte roset er Årets Unghund).

I årets løb har hun modtaget 1o certifikater, blev Dansk Champion 18 måneder og 4 dage gammel, blev DKK 110 års Jubilæumsvinder 2007, fik sit første klubcertifikat på juleudstillingen i Skensved, blevet Bedst i Racen 6 gange og Bedst i Modsat køn 1 gang.

Det føles helt uvirkeligt, men sandt. Men der skal så sandelig lyde et lige så stort tillykke til Rikke, Ingrid og Stig fra kennel Nydningen - uden dem havde jeg ikke været så priveligeret at have Bianca i dag. Tillykke med et flot avlsarbejde, som I jo også selv har høstet hæder med. 

Nu må jeg ikke glemme Baloo som på den sidste dag i juni i år fik sit 3. certifikat og blev Dansk Champion. Du er min første gårdhund, og betyder rigtig meget for mig, så jeg er også rigtig glad for at du har klaret dig så flot.

Lille Bolette mangler tid, men hun er en rigtig dejlig pige, som jeg tror på kommer i løbet af næste år. Men du kan ikke skuffe mig, for jeg kan lide dig uanset hvad du opnår.

Det var så 2007. Næste år bliver helt anderledes. Der vil ikke blive så mange udstillinger, for Bianca skulle gerne blive mor til sit første kuld hvalpe. Men til marts tager jeg til Malmö på udstilling, og håber på et cert, så Bianca også kan smykke sig med titlen Svensk Champion. Men da jeg ikke ved hvad jeg er oppe imod, så må jeg hellere lade være med at skrue forventningerne for højt op, for hvem siger det lykkedes i første forsøg.

DSGK - Juleudstilling 24.11.2007

Årets sidste udstilling i gårdhunderegi blev holdt i dag. Det var en stor dag - 71 hunde var tilmeldt, noget af en Danmarkrekord.

Der var sørget for at alle hunde uanset resultat ikke gik tomhændet hjem. Der var en sponsorgave til hver eneste hund. Så det var et storslået gavebord der stod klar da udstillingen begyndte kl. 10. Tak til Katja og Julie for uddeling af gaverne, det var noget af en opgave, og det var dejligt at I kunne give en hånd med.

Alle mine tre var med, og vi var meget spændte. Dommeren er uddannet gårdhunde dommer, så det var ikke hr. hvemsomhelst der dømte. Det gik over alt forventning.

Baloo lagde ud i Championklasse Hanner, og for første gang i meget lang tid fik Baloo en 1. præmie af en dansk dommer. Selvom det ikke blev til et CK, stod der Fortrinlig i kritikken, og jeg var rigtig glad.

Bianca fulgte efter i Championklasse Tæver og blev 1. vinder med CK og Klubcert. Yngste Champion, så jeg var godt tilfreds, for der var 4 andre rigtig gode tæver med.

Bolette sluttede showet i Unghundeklassen, hvor hun de sidste mange gange har fået 2. præmie. Men i dag rakte det til en første præmie, så hun fuldendte en dejlig dag, hvor Bianca sluttede med at blive 4. Bedste Tæve.

Et stort tillykke til Linda fra Kennel Zkrubbe som fik Bedste Tæve 1 og Bedste Tæve 2 med datter Elektra som etter og mor Esmeralda som toer. Elektra blev BIM og hun er kun unghund, så hun følger godt i fodsporene efter Bianca.

Endnu mere glæde var der da Crumme, Baloo's datter fik en 1. præmie og blev 2. vinder i Mellemklassen. Hvad mere kan man så ønske sig, for det var Bianca's søster Bertha som blev 1. vinder i samme klasse, godt gået begge to.

Baloo havde en lille gave med til sin datter Crumme. Hun havde til afsluttende prøve vundet sin lydighedsklasse og var rykket op for 2. år i træk. Det var fuldt fortjent, for mor Pia er en dygtig hundefører, og Crumme elsker at lære nye og svære ting. 

Bianca's mor, Rita, blev 4. vinder i Åben klasse med CK - tillykke med det. Desværre slap hun ikke igennem nåleøjet til den videre kamp om Bedste Tæve titlen.

I dag fik Gonzo's Markus sit 7. certifikat og blev Dansk Champion - et stort tillykke til Lilian og Jens Åge fra kennel Gonzo.

Nu er det jo ikke alle gårdhunde der går på udstilling. I dag var der en "tilskuer" som fortjente hæder for en helt fantastisk præstation. Dorthe og Djohs Boss deltog i forrige weekend i Nordisk mesterskab i Agility for hold i Finland. Sammen med sine holdkammerater løb han og Dorthe med guldet. Så der var hæder og ære til Dorthe og Djohs for det flotte resultat. Det er dejligt at "vi" også kan være med på denne front. Tillykke til jer begge to.

Kritikker og lidt nyt er lagt ind i deres profiler.

