Bolette er født den 2. august 2006 hos Siff i Herlufmagle. Hendes mor hedder Skovkjærsgaard Loba og hendes far hedder My Bonnie Urban Uden for Nummer.
Stambogsnr. er X-REG 00216/2006.
Farve: Gylden, Brun og Hvid
Bolette er undersøgt for løs knæskal og har ikke denne "sygdom".
Bolette bor desværre ikke hos os mere. Hende og Bianca kunne desværre ikke sammen, og jeg har med stor sorg måtte vælge Bolette fra. Men hun er savnet, og mit største ønske er at hun får et godt hjem. Hun bor lige nu hos sin opdrætter Siff.

Velkommen til vores hjemmeside

Bolette, fra 2. august 2006. Hun kom hjem til os i oktober 2006. Hun var sidste skud på stammen, og et "vådeskud". Var ikke planlagt som en del af vores familie, men da jeg så hende, så var hun bare vores. Har en speciel farvekombination - hun er gylden, chokoladebrun og hvid. Skøn pige som også bliver rigtig fin, når hun vokser til.

Som næsten 2 årig har vi måttet erkende, at Bolette desværre ikke passer ind i vores flok.

Hun har nu en ny familie, som hun har det rigtig godt hos. Men hun vil altid være i vores hjerter.

Som I kan læse neden for, så har Bolette forlængst fået lov til at bo hos familien som hun var på prøve hos. Det lykkelige er at Bolette har fået sig en store-lillesøster en stor hund, som hun går godt i spænd med. Ingen problemer her.

2 gange i 2009 har vi truffet Bolette på udstillinger, og juhuu, hun kan huske mig, Jeg smelter helt når jeg ser hende og hvor glad hun er. Men jeg har også fået bekræftet at Bianca og Bolette ikke kan lide hinanden, for de 2 gange har de knurret af hinanden.

Tillykke Bolette 2 år den 02.08.2008

Kære Bolette. Jeg håber du har haft en rigtig god fødselsdag i lørdags. Du er nu hos en ny familie, og jeg håber de beslutter sig for at ville beholde dig. Jeg har kun hørt godt om dit besøg, og at de er faldet pladask for dig. Men et er at være på besøg, et andet er en hverdag. Jeg håber så inderligt, at det er hos dem du skal bo fremover.

Jeg græder stadigvæk over, at jeg måtte vælge dig fra. I 1½ år har jeg prøvet at få det til at fungere imellem dig og Bianca. Desværre uden resultat. Så jeg måtte tage det frygtelige valg at sende dig hjem til din mor igen. Det gør så ondt, og jeg savner dig frygteligt. Men du fortjener et hjem, hvor du fungerer og har det godt.

Det er den bedste fødselsdagsgave jeg kan give dig. Jeg håber jeg en dag kan tilgive mig selv for at have sendt dig bort. Jeg havde aldrig troet det skulle ende sådan. Jeg håber også du kan tilgive mig, for at have valgt dig fra.

Bolette, Bolette, hvad skal vi gøre?

På DKKs udstilling i Odense den 17.02.2008 deltog Bolette i Mellemklassen, da hun lige er fyldt 18 måneder.

Jo, jeg ved godt hun er langsom i udvikling, men en Sufficient, hvilket svarer til en gul sløjfe og 3. præmie, det var jeg godt nok skuffet over. Skuffet fordi hun i Skensved den 24.11.2007 fik en første præmie, og hun har udviklet sig siden.

Men nu har jeg besluttet at holde en pause fra udstillinger for en tid, for det er spild af penge at stille hende.

Vi ændrer foder og på næste søndag den 02.03.2008 starter vi til lydighed, og i marts skal vi gå til agility for begyndere. Så må jeg pakke min dårlige ryg og hofte ned for en stund, for nu skal Bolette prioriteres. Foder og motion skulle gerne give hende noget mere fylde. Men hun er sent udviklet, og det er racen kendt for. Men det vidste dommeren åbenbart ikke.  

I fredags var hun sammen med Bianca ude at svømme, og det er også godt for muskler og kropsmasse. Så selvom hun ikke er så vild med det, så fortsætter vi med det. Synd Bolette, at du ikke er lige så vild med det som Bianca, for du svømmer så flot i vandet og rigtig hurtigt (måske for at komme hurtigt i land).

Men Bolette, jeg tror stadigvæk på dig. Jeg må bare lade tiden arbejde for os. Du skal jo ikke avlsgodkendes før til foråret 2009. Til den tid så er du sikkert klar.