Bianca deltager i Show of Winners 2008

Den 23. februar 2008 skal Bianca deltage i "Show of Winners", som afholdes i Hillerød. Det er et arrangement som hunden skal have kvalificeret sig til. Det har Bianca fordi hun er blevet kåret som Årets Tæve 2007 og DKK Racevinder 2007.

Jeg har lagt et link til Show of Winner under Bianca's profil. Her kan I læse alt om det, og se billeder og andet godt fra de foregående års arrangementer.

DKK Int. - Herning 04.11.2007

Har jeg vundet den - synes Bianca at tænke. Og ja, det er Biancas roset for Bedst i Racen (BIR) på udstillingen i Herning i dag. Hun var godt nok lidt vel nok storslem synes jeg - gik i starten som en hvalp og ville ikke høre efter. Men så tog hun sig sammen, og så gik det.

Bedst i Modsat køn (BIM) blev Zeus, og han er altså en lækker hanhund.

Bolette fik sin forventede 2. præmie, der er ikke sket så meget udviklingsmæssigt her på det sidste. Men med tålmodighed og lækker mad, så skal fylden nok komme en dag. Hun er min fine pige uanset hvad.

Nu ser vi frem til årets sidste udstilling den 24.11., vores årlige juleudstilling, hvor vi får gaver og dem der har vundet en konkurrence får enten en pokal eller en roset.
 

Udstilling i Skensved den 06.10.2007

53 gårdhunde på en udstilling. Det er rigtig mange. Alle mine 3 var med.

Inden vi begyndte spiste vi morgenmad med Stig og Ingrid fra Kennel Nydningen og de hundeejere, som de havde solgt hvalpe til, og som også skulle være med på udstillingen. Det var rigtig hyggeligt.

Baloo fik 1. præmie med CK i Championklassen. Det var jeg rigtig godt tilfreds med.

Bianca fik 1. præmie med CK i sin debut i Championklassen og blev 3. vinder ud af 5. Til sidst blev hun 4. bedste tæve. Det var rigtig flot.

Bolette fik en 2. præmie, men hun er jo stadigvæk en lille pind, og det varer nok noget før hun får den tyngde og fylde hun mangler.

Kritikkerne kan ses under hver deres punkt "Udstillingskritikker".

Da udstillingen var slut gav jeg champagne og kransekage til alle fordi Bianca var blevet Champion i Brøndby den 15.9. Det er lidt af en tradition at det bliver fejret på næste udstilling.

Det var et herligt vejr, og dagen sluttede af med fælles billeder af alle hundene fra Kennel Nydningen - det var rigtig sjovt, og dejligt at vi var så mange der deltog i udstillingen. En stor tak til Ingrid og Stig for at have samlet flokken.

Et tillykke til Bianca's mor Rita, som fik sit 2. certifikat og blev 3. bedste tæve. Nu varer det sikkert ikke så længe før både datter og mor er champion.

Også et kæmpe tillykke til Julie hvis champion han, Mac (Lasse den Livlige), blev både Bedst i Racen og Bedste Senior samt til Katja med Sisse, som også fik en flot rød sløjfe.

Hjemmesiden har fået ny navn - 27.09.2007

Jeg har fået nyt navn på min hjemmeside. Så fremover skal du åbne den via

www.kennel-piccobello.dk

Indholdet er det samme, men adressen er lidt mere sigende.

Professionelle fotos af Bianca 26.09.2007

Da vi var færdige med udstillingen i Brøndy den 15.09.2007, var vi et smut forbi en professionel fotograf og fik taget nogle billeder, som jeg har købt rettighederne til at vise på min hjemmeside. Det er absolut ikke billigt, og fremover vil jeg da "nøjes" med de billeder vi selv tager.

Jeg har lagt dem under en nyt afsnit "Bianca's billeder".

Copyright: www.Wiegaarden-foto.dk.

Billederne må på ingen måde benyttes andre steder end på min hjemmeside.

Bianca's kommende "mand" - 17.09.2007

Må jeg præsentere:
 
Kitenga na Canon

Han skal være far til Bianca's første kuld hvalpe i forsommeren 2008.

Har fået DSGK's Avlsudvalgs godkendelse til at benytte Canon.

I sommer var vi på besøg hos Marika og Robert, som har Canon. Kennelen hedder Kitenga, og de har rigtig mange dejlige hunde. Canon har et rigtig godt sind og en fantastisk udstråling.

På billedet er han kun 1 år gammel men allerede godt udviklet. I dag er han 2 år, så det lover godt for Bianca og Canon's hvalpe.

Bianca's forrygende dag i Brøndby 15.09.2007

I dag har været en overraskelsernes og glædens dag på DKKs udstilling i Brøndby. I tirsdags fyldte Bianca 18 måneder, og chancen for at blive Champion var til stede i dag. Men med 45 gårdhunde, som er mange på en udstilling, så havde jeg ikke regnet med noget.

Første overraskelse var at Bianca's kuldsøster Bella også skulle udstilles i dag. Har ikke set hende siden jeg valgte Bianca som 7 uger gammel. Hun er også en fin hund. Derudover kom Bianca's mor Rita også, så det var en helt "familiekomsammen".

Baloo, som blev Champion i juni, blev 3. Bedste Han. Det er jeg bare så glad for. Han er ved at være der hvor jeg længe har ønsket ham, med mere fylde i forbrystet. Men jeg har troet på det nok skulle komme en dag.

Herefter var det lille Bolettes tur. Hun er stadigvæk en lille fin pige, som mangler masse i kroppen, men ellers er alt andet i orden. Men det var OK med en 2. præmie, hun skal nok komme.

Rosinen i pølseenden, Bianca, stillede jeg i mellemklassen, da hun ikke er unghund mere. Der var 6 konkurrenter og Bianca blev 1. vinder med CK. Herefter var det kampen om Bedste Tæve. 

3 Champion tæver og i alt 8 skulle kæmpe om titlen. Bianca kunne ikke slå de 3 Champion tæver, men hun blev 4. bedste tæve og fik sit 10. certifikat. Dansk Champion - det skulle godt nok lige ind på lystavlen, for det havde jeg svært ved at forstå. Det samlede resultater på udstillingen i dag betød, at Bianca ikke kan nås i kampen om DKK Racevinder, selvom der er Herning udstillingen tilbage. 

Udstillingssekretariaet opfordrede hundeejere, hvis hunde var blevet DKK Racevinder i dag, til at blive fotograferet til DKKs blad Hunden. Så vi sluttede dagen af med at få Bianca fotograferet. Heldigvis kan jeg få lov at købe nogle af billederne fra den professionelle fotograf. Men jeg synes nu at Jan har fået taget nogle gode billeder også.

Jo, det blev en god dag.

Et stort tillykke til Markus som blev BIM og Frida (Bianca's mormor) som blev BIR i dag.

Nye billeder i fotoalbummet

Så er vi klar til udstilling i Brøndby i morgen. Håber ikke vi blæser væk. Men bare regnen holder sig væk, så skal det nok gå.

Der er flere billeder i vores fotoalbum under punktet "Div. hundebilleder" - tag gerne et kig forbi.

Lidt af hvert

Har skrevet lidt om Silkeborg udstillingen under Bianca.

Jeg må for en stund skrive deres kritikker direkte her på hjemmesiden, da jeg skal have forbindelsen til excel regnearkene med deres kritikker hentet fra den gamle hjemmeside, www.baloo4you.dk til at virke igen.

Opretter 3 nye punkter under Udstillingskritikker: 
Baloo's kritikker
Bianca's kritikker
Bolette's kritikker
  

Tillykke Bianca

I morgen den 11.9. bliver du 18 mdr. Den magiske alder hvor du ikke længere er unghund. Nu begynder "voksenlivet" for alvor. Men så længe du beholder dit dejlige kærlige sind, dit gå på mod og lyst til alverdens sjov, så skal vi ikke klage. Du er en fornøjelse at have i huset, også selvom du kan lave alverdens numre og ballade, gerne sammen med Bolette.

Samtidig er vi tæt på at få afklaret om Canon bliver din første "ægtemand" til april næste år. Mere om det, når vi får besked fra avlsudvalget, som behandlede sagen i lørdags.

Har lavet et nyt punkt under Udstillingskritikker, hvor Bianca placeringer på udstillinger i 2006 og 2007 er samlet i en liste uden kritikker. Dem kan I som sædvanlig se under Bianca's bedømmelser under samme afsnit.

Nu er det en uge siden

Jeg blev opereret, og jeg er glad for det er overstået.

Det tog kun lidt over en time og lørdag formiddag kom jeg hjem, velforsynet med medicin af flere slags til de kommende dage. Det gik forrygende indtil medicinen slap op.

Tirsdag havde jeg så ondt i mit højre ben, og samtidig en kvalme og opkastningstrang af format. Det blev til næsten hele dagen i sengen. Onsdag var ikke bedre, så jeg måtte ringe til lægen. Heldigvis fik jeg noget mod kvalme og mavesyre, som har hjulpet. Om onsdagen skulle jeg ned til samtale med en fysioterapeut, for at få forklaret de øvelser jeg skal lave den kommende tid. Jeg måtte bede Jan komme hjem fra arbejde, da jeg ikke havde det så særlig godt. Han kørte mig derned, og jeg fik gennemgået øvelser, og fik besked om at finde et sted hvor jeg kunne genoptræne min ryg - ja, tak hvor?

Torsdag havde jeg det bedre både med benet og kvalmen, og jeg lavede øvelserne. Men hold da op hvor har jeg ondt i højre ben igen. Kan ikke sove, så den er over midnat, nu hvor jeg skriver dette.

Fik da fundet et sted at starte på noget genoptræning, så det skal jeg starte med næste fredag.

På mandag skal jeg have fjernet 16 sting i lænden - det klør og stingene river, så jeg er glad for de snart skal ud.