Bolette dit lille "vådeskud"

Et besøg hos din mor, Siff, vendte helt op og ned på vores tilværelse herhjemme. Der var du, lille og så ekseptionel fin, at jeg simpelthen tilsidesatte al sund fornuft, for jeg måtte eje dig.

Du har vendt op og ned på det hele. Du er en krudtugle, som elsker at benytte enhver lejlighed til at tryne Bianca. Du er jo yngste hund, og det prøver du på at lave om på. På et tidspunkt her i sommer tog i nogle ordentlige slåskampe på liv og død, men det er I holdt op med. Men selvom du er en krudtugle, så har du en helt speciel egenskab. Du elsker at gå på egen hånd og opleve verden. Du er ikke et udpræget flokdyr, du er meget selvstændig. Men kærlig og utrolig meget hengiven er du også, så du har alt hvad der skal til. Jo, det var en satsning at glemme hovedet dengang jeg så dig første gang, men jeg har fået indfriet mine forventninger til dig.

Det kan godt være Bianca racetypisk er dig overlegen, men jeg oplever gang på gang, at det er dig folk falder for. Du er så charmerende og din farve vækker opsigt. Hvad betyder en racebeskrivelse så - intet - med charme komme du langt og vinder manges hjerter. 

Jo du udstiller, og det går OK. Men du er ikke så hurtigt i din udvikling, men jeg tror på dig. Jeg håber du bliver avlsgodkendt til september næste år, for jeg er sikker på du vil blive alletiders mor, når den tid kommer.

Bolette var også med i Brøndby den 15.09.2007

Lille Bolette på 1 år er med for at øve sig. Hun går så fantastisk fint rundt i ringen, og står godt på bordet. Det er god træning til når hun bliver ældre og vokser mere til.

Lige i øjeblikket er hun "Frøken Pind", men som Bolettes opdrætter fortæller, så var hendes mor lige sådan, og hun kom stærkt igen efter 2 års alderen.

Dommeren i dag synes hun havde for smalt et ansigt, og det kunne så derfor kun blive til en 2. præmie. Men så længe hun er på vippen til 1. præmie, og ikke den anden vej, så er jeg ganske godt tilfreds.

Kom igen Bolette pige - jeg tror på dig.

Bolette med i Vejen

Ganske som den finske dommer om lørdagen skrev i Bolettes kritik, så er hun på alle områder en flot hund, men hun mangler fylde og masse. Det er ganske rigtigt, og det kan jeg ikke være uenig i. Hun er, i forhold til Bianca, noget langsommere i udvikling, men det kommer. Så både lørdag og søndag blev det til 2. præmier, men kritikkerne var meget fine.

Så i øjeblikket er Bolette med for at øve sig i udstillingens kunst. Men jeg synes hun gør det så flot, og jeg er meget tilfreds med fremvisningen af hende. Hun ser rigtig ud til at nyde det.

Da vi var på en af vores lufteture, kom Bolette og Jan bagud. Da de indhentede os, fortalte Jan, at der var en der havde sagt "hej Bolette". Men hvem det var vidste han ikke. Men det mysterie er opklaret. Det er en fra Odense, som kender mine hunde fra Hundegalleriet, og hun genkendte Bolette. Det var jo en herlig oplevelse, i hvert fald da jeg fandt ud af hvem det var.

Så er Bolette "voksen"

Bolette er nu ikke en "lille" pige mere. Hun er i sin første løbetid, og da hun selv opdagede det, var hun meget overrasket over at der kom et eller andet mærkeligt fra "numsen". Men hun er flink til at gøre sig ren.

Sølle Baloo - inden for en uge, så vil han få så meget interesse for hende at hylekoncerten vil gå i gang. Desværre har jeg ikke lige nogen jeg kan sende ham på ferie hos. Heldigvis er han steriliseret, så han ikke ved et uheld kan komme til at lave små "børn" på hende. Men det er ikke ensbetydende med, at han skal have lov til at parre hende.

Så nu har jeg to "tøser" som ikke er små piger længere.

Bolette var også med i Rønne

Allerdejligste Bolette er ved at gøre sin entré på de "skrå" udstillingsbrædder i Unghundeklassen. Hun er lidt sen i udviklingen i forhold til Bianca, og hun har heller ikke helt så racetypisk et udseende lige pt. Men hun har gjort det godt. Jeg er meget tilfreds.