Tiden arbejder for mig, og jeg kan mærke at de smerter jeg har i benet nu, er ikke som dem jeg havde inden operationen. Det er nok fordi jeg nu skal til at bruge de muskler i benet som er forsvundet i den tid jeg har haft skaden, knap 8 mdr. Så jeg lige nu er jeg fortrøstningsfuld for fremtiden. Det handler bare om at hænge i og træne, der skulle gerne stå en skiferie på programmet til januar næste år.

Gode energier ønskes

På fredag den 31.08. står jeg overfor den største udfording i mit liv, tror jeg.

En november dag sidste år kørte jeg galt i min bil, en ene ulykke, som jeg ikke synes var ret alvorlig. Men da jeg i marts stadigvæk havde smerter i ryggen og højre ben, blev jeg skannet. En diskus prolaps var resultatet, i nederste del af ryggen, og en nerve sad i klemme. Det var forklaringen på smerterne i benet.

På fredag skal jeg så opereres, et "lille" indgreb som kirurgen betegner det. Skidt værre med operationen, det er narkosen jeg er hunderæd for, da jeg aldrig har prøvet det før. Alle siger at det nok skal gå godt. Det prøver jeg at fortælle mig selv, men det sker at "hjernen" ikke hører efter.

Jeg har brug for alle de positive tanker og energier jeg kan få på fredag kl. 8. Da skal jeg møde på det privathospital, hvor jeg skal opereres. Det tager kun en time, og jeg beder til det går godt. Jan vil være hos mig både før og når jeg vågner op. Men "gud" hvor er jeg nervøs.... kan jeg bare komme af med alle de dumme forestillinger om hvad der kan ske.

Allerede dagen efter vil jeg komme hjem. Om mandagen, om alt går vel, skal jeg starte genoptræning, og være sygemeldt i 4 uger. Så det virker temmelig lige ud ad landevejen - og det må jeg så forlige mig på.

Helt fantastisk weekend 11/12.8.07

Ja, overskriften afslører at det har været en rigtig god weekend.

Den stod på DKKs 11o års jubilæumsudstilling i Vejen, og alle 3 var tilmeldt.

Det gik rigtig godt og I kan læse mere under Baloo, Bianca og Bolette's profiler i løbet af et par dage.

Men Bianca blev Bedst i Modsat køn (BIM) om søndagen og fik som Bedste Tæve DKKs lyserøde/hvide jubilæumsroset. Derudover vil der i hendes stambog komme til at stå at hun blev Bedste Tæve den 12.08.2007.

Gårdhundeudstilling i Tollarp, Sverige den 11.08.2007

Imens vi var i Vejen blev Bianca's mor Rita (My Bonnie Rita Kræmmerhus) Bedste Tæve med svensk certifikat og titlen Bedst i Modsat køn (BIM) på udstillingen i Tollarp. Der var mere end 150 hunde tilmeldt, så det var noget af en pragt præstation at slå alle tæverne og stå tilbage med den flotte BIM roset.

Et kæmpestort til lykke Rikke, Ingrid og Stig fra kennel Nydningen med det flotte resultat. Der er noget at leve op til.

Tillykke Bolette 1 år - 02.08.2007

Tillykke lillepigen - kom bare frit frem. Nu er du jo en stor pige på 1 år.

Men stadigvæk en lille gavtyv, der med sit glade sind kan slippe fra hvad som helst. Bliv endelig ved med at være sådan.

Godkendt af DKK - 01.08.2007

I dag havde jeg besøg af kreds 10's kennelkontakt, som skulle komme og se om DKK kunne godkende forholdene, som de forventer de er hos en DKK opdrætter. Teorien var gennemført i april og juni.

Jeg viste ham hvordan vi har planer om at lave en separat udendørs hundegård kun til mor og hvalpe. Derudover er omgivelserne for fødsel og de 3 første uger tæt ved at være etableret. 2 fødekasser og indhegning, så mor og hvalpe kan få fred og ro uden de andre hundes indblanden i de første 3 uger.

Derudover så han hvordan hundene har det i dag. Næsten hele haven er indhegnet og det er til fri afbenyttelse for hundene. Viste også hvor de var når de var alene hjemme, for de er delt op, så ikke alle går sammen.

Fortalte også, at vi foruden udstillinger, går til lydighed og agility.

Besøget endte med at han skulle skrive en rapport til DKK. Den fik jeg kopi af med det samme, og der var ingen bemærkninger eller noget der skulle udføres - så vi blev godkendt.

I løbet af få dage, får jeg tilsendt en masse materiale fra DKK, som jeg må bruge som "DKK opdrætter". 

På "herrebesøg" i Sverige

Lørdag den 28. juli var vi på besøg hos Marika og Robert, som har kennel Kitenga. De bor lidt udenfor Kristiansstad, men flytter snart til et nyt og bedre sted. At noget kan blive bedre end hvor de bor nu, er svært at forestille sig. For det var næsten paradis på jorden at være Gårdhund der.

Vi kom for at se Kitenga na Canon, en herlig, flot og maskulin hanhund med et dejligt sind. Han skulle gerne blive far til Bianca's første kuld hvalpe til næste år.

Jeg forventer at Bianca kommer i løbetid i midten af april næste år - så det står forhåbentligt på et sommerkuld hvalpe.

Der er dog et lille "men" - jeg skal søge om parringsgodkendelse i avlsudvalget her den 8. september. Men jeg forventer da, at Canon bliver godkendt. Hvorfor skulle han ikke det? Han har alle de kvaliteter jeg sætter meget højt - et dejligt sind, maskulinitet, udstråling og ikke mindst er han en kraftig kompakt type. Det jeg var mest spændt på at se, var om hans ører var "tunge" nok til at modsvare Bianca's lidt lette ører - og Canon's ører er bare helt perfekte. Han matcher Bianca rigtig godt er min vurdering, og det er Marika og jeg vist enige i.

Det var en rigtig dejlig lørdag. Marika og Robert er meget gæstfrie. Vi hilste på alle deres dejlige gårdhunde, blandt andet et kuld dejlige hvalpe klar til at flytte hjemmefra i dag tirsdag.

Jeg sender en parringsansøgning frem, og krydser fingre for et ja, når avlsudvalget har behandlet min ansøgning den 8. september.

Forskelligt nyt - mere om Rønne

Nu har jeg endelig haft tid til at skrive lidt på Baloo, Bianca og Bolettes sider her på hjemmesiden. Blandt andet om udstillingerne på Bornholm i sidste weekend, og lidt om Bolette, der er blevet "voksen".

Der er nye billeder i fotoalbummet "Udstillingsbilleder".

Nu er der en måneds pause på udstillingssiden - næste gang går turen til Vejen til DKKs 110 års dobbeltudstilling i august. Udstillingskalenderen er opdateret.

Imens står den for Bianca og Baloo's vedkommende på agility. Bolette er "sat lidt uden for døren" fordi hun er i løbetid. Men vi er klar igen senere i august.

Så skete det endeligt........

Baloo blev Dansk Champion på Gårdhundeklubbens udstilling den 30.06.2007 i Rønne på Bornholm. 😀

Der kommer meget mere under hans profil senere.

Bianca blev Bedst i Racen på DKK's Nationale udstilling den 01.07.2007 også i Rønne. Også mere om det under Bianca's profil senere.

Bolette fik en flot 1. præmie på Gårdhundeklubbens udstilling. Læs mere under hendes profil senere.

Så det er værd at tage et kig rundt på hjemmesiden, når jeg i løbet af et par dage får opdateret siderne.

Deres kritikker er allerede lagt ind under "Bedømmelser".

En kratig opdatering på siden

23.06.2007 har jeg tilføjet 2 nye punkter på hjemmesiden:

Opdrætteruddannelse - har været på DKK's opdrætteruddannelse i april og juni i år.

Hvalpe - har skrevet lidt om opdræt og hvornår jeg forventer det første kuld hvalpe.

Derudover har jeg tilføjet en hel del nye billeder. Skrevet lidt om udstillinger og træning under Baloo, Bianca og Bolettes punkter. Så der er lidt nyt at læse om.

DKK Int. Ballerup 17.06.2007

I dag har turen gået til Ballerup til DKK Int. udstilling. Vejret havde truet med regn og torden, så vi var spændte på om vi skulle udstille i pløre og regn.

Men vejret var os næsten nådig. Vi skulle først på som nr. næstsidst, så der var ingen våde hunde, da regnen silede ned ved 11-tiden. Jeg opholdt mig heldigvis indendørs, for jeg var travlt optaget med at beundre Chihuahua'erne der blev udstillet.

Ved et-tiden var det vores tur.

Baloo lagde ud med at blive nr. 2 i Åbenklasse Hanner med CK. I kampen om titlen Bedste Han måtte vi strække våben, der var fem med i opløbet, og Baloo blev nr. 5, lige uden for placeringen. Men jeg er glad og tilfreds, for han er en type, som dommerne er meget uenige om. I dag var han god og det er jeg glad for.

Bolette og Bianca er begge unghunde, så jeg måtte ty til hjælp med at gå med Bolette. Det klarede Rikke, som er datter af Bianca's opdrættere, til punkt og prikke - jeg var meget tilfreds, for de ydede en flot præstation.

Bolette fik en 2. præmie, men med en meget godt kritik. Hun er sen i udvikling, og mangler masse og fylde, og i kritikken stod der også at hun har tiden for sig - alt andet var rigtig fint.

Bianca vandt klassen og fik CK. Så hun skulle op imod sin mormor i kampen om Bedste Tæve. Her måtte Bianca også se sig slået, men blev altså 2. Bedste Tæve, og fik sit 5. certifikat. Jeg kan ikke forvente mere, når hun er oppe imod en Champion tæve, som ovenikøbet er hendes mormor.

Så dagen i dag har været rigtig god, og det var først da vi kom hjem kunne tordenen og regnen ikke holde sig tilbage længere.