I Rønne fik hun om lørdagen den 30.6.2007 en flot 1. præmie. Men jeg var meget spændt på hvad Ole Staunskjær ville synes om hende om søndagen. Desværre var vi så uheldige, at da Bolette skulle i ringen, var der nogen der væltede en "hvalpegård" i et udstillingstelt meget tæt på ringen. Det blev Bolette noget forskrækket over, og var trykket af det.

Men jeg har ikke noget at være utilfreds med. På trods af en 2. præmie, så fik hun en af de flotteste bedømmelser af en specialist inden for racen. Jeg blev så glad for at han kunne se de kvaliteter, som Bolette har. Vinkler, proportioner og alt er i orden. Selvom Bianca blev Bedst i Racen, så var jeg inderst inde meget glad for at det gik så godt for Bolette. Hendes kritik kan ses under punktet "Bedømmelser".

Bolette skal "gemmes" lidt før hun skal avlsgodkendes. Det regner jeg først med at hun skal i 2009, da hun heller ikke skal have hvalpe før.

Bolette skal også gå til agility

På billedet ser det ud som om Bolette længes efter et eller andet. Hun har lige afsluttet lydighed og ved ikke hvad der venter hende nu.

Den 2. august bliver hun et år. Hvis alt går vel med min operation for en diskus prolaps (efter et trafikuheld i november 2006) skal hun også gå til agility.

Men jeg har valgt at hun skal gå i Hvalsø, for det bliver for hårdt at have 3 hunde med til træning samme dag i den anden klub. Men hun kommer ikke til at gå alene, for Crumme, Baloo's datter, og Jessie, Julie's gårdhund, skal også starte samtidig. Så det skal nok blive sjovt. Jeg synes også at hundene har godt af at skulle noget på egen hånd, så jeg tror det er en god beslutning jeg har taget. Ellers kan jeg da altid skifte klub.

Bolette i Ballerup den 17.06.2007 på DKK Int. udstilling

Igen måtte jeg overlade Bolette til en anden, fordi Bianca også skulle stille i unghundeklassen.

Det var Rikke, datter af Ingrid og Stig, som jeg har købt Bianca hos, der skulle gå med hende. Det gik rigtig fint, og jeg var yderst tilfreds med deres præstation.

Denne gang blev det til en 2. præmie, men med en flot kritik. Dommeren menste hun ikke var så udviklet endnu, men at hun havde tiden for sig.

Bolettes debut i unghundeklassen

Bolette har været på et par udstillinger som hvalp, men skulle have sin debut i unghundeklassen i Glud den 15.04.2007.

Da jeg skulle gå med Bianca havde jeg fået Julie, som ikke havde sine gårdhunde med, til at gå med Bolette. Det gik rigtig godt, og jeg var så glad for at stå med Bianca og bare nyde Bolette i ringen.

Selvom Bianca vandt klassen, så var jeg kanonglad fordi Bolette fik en flot første præmie og blev 2. vinder. Jeg var ovenud glad for at det var gået så fint.

Bolettes lydighedsprøve - 17.05.2007

Bolette har været til sin første lydighedsprøve nogensinde og så i det værste vejr man kunne tænke sig - slagregn. Men det gik rigtig godt, og jeg er meget tilfreds.

Bedømmelserne blev sådan:

Karakterer:
S = Særdeles godt
M = Meget godt
G = Godt
T = Tilfredsstillende
I = Mindre tilfredsstillende

Kontakt: M
Lineføring: G
Afsidning: I (vejret havde noget af skylden, for hun vil ellers gerne sidde)
Indkald: M
Tandvisning: M
Afdækning I (det har jeg simpelthen ikke kunne få hende til lige meget hvor meget jeg har trænet, så det var ikke vejrets skyld)
Apportering: M
Næsearbejde: M
Spring: T
Balancetræning (A-bræt og tunnel): S
Helhedsindtryk: Fører gør et godt arbejde, skal dog være mere opmærksom på timingen (når ros gives).

Bolette - helt unik

Købet af Bolette var absolut ikke planlagt. Men da jeg så hende, var jeg ikke i tvivl. Hende måtte jeg bare eje. Sammen med Bianca, har jeg et godt avlsmateriale til min fremtidige kennel.

Hun er en dejlig, lidt forsigtig, pige meget kærlig og hengiven.

Bolettes stambog

Klik her og se Bolettes stambog http://www.baloo4you.dk/Bolettes%20stambog.doc .

Bolettes aktiviteter

Foruden udstillinger går Bolette til svømning i Tølløse. Hun har lige lært at svømme uden redningsvest.

Til februar skal Bolette starte til hvalpelydighed.