Gårdhundedag 26.05.2007

I dag var der indbudt til Gårdhundedag i Allerød - arrangeret af nogle meget engagerede gårdhundeejere. Alle gårdhunde, uanset om de havde stamtavle eller ej, var indbudt til en hyggedag.

Baloo, Bianca, Bolette og jeg tog afsted og ankom i god tid og i tørvejr. Fik sat mit nyindkøbte telt op, og mennesker og hunde begyndte at troppe op.

Der var fælles morgenmad. Derefter var der forskellige aktiviteter, som hunde såvel som ejere kunne prøve.

Desværre kom regnen, og vi håbede længe på at det ville holde op igen. Deværre ikke, så frokosten blev indtaget i diverse telte og biler.

Efter frokost var der opvisning, hvor enhver der havde lyst, kunne vise hvilke kunster, man kunne lave med sin hund. Jeg blev spurgt om jeg kunne vise noget. 

Baloo og jeg viste hvordan man arbeder med en Target Stick. Det er et redskab, hvor hunden skal markere det og får en guf for det hver gang den markerer. Snyder den, så er der ingen guf. Denne metode benyttes blandt andet til at lære Servicehunde at lukke døre, skabe og skuffer. Simpelthen ved at placere sticken op af en skuffe og så lade hunde "skubbe" til sticken så den også skubber til skuffen.

Bagefter viste jeg lidt om hvad Bolette, mindste mus på 9 mdr., havde lært til lydighed, bl.a. et indkald.

Vejret var nu så dårligt at arrangørerne takkede af for en, trods vejret, dejlig dag.

Var så heldig at Bolettes halvbror, Nicki og hans ejer Bolette kom. Derudover kom Bolettes 2 helbrødre, Ibsen og Oscar. Det var rigtig hyggeligt at se dem, de havde jo ikke set hinanden siden de var små. Til sommer skal vi alle til hundetræf hos Siff, som har opdrættet både Bolette, hendes brødre og halvbror Nicki. Det glæder vi os rigtig meget til.

Bianca's opdrætter var der også. Rikke deres datter nød en stund sammen med Bianca. De har selv Bertha, søster til Bianca. Vi fik aftalt, at Rikke skulle gå med Bolette på udstillingen i Ballerup, da både Bolette og Bianca er unghunde.

En stor tak til arrangørerne, håber vi til næste år ses igen. Det var rigtig dejligt at møde så mange gårdhunde og deres dejlig mennesker.

Biancas lydighedsprøve i dag - et mega stort tillykke til Crumme

Biancas lydighedsprøve for øvede begyndere gik ikke specielt godt i dag. Alt for ukoncentreret og det som jeg troede hun kunne, og havde øvet lige forinden, det gik bare slet ikke. Øv, men vi må på den igen. Har ingen undskyldning andet end at hun er falsk drægtig, og er meget hys og oppe at køre indimellem - mon det kunne være en forklaring på, at vi ikke havde den bedste kontakt i dag.

Hun manglede 1 point til en 3. præmie, men pyt. Det skal heldigvis ikke gå ud over hende at jeg er skuffet, for der hvor hun skal præstere (på udstillinger) der går og står hun bare perfekt.

Men stolt er jeg alligevel - men det er fordi Crumme, Baloo's datter, skulle til samme prøve lige efter Bianca. Pia, som har Crumme, træner rigtig meget med hende, og Crumme er kun lige fyldt et år. Hun scorede 95 ud af 100 mulige point og fik højeste karakter og en flot 1. præmie - det er jeg skisme også stolt af - hun er jo "min" lille datter. Stort tillykke til Crumme og Pia.

På billedet er den dygtige Crumme med sin mor Pia.

Nye billeder i hundenes fotoalbum

Nye billeder i hundenes fotoalbum. Billederne er fra udstillingen i Glud i dag den 19.05.2007.

Flotte resultater fra Glud udstilling 19.05.2007

Dansk/Svensk Gårdhundeklub afholdt i dag udstilling i Glud ved Horsens. Det blev en rigtig god dag.

Bolette, mindste pigen på 9½ måned fik sin debut i unghundeklassen, men ikke med mig som fører, da Bianca stadigvæk er unghund. Så min gårdhunde"veninde" Julie, som selv har Mac, Dina og Jessie, havde lovet at gå med hende, da hun ikke havde sine med. Bianca gik forrest og Bolette og en hund mere lige bagefter. Bianca vandt unghundeklassen med CK, hvilket hun har gjort hver gang i år . Bolette fik en rigtig flot 1. præmie og blev 2. vinder, og hun gik simpelthen så flot sammen med Julie og det lagde folk mærke til. Hun så ud til at nyde at være kommet op i "de stores" selskab, og hun nærmest svævede hen over banen. Det var en fornøjelse at se det fra sidelinien.

Baloo fik 1. præmie og vinder af Åben klasse hanner med CK og blev Bedste Han 4. Det var jeg ovenud lykkelig for efter et par 2. præmier på det sidste. Norske og svenske dommere kan godt lide Baloo's type.

Bianca, igen den yngste i kampen om Bedste Tæve, blev en flot nr. 5. Det ved jeg, for hun var den sidste han sagde tak for i dag til, inden de 4 bedste skulle kåres. Men det var også hård konkurrence med 4 champion tæver, så jeg er ganske godt tilfreds med min 14 mdr. lille pige.

Bolette til hvalpelydighedsprøve

Bolette har været til hvalpelydighedsprøve i dag (17.05.2007). Vi har desværre ikke trænet særligt seriøs, og har været fraværende en del gange på grund af udstillinger, men det gik rigtig godt. Vejret var desværre ikke med os, det stod ned i stænger, og det havde desværre lidt indflydelse på resultatet. Men jeg var rigtig godt tilfreds.

Se resultatet under Bolettes side - det er faktisk ret godt, og jeg er super glad - hun er da mors dygtige lille pige.

På søndag gælder det Bianca i øvede begynder klassen - der kan man altså dumpe, men jeg tager det helt roligt. Ved jo at træningsindsatsen ikke har været optimal, men synes hun kan de fleste af øvelserne rigtig godt.

3. Bedste Tæve i Racen på DKK Udstilling i Århus den 12.05.2007

Bianca og jeg tog den lange tur til DKK Nationale udstilling i Århus den 12. maj 2007.

Hun vandt unghundeklassen og fik CK. I kampen om Bedste Tæve i Racen blev hun en flot nr. 3. Der var syv tæver med i opløbet, og hun var den yngste.

Nåede at se Chihuahua'erne og mødte en Airdale Terrier, som var blevet lydighedschampion. De har ellers et ry for at være svære at håndtere, så jeg blev glad for at høre at det altså kan lade sig gøre.

Bianca blev BIR for 4. gang på DKK udstillingen i Hillerød

På DKK Internationale udstilling i Hillerød i dag (den 28.04.) blev Bianca BIR og fik sit 4. certifikat. Det er en vidunderlig oplevelse at der er så mange dommere der synes godt om Bianca.

Det var en rigtig fin dag. Baloo var ikke med, men han var repræsenteret af en af sine hvalpe. Walter, en lille dreng, der fylder et år på torsdag, og Walter's mor Kringle, som er en dejlige pige. Det var Walter's debut og han fik en fin 1. præmie. Stolt må jeg sige at jeg er. Kringle fik en flot placering, hun blev 4. bedste tæve.

Jeg mødte også en norsk familie der skulle udstille deres norsk champion han. Han var en lækker hund, og jeg udvekslede adresser, for ham vil jeg gerne kigge lidt mere på i forhold til avl. Han blev 3. bedste han, men fik desværre ikke Certifikat. Havde han fået det, var han blevet Dansk Champion.

Billede kommer senere, når jeg har fået nogen fra de andre der tog billeder i dag. For jeg var alene afsted og kunne ikke tage billeder og skrive resultater til vores gårdhundeklubs hjemmeside.

Bianca vinder af Unghundeklassen - 15.04.2007

Det var ikke lige Bianca's dag på udstillingen i DSGK i Kværndrup på Fyn.

Bianca fik 1. præmie og SL og blev nr. 1 foran sin søster Bertha. Mere var der ikke. På billedet ses også Bianca's søster Bertha.

Baloo fik 2. præmie og Bolette SL - så det er ikke just den bedste udstilling vi har været på. Men det kan ikke gå lige godt hver gang, for dommeren ser ikke hundene på samme måde.

Bianca BIR for 3. gang i træk

På DKK's nationale udstilling i Ribe i går fik Bianca sit 3. certifikat (i træk) og blev også Bedst i Racen for 3. gang i træk. Det er helt fantastisk, og jeg kan ikke fatte at hun er så god.

På nationale udstillinger må gårdhunde godt deltage i Store Ring, så vi ventede 4½ time på at skulle repræsentere racen i Gruppe 2, som Dansk/Svensk Gårdhunde hører til.

Det foregår sådan at alle racevindere i Gruppe 2 skal forbedømmes, sådan dommeren inden de går ind i Store Ring, har udvalgt de 4 som skal kæmpe om placeringerne 1-4. Der er flotte præmier til de fire, men konkurrencen er hård. Det er ikke ret tit at en gårdhund slipper igennem nåleøjet som en af de 4 sidste.

Men det gjorde Bianca i går, og hun fik en flot 3. plads. Så hun kan smykke sig med titlen BIGII nr. 3, som betyder "Bedst i Gruppe 2 - 3. plads.

Sikke en dag, som blev temmelig lang, men det var ventetiden værd.

Bedømmelserne fra de seneste udstillinger er nu opdateret, se under hhv. Baloo, Bianca og Bolette.

Bianca 1 år og avlsgodkendt

Bianca's 1 års fødselsdag vil vi sent glemme. Den blev holdt i Skensvedhallen, hvor Bianca skulle avlsgodkendes. Bianca's søster Bertha var også med, og der var købt lagkage at fejre det med. Hvad fik Bianca og Bertha - jo de fik lakseguffer - uhm.

Bianca blev godkendt med maksimum point, se mere om godkendelsen under hendes profil.

Bianca blev BIR (Bedst i Racen) i dag

Bianca blev BIR i dag på Dansk/Svensk Gårdhundeklub's første udstilling i år. Læs mere om den fantastiske dag under Bianca's profil.

Bianca fylder 1 år på søndag den 11. marts '07

Bianca fylder 1 år på søndag den 11. marts. Her er hun 11 månder gammel. Billedet er taget af Kennel Nydningen, hvor vi har købt Bianca. Vi er stadigvæk meget taknemmelig over, at vi var så heldige at få lov til at vælge en hvalp fra dette skønne kuld. Biance er alt det vi ønsker os af en gårdhund. Hendes kærlige sind, hendes glæde, iver og interesse for alle ting. Samtidig er hendes store kærlighed for at svømme helt vidunderlig.

På sin fødselsdag skal hun til avlsgodkendelse. Det er en ny regel at Dansk/Svensk Gårdhunde skal stille for et dommerudvalg, som vil give en bedømmelse af hunden, og afgøre om hunden må benyttes i avl. Jeg krydser fingre for at hun bliver godkendt.

Lørdag skal hun sammen med Bolette og Baloo på udstilling i Dansk/Svensk Gårdhundeklub. Det afholdes i Ll. Skensved ml. Roskilde og Køge. Jeg er som sædvanlig altid meget spændt.

Baloo og Belvedere er begge fyldt 4 år

Hip, hip, hurra - både Baloo og Belvedere er fyldt 4 år. Belvedere den 15. februar og Baloo den 17. februar. 

DKK Udstilling i Odense den 18.02.2007

Årets første internationale DKK udstilling i Odense blev afholdt den 18.2.

Bolette var tilmeldt i Hvalpeklassen, Baloo i Åben klasse hanner og Bianca i unghundeklassen tæver.

Bolette var "desværre" eneste hvalp, og da hun fik bedømmelsen "SL" (særdeles lovende, som er det bedste en hvalp kan få) så blev hun bedste hvalp. Det betød at hun gik videre til Store Ring kl. 16.oo.

Baloo fik 1. præmie og blev 2. vinder med "CK" (betyder at han er en værdig repræsentant for racen). Han skulle kæmpe med hannerne i de andre klasser om titlen Bedste Han. Her blev han nr. 4.

Bianca havde sin debut i unghundeklassen. Her var 6 tæver opstillet. Bianca fik 1. præmie og vandt unghunde klassen med "SL" og "CK". Herefter skulle hun kæmpe med tæverne i de andre klasser om titlen Bedste Tæve. Hun blev Bedste Tæve og fik sit allerførste Certifikat i første forsøg.

Den afsluttende konkurrence var at finde Bedst i Racen "BIR" og Bedst i Modsatte køn "BIM". Her skulle Bianca op imod Bedste Han Purka's Milo, som var blevet Champion samme dag. Bianca blev BIR - helt fantastisk. Det er så stor en oplevelse at se sin hund gå hele linen ud og til sidst stå med den rød/gule roset, som tegn på at hun er kåret som bedst i racen.

En dejlig dag, som endte med en fremvisning af Bolette i Store Ring. Hun blev, som forventet, ikke udtaget til at kæmpe om de fire placeringer.

04.01.2007

I juleferien har der været gang i svømningen. Belvedere og Bianca svømmede dagen før nytåraften. Det var 3. gang Belvedere var med, og han fandt ud af hvor sjovt det var. Han hopper i bassinet med et ordenligt plask og svømmer uden snor og vest. En bold i munden, og han er helt i sit es.

Bianca er et naturtalent, hun svømmer som var hun bestilt til det. Kan altid tage hende med, for hun behøver ingen hjælp - jo når hun skal hjem, for hun skal "slæbes" ud derfra.

Nytårsaftensdag tog jeg afsted med Bolette og Bianca, så de kunne blive godt trætte til nytårsaften, hvor de alle 5 skulle være alene hjemme. De svømmede sammen med Lucky en SBT, som Kiki ejer. Så det blev til næsten en time for Bianca. Bolette svømmer nu selv uden snor og vest, men hun var i fjollehjørnet, så hun brugte mere krudt på at løbe rundt og lege. Men det var også fint, for det var krudtet der skulle bruges.

31.12.2006

Vi vil ønske jer alle en rigtig Glædelig Jul samt et godt og lykkebringende Nytår.

2007 bliver et spændende år med masser af udstillinger rundt om i Danmark.

Baloo genoptager agility i februar. Bianca starter agility til marts, når hun bliver 1 år, og Bolette skal starte til hvalpelydighed også til marts. Samtidig skal de fortsætte med at svømme, sammen med Belvedere.